Ф
Флеш
Гостин
сигурно ?!.едно е сигруно вие не сте антички македонци како што велите само кеф себеси си правите
сигурно ?!.едно е сигруно вие не сте антички македонци како што велите само кеф себеси си правите
Taка вели науката, не јас, а еве ти една тема за размислување, скоро сите земји на балканот порано се викале поинаку, Тракија, Дакија, Илирик, Дарданија.... и после кога се населувале народите - им ги менувале имињата во Србија, Хрватска, Бугарија, Босна, Албанија, Словенија Косово.. само Македонија си остана исто. Не успеал дојденец да го смени името ни на земјата ни на народот, Траки нема веќе, Дакијци исто, Дардани, Илири... сега се албанци, косовари срби бугари... Македонија и Македонци - останале.Другар можеш се и сешто да напиишеш дјабе ти е, факт е дека пишувале на арапски оти било турско време морале така и за грчки можеби ама кирилично не пишувале никогаш ние барем сме пишувале и во тоа време кога не ни било дозволено вие што сте пишувале???? хахахах ни грчки ни турски ни кирилично...едно е сигруно вие не сте антички македонци како што велите само кеф себеси си правите
А каде било Македонија во средно-вековие почетокот на 20 век, а сега ми текна Македонија почна пак да се спомене после 1945 година,хммм интересно. сега ти објасни ми зошто имате толку сличности со Русија односно со земијте од бивша СССР, со србите кои и сами ја кажуваат вистината дека се дојдени во Балканот во VII век а немате никакви сличности со грците со нивниот ракопис да имате барем малку сличности со јазикот како тоа грците кои добро се познаваат ширум светот дека се стар народ тука немат никакви сличности со Русија а вие имате ако сте антички македонци како се декларирате по моја логика вие треба сосема друг јазик да користите сосема друга култура да имате традиција како впрочем имаат грците. а да не сакаш да кажеш дека и грците се дојдени од Кавкас или некое друго местоTaка вели науката, не јас, а еве ти една тема за размислување, скоро сите земји на балканот порано се викале поинаку, Тракија, Дакија, Илирик, Дарданија.... и после кога се населувале народите - им ги менувале имињата во Србија, Хрватска, Бугарија, Босна, Албанија, Словенија Косово.. само Македонија си остана исто. Не успеал дојденец да го смени името ни на земјата ни на народот, Траки нема веќе, Дакијци исто, Дардани, Илири... сега се албанци, косовари срби бугари... Македонија и Македонци - останале.
Албанци прв пат се споменуваат како народ во 12 век. Македонци некаде 1000 години пред нова ера. Како што се викале тогаш - Македонци, Македонија - така и денес.
Ај сега размили малце
А каде било Македонија во средно-вековие почетокот на 20 век, а сега ми текна Македонија почна пак да се спомене после 1945 година,хммм интересно. сега ти објасни ми зошто имате толку сличности со Русија односно со земијте од бивша СССР, со србите кои и сами ја кажуваат вистината дека се дојдени во Балканот во VII век а немате никакви сличности со грците со нивниот ракопис да имате барем малку сличности со јазикот како тоа грците кои добро се познаваат ширум светот дека се стар народ тука немат никакви сличности со Русија а вие имате ако сте антички македонци како се декларирате по моја логика вие треба сосема друг јазик да користите сосема друга култура да имате традиција како впрочем имаат грците. а да не сакаш да кажеш дека и грците се дојдени од Кавкас или некое друго место
И латиницата е македонско писмо. Кога си толку “Италијанец“ дај кажи ми откаде тогаш потекнува Латиницата? Грчкото писмо е исто така примено од Македонците, затоа што кога Грците дошле на Балканот затекнале писмен народ и од него го примиле писмото. Тогашниот современик Херодот тоа го кажува. И тогаш кога Македонците пишувале книги Албанците не биле слезени од дрва уште.не знам зошто воопшто некој гледа овде да им објасни на овие племиња дојдени од карпатите за нашето потекло...тие сами викаат не знам колку до сега од нив ми имаат кажано дека кога зборуваме имаме слинчости со италијанскиот јазик... второ ние користиме латински букви а не кирилица мои драги антици македонци како што вие користите... ние немаме сличен јазик ни со ни со србите, црно горците, босанците,хрватите кои сами викаат се дојдени од mother russia а само вие не а имате скоро 80% ист јазик со нив,култура,традиција како тоа ист јазик како славците ама
вие сте антички македонци мислам што имаал овој регион на античко време сличности со славците.ова не ми е јасно.грците зборуваат сосема друг јазик,албанците исто така и употребуваат други букви а не кирилица...вие останатите овде во балканот со исклучок на романците и унгарците
имаате многу сличности...како тоа
Името на народот Македонци името на земјата Македонија, вие сега дајте одговор на тоа што цело време прашувам која е таа сличност со античките македонци
Само една работа не можам да сватам толку време, како може денешните албанци да си го препишуваат Скендербег како албанец кога човекот се викал Ѓорѓија ... имал уште 8 браќа и сестри од кои сите носеле христијански имиња, (карактеристични за македонците во тоа време) ... и што е најбитно бил православен христијанин, плус тоа времето кога тој живеел тешко дека некој во албанија имал албанска национална свест ... што значи дека немал ни Ѓорѓија ... јас знам еден куп луѓе етнички македонци да се викаат Ѓорѓија (Ѓорѓи ) ама не сум слушнал некој албанец да се вика Ѓорѓија па дури и да е католик или православен албанец ! ...И латиницата е македонско писмо. Кога си толку “Италијанец“ дај кажи ми откаде тогаш потекнува Латиницата? Грчкото писмо е исто така примено од Македонците, затоа што кога Грците дошле на Балканот затекнале писмен народ и од него го примиле писмото. Тогашниот современик Херодот тоа го кажува. И тогаш кога Македонците пишувале книги Албанците не биле слезени од дрва уште.
И на крај, каде тоа го има, мнозинството да е доселено, а малцинството староседелско?!?! Еден истороден народ од Азија до централна Европа и од Балтик до Средоземно Море се доселил од некаде (од каде?!?!), а една рака луѓе во споредба со нив била староседелска?!?
Кажи ми кој е овде натрапникот :
Прегледај го приврзокот 89242
А во времето кога живеел Скендербег, вие допрва сте ги пакувале коферите во Кавказ за доселување на Балканов...
Точно, ама пази, Македонија останало како географско име, а не како административен термин. На пример во 19 век, официјалното име на Македонија (административно) е трите вилаети!Taка вели науката, не јас, а еве ти една тема за размислување, скоро сите земји на балканот порано се викале поинаку, Тракија, Дакија, Илирик, Дарданија.... и после кога се населувале народите - им ги менувале имињата во Србија, Хрватска, Бугарија, Босна, Албанија, Словенија Косово.. само Македонија си остана исто. Не успеал дојденец да го смени името ни на земјата ни на народот, Траки нема веќе, Дакијци исто, Дардани, Илири... сега се албанци, косовари срби бугари... Македонија и Македонци - останале.
Албанци прв пат се споменуваат како народ во 12 век. Македонци некаде 1000 години пред нова ера. Како што се викале тогаш - Македонци, Македонија - така и денес.
Ај сега размисли малце
Moлим те прочитај историја.албанет биле еден од племињата на илирите и според историјата тие беа најмоќни и од нив потекнува името Албанија имаш на вики барај Albanoi, порано немали ни Франција немало ни Германија ни Англија ни Италија мислам твоја теорија нема логика вопшто затоа што називот на земјата не се вика како народот од тоа време, а во врска со Скендербег Gjergji не е православно име имаме и писател голем Gjergj Fishta кој е католик (можеби и тој е македонец) значи не е вистина дека нема албанци со име Gjergj, има и тоа доста а писателот живеел пред 100 години не е некој од денешно време за информација, за Скендербег не сакам да коментирам многу... тука чекам уште одговор на моето прашање
то ќе ги прашаш русите оти имаат заеднички работи со нас. Секогаш поразвиената цивилизација му дава на она понеразвиена. Македонците имаа и писмо и вера христијанска многу пред русите. Ни христијанството ни писменоста не дошла од русија ваму туку обратно.ти одговори ми на моето прашање јас ке ги набројам после, не зборувај глупости читаш историја тоа што сакаш да читаш и се продаваш овде паметен, јас зборувам овде со факти а не со некои измислени приказни од некаков "историчар". уште еднаш прашувам зошто толку многу заеднички работи со русите кога сте антички македонци???