По Грција и Бугарија можна пречка на патот кон евроатланските интеграции

Член од
30 јули 2007
Мислења
352
Поени од реакции
3
Ако имах пари штех да ти дам за екскурзиjа по пиринска македониjа и да говориш со лугето и сам да разбереш каква е вистината.

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
На ова:
повикав на темата Политиката на СДСМ ... да ме убедат у шо се толку добри да гласам за нив ... ако не ја барем некој неопределен ,... и пак нигде ги нема ... за темата на попот Македонски од грција ... кој се бори за Македонците кои никакви права немаат и таму ги нема да дадат подршка да ги опцујат гејците ако ништо друго ... и таму ги нема ...
не забележуваш дека се само на темите каде се плука по вмро и каде наоѓаат бизарни работи за потсмев ... а никако самокритика кон нивната политика и за НАЈ контроверзниот фрчко ...
Па тоа е и разликата меѓу тебе и мене која ти ја објаснив пред само два поста.
Јас не сум репрезент на политиката која ја креира и води СДСМ, а уште помалку имам намера тебе да те убедувам за кого да гласаш.

Доколку твојата мисија овде е да собереш + некој глас за твојата партија во која си член, повели и прави го тоа.

Доколку пак сакаш да слушнеш некој став или мислење лично од мене, повели и прашај.

Soreno

Big Brother
Член од
14 јануари 2009
Мислења
530
Поени од реакции
19
А во Бугарија не живеат Македонци...?????
Здраво приател. Знаеш што тебе много те уважавам.
Го четам форумов веке 5 месеца и много редко пишувам.
И си мислем дали некои од вас се е запрашил дека са тиа илjaди , поттиснати македонци ,дека немат права во Бугариа и саму чекат да се отцепат.?
Па тука во Каjгана и во другите форуми би требало да пишуват стотици ако не и илjaди колку са зле и како са неравноправни.
Нема ниту един . Зашто?
Нека не зборуваме отново зо ОМО , пране на мозоци и bla...bla ...bla..

Член од
11 април 2007
Мислења
1.677
Поени од реакции
25
Другар, од самиот почеток овде пишувам за погрешниот начин во водењето на политиката околу спорот со името, и катастрофалната надворешна политика на ДПМНЕ која еден ден ќе ни се удри од глава.
Затоа ќе ми извиниш, но не би сакал да се повторувам.
Моите постови стојат овде, ник никогаш не сум сменил за разлика од оние кои го менуваат во зависност од ставовите на нивната партија, па затоа и ти напишав; бомо видели.
Само едно кратко потпрашање, мислиш ли дека споров кој некој го има со моето т.е. нашето постоење како Македонци е 2.5 гдоини стар?

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Ако имах пари штех да ти дам за екскурзиjа по пиринска македониjа и да говориш со лугето и сам да разбереш каква е вистината.

Контактирам постојано со луге од Пиринска Македонија имам и сосед од Благоевград....Вистината е позната и болна...Штета што ти не си имал можност да ја видиш...
Имам и дедо кој живее во Софија и кој има лежано 8 години во затвор поради кривично дело „МАКЕДОНЕЦ„, ја имам читано и книгата на Стојан Георгиев Томовчин (Мачката)...Затоа не се секирај ВИСТИНАТА МНОГУ добро ја знаеме...

Член од
30 јули 2007
Мислења
352
Поени од реакции
3
Е оти jас имам колеги от Банско Благоевград и Гоце Делчев и ниту един не е казал такова нешто? А дедо ти сигурно е избегал во Софиjа от србите. Оти ако мрази блгарите ке биде тук?

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Само едно кратко потпрашање, мислиш ли дека споров кој некој го има со моето т.е. нашето постоење како Македонци е 2.5 гдоини стар?
Не. Но мислам дека работата на секоја влада не е само да ги ужива привилегиите на власта и да кења дека некој позади нив им оставил проблеми.
Токму ова денес го прави ДПМНЕ.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
И си мислем дали некои од вас се е запрашил дека са тиа илjaди , поттиснати македонци ,дека немат права во Бугариа и саму чекат да се отцепат.?
Па тука во Каjгана и во другите форуми би требало да пишуват стотици ако не и илjaди колку са зле и како са неравноправни.
Нема ниту един . Зашто?
Потиснати се , каде се ...???
Инаку пишуваат и овде на форумот и на други форуми...
Кога ќе дозволи Бугарија слобода на мислењето, регистрација на македонската партија, слобода на национално определување тогаш ќе разговараме колку Македонци има во Бугарија....
Види те знам и знам дека имаш искрени намери, мегутоа исто така знам дека мојата точка на гледиште е сосема поинаква од твојата...
И затоа и не се лутам на бугарскиот народ кој ете немал можност да го знае и да го види тоа што ние сме имале...

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Македонците во Блгариjа се чувствуваат како дел от блгарското општество.
Хе, хе, хе......дипломатски одговор......
....не те прашаа на чие општество се дел или кај живееат, те прашаа национално како се чувствуваат....

Член од
20 јуни 2007
Мислења
809
Поени од реакции
18
Дај бе доста се расправате на темава за партии! Па после не дупел, кој ќе стигне... па како нема кога незнаеме ништо освен СДС и ВМРО.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Е оти jас имам колеги от Банско Благоевград и Гоце Делчев и ниту един не е казал такова нешто? А дедо ти сигурно е избегал во Софиjа от србите. Оти ако мрази блгарите ке биде тук?
Уште е во Софија и не ми раскажувај ти се молам што бил дедоми...
Прочитај ја книгата на Стојан Георгиев „МАКЕДОНИЈА НАД СЕ„ и после коментирај....
Си зимаш за право да ми раскажуваш за дедо ми...
Не пријателе не поминуваат веќе тие финти „АКО НЕ Е БУГАРИН тогаш СРБИН Е„...Заборавете го тоа дедо ми Е МАКЕДОНЕЦ како и многу други МАКЕДОНЦИ ВО БУГАРИЈА...

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Нема ниту един . Зашто?
Па после да имаат ноќни посети......

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Па тоа е и разликата меѓу тебе и мене која ти ја објаснив пред само два поста.
Јас не сум репрезент на политиката која ја креира и води СДСМ, а уште помалку имам намера тебе да те убедувам за кого да гласаш.
значи ти си тука да кажеш за кого не треба да гласаме?

[/QUOTE]
Доколку твојата мисија овде е да собереш + некој глас за твојата партија во која си член, повели и прави го тоа.[/QUOTE]

не не ми е мисија ...
немам у штаб отидено којзнае од кога со години ...
а тука дојдов да слушнам размислувања и ставови на Македонци .. и ме изритира твоето и на месија плукање по се и сешто без никаква самокритичност кон фрчко кој е мнооогуууу заебан гејски платеник, мислам и клипот дека го погледна ? зошто не го искоментираш? ако вмро не чинат ок ... само со плукање за банални работи никого нема да предомислиш да не гласа за нив .. но што е со фрчко? ако си тука да даваш твои изјави лични неопределени тогаш коментирак ми го фрчко

[/QUOTE]
Доколку пак сакаш да слушнеш некој став или мислење лично од мене, повели и прашај.[/QUOTE]

еве ќе те прашам за фрчко и многуте контроверзи околу него ...
како шо го коментираш иванов наоколу ...сакам едно мислење од тебе за фрчко, за изјавата на киро околу подмитувањето од страна на фрчко, за вулгарниот речник на човек кој се кандидира за претседател и за неговото неколку пати мењање на став околу името ...

Член од
11 април 2007
Мислења
1.677
Поени од реакции
25
Не. Но мислам дека работата на секоја влада не е само да ги ужива привилегиите на власта и да кења дека некој позади нив им оставил проблеми.
Токму ова денес го прави ДПМНЕ.
И барам уште само да ми одговориш на едно хипотетичко прашање.

Замисли дека си вработен земаш 250 евриќа плата, живееш во куќа или стан сеедно, куќата-станот не е голем, не е луксузен ама добар е. Еден ден додека не си дома ти влегува арамија, краде све живо и диво, целата твоја заштеда, ги вади вратите, инсталација, ти остава само голи ѕидови. Тебе платата ти е толку 250 евра, арно ама све друго градено со години веќе го нема.

Колку време ќе ти треба да се повратиш на претходната состојба? А не пак да напреднеш, за тоа не правиме муабет...а во исто време додека обновуваш треба и да живееш паралелно.

Soreno

Big Brother
Член од
14 јануари 2009
Мислења
530
Поени од реакции
19
Потиснати се , каде се ...???
Инаку пишуваат и овде на форумот и на други форуми...
Кога ќе дозволи Бугарија слобода на мислењето, регистрација на македонската партија, слобода на национално определување тогаш ќе разговараме колку Македонци има во Бугарија....
Види те знам и знам дека имаш искрени намери, мегутоа исто така знам дека мојата точка на гледиште е сосема поинаква од твојата...
И затоа и не се лутам на бугарскиот народ кој ете немал можност да го знае и да го види тоа што ние сме имале...
При целото ми уважение кум тебе ,ова не е отговор.
Обективноста ми е професионална деформациа.

Kajgana Shop

На врв Bottom