Поука на денот

B

Borg_Drone

Гостин
.

Веднаш ќе ти ја исполнам желбата, ако ми помогнеш во тоа!

Те молам прво кликни на мојот ник , а после на игнорирај, со што повеќе нема да ме гледаш на форумот и ќе бидеш среќен! (y)

Се надевам дека можев да ти помогнам.

Биди благословен и среќен ти, твоите најблиски, твоите подалечни и твоите најдалечни. (y)

(y)

.

Џабе е зборување, кога нема љубов и доверба!
..................................................................................................................Франц Кафка

.
Но тоа не ми беше желбата, желбата ми беше ти целосно да исчезнеш од темава.Нема тука компромиси.Значи твојава порака што си ја пишал нема врска со животот; копнежот ми е да не пишуваш воопшто на темава, ама ти пак продолжуваш да пишуваш.Прекини да ги лажеш луѓето тогаш.

„Во моментот на љубовта човекот не е одговорен само за себе туку и за другите луѓе“
Франц Кафка

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Но тоа не ми беше желбата, желбата ми беше ти целосно да исчезнеш од темава.Нема тука компромиси.Значи твојава порака што си ја пишал нема врска со животот; копнежот ми е да не пишуваш воопшто на темава, ама ти пак продолжуваш да пишуваш.Прекини да ги лажеш луѓето тогаш.

.

Јас нити во еден момент не посакав нити ти нити билокој да исчезне, што е доволен и непобив доказ дека Вистинската Љубов - поради Милоста БОЖЈА - повеќе ме исполнува, одколку што тоа е случајот со тебе и твоите истомисленици!

Кога јас приметувам дека некој е заглавен во негативна енергија и лага, а никако несака да ја напушти, како би можек да ја прифати подадената пријателска рака, тогаш го ставам на игноре и се дистанцирам од него, со што се поштедувам самиот од непотребни болки и маки. Знам, дека и моето такво игнорирање не е дело кое потекнува од Совршената Љубов, но никогаш не сум нити изјавил, нити пак сум се илузионирал себеси дека сум Ја достигнал Христовата Љубов и Полнота, Која својот дожд и своето сонце го остава да лее и да свети не само над добрите и праведните, туку дури и над најбесните кучиња и најпрлавите свињи.

Вистинската Љубов ... сè извинува, во сè верува, на сè се надева, сè претрпува!
(1 Коринтј. 13:7)

„Во моментот на љубовта човекот не е одговорен само за себе туку и за другите луѓе“
Франц Кафка

(y)

Ние не сме одговорни само за тоа што го правиме, туку и за тоа што не го правиме!
Molière

.

B

Borg_Drone

Гостин
.

Јас нити во еден момент не посакав нити ти нити билокој да исчезне, што е доволен и непобив доказ дека Вистинската Љубов - поради Милоста БОЖЈА - повеќе ме исполнува, одколку што тоа е случајот со тебе и твоите истомисленици!

Кога јас приметувам дека некој е заглавен во негативна енергија и никако несака да ја напушти, како би можек да ја прифати подадената пријателска рака, тогаш го ставам на игноре и се дистанцирам од него, со што се поштедувам самиот од непотребни болки и маки. Знам, дека и моето такво игнорирање не е дело кое потекнува од Совршената Љубов, но никогаш не сум нити изјавил, нити пак сум се илузионирал себеси дека сум Ја достигнал Христовата Љубов и Полнота, Која својот дожд и своето сонце го остава да лее и да свети не само над добрите и праведните, туку дури и над најбесните кучиња и најпрлавите свињи.

Вистинската Љубов ... сè извинува, во сè верува, на сè се надева, сè претрпува!
(1 Коринтј. 13:7)

(y)

Ние не сме одговорни само за тоа што го правиме, туку и за тоа што не го правиме!
Molière

.

Сето ова што го напиша е ирелевантно и е надвор од темата.Јас посакав, ти не го исполни тоа, значи она што си го ставил погоре во формат на слика не е вистина.Не побарав од тебе да ми паламудиш, туку само ти докажувам дека тоа што си го ставил горе во формат на слика не е вистина.Така да, нема потреба од тоа да се објаснуваш и да црташ и сликички од рачиња да поставуваш, само ти покажувам дека тоа што ти си го ставил погоре не е вистина.

„Едно тешко време е како една темна порта.Ако стапиш низ неа, излегуваш посилен низ неа“

Хуго фон Хофманстал

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.

Nichtstun ist eine der größten und verhältnismäßig leicht zu beseitigenden Dummheiten.
Franz Kafka

;)
.

.

Член од
9 март 2013
Мислења
1.313
Поени од реакции
580
Со што се фали сатаната?

Слово против сектите:
  • Со што се фали сатаната? Со тоа дека станал против Бога и така се лишил себеси од вистински живот? Да се фали некој со сопствената смрт,како што некои самоубијци високо ја подигнале чашата со отров ,како да е трофеј? Со што се фалиш сатано? Со својата сопствена лага, со тоа дека со своето змиско ласкање ги излага луѓето,дека ги соблазни со слики на грев,ги привлече,со луминесцентните мочварни ,,огнови“во мочуриште? Дека го распали пламенот на пеколот во кој самиот ќе гориш вечно?
  • Со што се фалиш? Со злобата од која вриеш полнејки ја земјата со потоци крв и солзи? Твојата поранешна љубов кон Бога се сменала во немоќна омраза, твоето дишење станало смртоносно зло. Како мртва вода,која потекува од пеколот, ги труеш со злоба срцата на луѓето. Со што се фалиш сатано? Силен си не со својата сила,туку со нашата немоќ.
  • Молитвата на духовно силните те гори како со оган. се плашиш од молитвениците ,како ѕвер од распламтен факел. Силниот не лаже:тој го поразува својот противник со својата сила ,а ти го победуваш со лага. Иако си цар,владееш над грешници во пеколот. Во што е тогаш твојата слава? Ако си силен ,зошто толку долго и нечесно се бориш со мене, немоќниот, ништожен црвец? Зарем тоа не е срам за твојата сила?
  • † ДУХ ЖИВОТЕН- Архимандрит Рафаил Карелин †
Извор: Премин Портал.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.

............. ....................

.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.

Христос се роди!

Пред околу 2000 години во Витлеем јудејски, Царот на Мирот се роди.
Денес секое срце нека се отвори, за и во него да се роди.
Сите души Тој во Царството на Мирот нека ги води
и од се’ што е лошо сите нека ги ослободи!

Амин

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.249
Поени од реакции
12.260
„If a skilful engineer, knowing well the functions of each separate part of an engine, were to have to deal with a machine whose parts did not work in unison, and which thus frittered away the energy supplied to it, he would take his engine part by part, adjusting here a valve and there an eccentric; he would observe the effect of his alterations with every subsequent movement of the whole engine, and so, little by little, would set all that machinery to work together, till the engine was using to the full the energy supplied to it. And this is what we have to do with this mechanism of our minds --- each one for himself.“ - The Training of the Mind, A. Bennett

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.

Ако некој мисли дека знае, тој уште не знае како треба да знае!
Но, ако некој Го љуби Бога, него Бог го познава.

(Св.Павле, Апостол и очевидец на Мудроста БОЖЈА)

.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.

..................................

.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
You can not be God, if you cry aloud that there is sin and death in thy universe where you are the Sun, center of All! You can't believe in Death and Sin and strive for the Light! The Sun never dies or resurrects on it's path, O Child of Earth!

There is no such thing as Sin and Death where we stand alone, on the tops of the mountain of the initiation!

There is no God but Man!

“Humanity First.” - A. Crowley

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.

Е, тоа е тоа ... :(

Човечката суета, страшна работа
само земјата може да ја покрие
и гробарската лопата!

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
"You must realize that each day you are approaching Heaven. While you sit in meditation, expand your body, feeling the universe-body; the stars are the cells of your cosmic body. In mind, feel at once the minds of all. Standing amidst crowds, feel the limb and brain activity of all. Stillness is the altar of Spirit. There is no limit of the deepening of stillness. There is no limit of ever new Joy. Never give mental boundaries to your perception of Joy."

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.

Вистинските чеда БОЖЈИ се највредното,
што го има македонија и светот!

.