1. Припази малку на речникот да не одлеташ од темава и од форумов.
2. Во цитатот христијанскиов католички свештеник Албанец ве става заедно со Турците, кои сигурно не биле христијани на почетокот на 17 век, што значи дека воопшто не е "непријателски настроен кон исламот", арно ама ти си очигледно неписмен.
Влажни си се колку сакаш, ама човекот јасно запишал дека вие и Турците сте АЗИЈАТИ
Или сега зашто не ти одговара напишаното и него ќе го одродиш како што се обидуваш тоа да го направиш со Каплан Ресули?
1. Извини ако те навредив тебе, но сигурно си забележал дека ништо не беше насочено кон тебе, за друг пат, ќе пазам.....
2. христијанинов нема кредибилитет за да се земе со сериозност, не е историчар, туку католички поп кој за несреќа е непријателски расположен за неговите браќа кои ја предадоа нацијата, и се здружиле со непријателот.....
Тој и самиот е албанец........
3. Каплан Ресули е србин кој бил силуван по албанските затвори за шпиунлак, јас не очекувам објективно пишување од него, можеш да отвараш тема за него и неговите патења од комунизмот, но во темата потеклото на албанците нема место за него......
--- надополнето: 17 јануари 2013 во 20:53 ---
Албанците се многу измешани со Турците и реално за сиот период на османското владеење имало мешање .
Во крајот на 17 век и почетокот на 18 почна исламизација ан албанците, исто како кај сите балканци.......
Што си запнал дека албанците се мешани со турците, кој ти го кажал тоа, како заклучи?
Јас не познавам албанско семејство кое е мешано со турчин, босанка да, но турчинка ниту една, сум слушал дека тие во Турција се мешаат но овде Најн, се разбира не велам воопшто, знам дека низ Скопје и Гостивар има мешани бракови, но тоа не е почесто отколку што се мешаат власите со сите балкнски народи..........
Крајна линија и нека се мешаат, еве сме 80% турци, кој си ти да ме осудуваш и делиш од Албанците од Албанија???? имаш направено истражување нешто, или само ти доаѓа така???
--- надополнето: 17 јануари 2013 во 20:59 ---
Scopie. Questè terra molto grande, che da Constantinopoli in poi, poche n'ha, che la superino di grandezza, è habitata da Turchi la maggior parte sono Albanesi di Natione, i altri Asiatici: abonda d'ogni bene; lontano da Salonich doi giornate infra terra.
За волја на вистината , овде смислата на реченицата е сосема друга односно кажува дека голем дел од Турците се од албанската нација , другите се Азијати.
Да, заради истата вера албанците биле попишувани како турци.......
и овде ги дели албанците од азиатите,