Потеклото на Албанците

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
@Let3
ISTORICARI OD VREMETO NA ANTIKATA (sto jas ne veruvam na niv )
Ako ne sme nie ovie sto se spomuvaat vo antikata , togas koi se ?

Ptolomey da ne go spomnam deka se utopi on so vremeto ovde :)

Uste ednaska . na primer ne sme nie tie Arbani ili Alvanon vo antickite izvori sto se spomenuvaat , togas koi se ovie luge denes ?
Нема албанци, има илири. Ако сте илири, зашто се нарекувате Албанци?
edit:
дури и вие не се нарекувате Албанци, туку тоа е латинизирана форма. Вие сте Shqiptar (Шќиптар). Претпоставувам заради тешкиот изговор на македонски и српски сте нарекувани Албанци. Самите така се нарекувате, а проблем ви е кога некој не-албанец ве нарекува така.

Член од
13 јули 2009
Мислења
902
Поени од реакции
123
Нема албанци, има илири. Ако сте илири, зашто се нарекувате Албанци?
edit:
дури и вие не се нарекувате Албанци, туку тоа е латинизирана форма. Вие сте Shqiptar (Шќиптар). Претпоставувам заради тешкиот изговор на македонски и српски сте нарекувани Албанци. Самите така се нарекувате, а проблем ви е кога некој не-албанец ве нарекува така.
Se smeta : http://sh.wikipedia.org/wiki/Albani

============================================

"Albancite imaat mnogu komplicirana arievska gramatika , stariot ilirski jazik go zboruval i Aleksandar Makedonski "

Pisuva :
Sir John Alexander Hammerton (born 27 February 1871 in Alexandria, Scotland; died 12 May 1949 in London) is described by the Dictionary of National Biography as "the most successful creator of large-scale works of reference that Britain has known"

“People of All Nations”
* Hammerton J.A., 1920,f.55

"Hell Angel Ghost, post: 5620033, member: 63865"
bravo be sea i bez albanska pomos aleksandar makedonski ne bi bil glaven lik u nasava i taka .. tralala istorija .. abe vie dali ste svesni so pravite be ja dupite celata nacija i celata istorija so fakti na nepismeni ne makedonski avtori so sakate da kazete deka nekoj dignat peder od london so ne znael tablica mnozenje znael od kaj se albancite ili makedoncite pa niv im trebalo decenii da dojdat do nase maalo be alo ":)

Tuka imas uste 25 stranski istoricari sto go pisuvale istoto , pa da ne gi postiram site poedinacno : http://alexanderthegreat.wordpress.com/
Mozes i da si gi kupis online ako imas interes (y)

Член од
27 јули 2012
Мислења
300
Поени од реакции
122
puno и Genti. од каде потекнуваат вашите пра пра дедовци од машка страна и што биле по народна, национална и верска определеност. Доколку не знаете, прашајте ги вашите постари во фамилијата, тие треба да си ја знаат вистинската историја за нивната фамилија и нивните дедовци и предци, доколу сакаат се разбира. Консултирајте се, тие може знаат што биле пред и за време на османлиите, и која вера биле. Genti. го зема ли документот од твојот пра пра дедо од централна архива на МКД ? за да можеме да збориме за балкано-историја. Само да знаете дека доколку сте навистина Албанци, а не торбеши, пред да стапне османлиска чизма на балканот, не постоела муслиманска вера.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.622
Поени од реакции
5.263
До кога ќе има вакви тролови во темава????

документот од твојот пра пра дедо од централна архива на МКД ? за да можеме да збориме за балкано-историја.
:pos::pos::pos:

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
Што учиш и читаш ти вака?
Многу си учен, паметен, навистина, алал да ти е...
Треба да си научник за да знаеш како се нарекуваат албанците меѓу себе? Не.
морав да скратам, да не биде километарски пост :)
Не навлегувам во тоа дали имале комплицирана граматика, барате корени во Илирите, а не се нарекувате Илири.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Se smeta : http://sh.wikipedia.org/wiki/Albani

============================================

"Albancite imaat mnogu komplicirana arievska gramatika , stariot ilirski jazik go zboruval i Aleksandar Makedonski "
:D

Кога ќе докажеш дека Скипетар/Шќиптар/Гег/Арнаут/Арванит/Качак = Албанец /Илир, кога ќе објасниш дали вашиот јазик има било каква врска со венетските писма што ги постирав и за кои илирски Венети пишувал Херодот уште пред наша ера, кога ќе објасниш од каде арапска хаплогрупа J2 околу 20 % кај вас а никакви траги од I2A, кога ќе ја објасниш словенската топонимија во Албанија и словенските имиња на византиски императори и восководци пред 5 ти - 6 ти век тогаш ќе праиме муабет. До тогаш Бану Гасан, за вашата преселба пишува и во оваа книга
A History of Palestine, 634-1099

сигурно Евлија Челебија им ја пишувал историјата де.:)

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.863
Поени од реакции
4.815
:D

Кога ќе докажеш дека Скипетар/Шќиптар/Гег/Арнаут/Арванит/Качак = Албанец /Илир, кога ќе објасниш дали вашиот јазик има било каква врска со венетските писма што ги постирав и за кои илирски Венети пишувал Херодот уште пред наша ера, кога ќе објасниш од каде арапска хаплогрупа J2 околу 20 % кај вас а никакви траги од I2A, кога ќе ја објасниш словенската топонимија во Албанија и словенските имиња на византиски императори и восководци пред 5 ти - 6 ти век тогаш ќе праиме муабет. До тогаш Бану Гасан, за вашата преселба пишува и во оваа книга
A History of Palestine, 634-1099

сигурно Евлија Челебија им ја пишувал историјата де.:)
Sea ke dobies odgovor u stilu .....Sto posto textot e sprska propaganda...!!! Ili ne go priznavame nego....!!! Ili ke zabega od temata so postiranje slikicki od twiter.......

Член од
27 јули 2012
Мислења
300
Поени од реакции
122
До кога ќе има вакви тролови во темава????

документот од твојот пра пра дедо од централна архива на МКД ? за да можеме да збориме за балкано-историја.
:pos::pos::pos:
Јас за тебе сум трол, ама да знаеш дека ти си голема нациста и расиста. Само да знаеш дека си индијанец и секој твој коментар на форумов оди во полза на албанците со кои ти немаш никаква крвна врска ;)

Член од
8 ноември 2008
Мислења
2.172
Поени од реакции
1.267
- http://books.google.mk/books?id=IJ2s9sQ9bGkC&pg=PA169&dq=karl topia albanian&hl=en&sa=X&ei=E2P8UKbVOceqtAan64CgCg&redir_esc=y#v=onepage&q=karl topia albanian&f=false

- http://books.google.mk/books?id=3zXFCs9EfEYC&pg=PA134&dq=medieval albanian lords&hl=en&sa=X&ei=imP8UPDpOYqPswa09ICAAQ&redir_esc=y#v=onepage&q=medieval albanian lords&f=false
- Прегледај го приврзокот 56669
--- надополнето: 20 јануари 2013 во 22:44 ---

Ја постирав сликата за да покажам дека во раниот 11 век албанците се попишувани како народ......
--- надополнето: 20 јануари 2013 во 22:51 ---
еве други интересни слики:
Прегледај го приврзокот 56671Прегледај го приврзокот 56672
Прво, Сликичкиве што ги ставаш се страници од некое современо дело кое треба да ми каже дека во 11 век имало Албанци (како народ (!) ). Не се оригинални документи.
Ај и тоа, нека постојат и Албанци во пописните документи. Ама тоа не значи дека споменатите Албанци се и нација! За да некој го добие епитетот нација треба да има засебни национални карактеристики што го одвојуваат од останатите народи, во спротивно и Мариовците ќе бидат засебна нација. Така се споменувани и Пеонците и Трачаните на пример, но сепак не биле посебна нација од македонската.
Затоа и Ѓорѓе Кастриот, иако е нарекуван Албанец, тој во национален смисол бил Македонец, припадник на мијачката македонска гранка. Сакам да ме разберете добро - Албанците кои се споменувани во 11 век, не се истите оние од 20 век. По таа логика и “Албанците“ од Алба Лонга се род со вас и вие сте ја оформиле Италијанската нација :)
На крај на краиштата, името Албанија ви Европа има едно значење (значењето е во зависност од намената “бело“ или “високо“), а во Азија на Кавказ во персискиот јазик има друго значење : Албанија значи “Црвена земја“ (Ал, алово значи црвено, а Банија е земја, држава, бановина). Многу вешто си играте со сличноста на термините и на крај испаѓа дека од вас потекнуваат сите народи што почнуваат на буквата А :)

Член од
25 март 2012
Мислења
8.622
Поени од реакции
5.263
Јас за тебе сум трол, ама да знаеш дека ти си голема нациста и расиста. Само да знаеш дека си индијанец и секој твој коментар на форумов оди во полза на албанците со кои ти немаш никаква крвна врска ;)
:facepalm: Господе боже.......
--- надополнето: 21 јануари 2013 во 22:27 ---
Прво, Сликичкиве што ги ставаш се страници од некое современо дело кое треба да ми каже дека во 11 век имало Албанци (како народ (!) ). Не се оригинални документи.
Ај и тоа, нека постојат и Албанци во пописните документи. Ама тоа не значи дека споменатите Албанци се и нација! За да некој го добие епитетот нација треба да има засебни национални карактеристики што го одвојуваат од останатите народи, во спротивно и Мариовците ќе бидат засебна нација. Така се споменувани и Пеонците и Трачаните на пример, но сепак не биле посебна нација од македонската.
Затоа и Ѓорѓе Кастриот, иако е нарекуван Албанец, тој во национален смисол бил Македонец, припадник на мијачката македонска гранка. Сакам да ме разберете добро - Албанците кои се споменувани во 11 век, не се истите оние од 20 век. По таа логика и “Албанците“ од Алба Лонга се род со вас и вие сте ја оформиле Италијанската нација :)
На крај на краиштата, името Албанија ви Европа има едно значење (значењето е во зависност од намената “бело“ или “високо“), а во Азија на Кавказ во персискиот јазик има друго значење : Албанија значи “Црвена земја“ (Ал, алово значи црвено, а Банија е земја, држава, бановина). Многу вешто си играте со сличноста на термините и на крај испаѓа дека од вас потекнуваат сите народи што почнуваат на буквата А :)
1. не го прават тоа поврзување албанците, туку многу странски историчари, а многу многу ги има.....
2. такво поврзување вие правите со Кавкаската Албанија, само со сличноста на имињата, иако ниту еден историчар не ве подржува во тоа, па србин нека биде........

Самиот пост покажува дека си без аргументи, или полошо сакаш во замка да ме ставиш, секако ти губиш, затоа што позади мене е светската научна елита....
--- надополнето: 21 јануари 2013 во 22:30 ---
Уште Косово да се прогласи за албанска Атина... :pos:
Така е, недостиг на аргументи, и што останува друго освен сарказам.......
Жал ми е особено за тебе.......толку ниско паѓаш
--- надополнето: 21 јануари 2013 во 22:31 ---
Како Поповски што прави во енциклопедијата, арбанасите за него биле македонци, ц ц ц ц .......

Член од
27 јули 2012
Мислења
300
Поени од реакции
122
Уште Косово да се прогласи за албанска Атина... :pos:
Истиот овој преварант и лажго puno, напомена дека во минатиот век Атина бил албански град. Каков резил, каков гаф.
Ти бе циган да не си ? Кога пишав "гаф", ме потсети на Амди Бајрам за црнците и coca cola во собрание, па затоа го прашувам.

Член од
8 ноември 2008
Мислења
2.172
Поени од реакции
1.267
:facepalm: Господе боже.......
--- надополнето: 21 јануари 2013 во 22:27 ---

1. не го прават тоа поврзување албанците, туку многу странски историчари, а многу многу ги има.....
2. такво поврзување вие правите со Кавкаската Албанија, само со сличноста на имињата, иако ниту еден историчар не ве подржува во тоа, па србин нека биде........

Самиот пост покажува дека си без аргументи, или полошо сакаш во замка да ме ставиш, секако ти губиш, затоа што позади мене е светската научна елита....
Позади тебе е светската напучна елита...
Искрено јас не би сакал да има било кој зад мене, па макар од тоа и да имам корист.
Наместо тоа, ПРЕД вас треба да биде вистината и таа да ве води. А “научна елита“ има и во ваш интерес, и на ваша штета. Зависи кого го цитираш...

Член од
25 март 2012
Мислења
8.622
Поени од реакции
5.263
Истиот овој преварант и лажго puno, напомена дека во минатиот век Атина бил албански град. Каков резил, каков гаф.
Ти бе циган да не си ? Кога пишав "гаф", ме потсети на Амди Бајрам за црнците и coca cola во собрание, па затоа го прашувам.
Еве:
http://forum.kajgana.com/threads/Првиот-претседател-на-Грција-бил-АЛБАНЕЦ-1824.29918/
http://www.macedoniantruth.org/forum/showthread.php?t=3841
--- надополнето: 21 јануари 2013 во 22:51 ---
Позади тебе е светската напучна елита...
Искрено јас не би сакал да има било кој зад мене, па макар од тоа и да имам корист.
Наместо тоа, ПРЕД вас треба да биде вистината и таа да ве води. А “научна елита“ има и во ваш интерес, и на ваша штета. Зависи кого го цитираш...
Никогаш не ме интересираше вистината за историјата на мојот народ....
НО овде, во овој форум видов дека викате дека сме дојденци од некаде и затоа треба да ќутиме, да не ги бараме нашите права, рамковниот не го заслужуваме, дека сме гости итн,,,

Член од
25 март 2012
Мислења
8.622
Поени од реакции
5.263
Ајде вака да го замислиме балканот. Балканот претставува едно наше маало, во кое Гркот држи ресторан и сите одат кај него на јадење и пиење.
Еднаш, Гркот сите ги собрал и им спремил една една голема терпезариска маса богата со јадење и пиење, сите се седнати и сите се исто послужени со јадење и пиење, како за еден така и за сите.
На таа маса седеле, Македонец, Албанец, Бугар, Србин, Влав и циганчињата. Македонецот рекол "поубаво јадење немам јадено", Бугарот рекол "всичко бугато и хубаво", Србинот рекол "свака част", Влавот се извинил и рекол "многу вкусно" и побарал репете да му се спакува за дома, а се што останало, Гркот им го дал на циганчињата.

ХА ХА ХА...
Ти постирав линкови каде македонци велат дека Грција е фејк, а ти овде со вицови.........
Дефинитивно си од мешан брак......

Kajgana Shop

На врв Bottom