Постои можност Скопје наскоро да стане доминантно албански град?!

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
Или вие да бевте некои такви... Обострана е љубовта.
И ние не сме,далеку сме од високо цивилизирани луѓе..али ипак имаме некоја каква-таква цивилизација,знаеме да застанеме и да ставиме прст на чело и да размислиме..вие се водите од инстинкт,битно ваш да е,па не е битно што и како..да каже еден ај да тепаме македонец,ќе рипнете 100 души,без да му ја мислите зашто и дали треба,хумано ли е не ли е.. впрочем и самиот погоре си кажа,дека сте затуцани,барем искрен си.

Член од
23 јануари 2012
Мислења
885
Поени од реакции
912
Кај вас е покритично над 30% имате рамковни а популацијата во цела општина куманово ви е 100 000 така да само 10 000 рамковни да се доселат кај вас 40% рамковни ке имате во Скопје и да се доселат 10 000 нема да се покачи бројот на рамковно население за повеќе од 2% зошто ние сме над пола милион луге . А ако го тргнеш Сарај кој само на хартија е дел од Скопје рамовните во Скопје со мегу 12-14%.
Прво ке те исправам Куманово има околи 120.000 жители. А потоа ке ти кажам дека на мене би ми било мило не 10.000 туку 20.000 нека се доселат. Јас попрво со Комшија Албанец отколку со комшија Христијанин би живеел.

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.289
не е исто да одгледуваш многудетно семејство на село и во град(ама во град!)

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
И мене да ме прашуваш јас би живеел во место каде што нема нити еден Ром, а да има подеданакво Христијани и Албанци и малку само да почнеме да научиме од нив далеку ке стигнеме ;)
Брат ти како од марс да си паднат..они меѓусебно се поддржуваат да,се помагаат..ама радо би му акнале на христијанин нож у грб..све што е муслиманско за нив е добро,све што не е им смета..

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Зависи кој како ги гледа работите и зависи кој што би направил .............. во случај да речеме Албанците за неколку децении да станат мнозинство во Скопје и во цела западна, па и централна МКД ........... што би направиле:
1. Би научиле Албански јазик и би продолжиле да живеете помеѓу нив, но со тек на време ќе следи и асимилација(во секој поглед) !
2. Би се преселиле во Источна Македонија !
3. ............. ??? ................ друго чаре нема ......... !

П.С. Уште пред повеќе години на ТВ го слушав Љубчо Г. како викаше дека Македонците наместо Англиски требало да учат Албански јазик, бидејќи ите-како ќе им бил потребен во иднина ......... да тоа го кажа бившиот Македонски премиер(1998-2002) Љубчо Г. ............ ама да признаеме и до некаде беше во право тоа што го кажа !

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
Прво ке те исправам Куманово има околи 120.000 жители. А потоа ке ти кажам дека на мене би ми било мило не 10.000 туку 20.000 нека се доселат. Јас попрво со Комшија Албанец отколку со комшија Христијанин би живеел.
Иди кој ти брани иди насели се во општина каде 100% се рамковни па да му ебам мајката само они ли ке ни се населуваат во доминатно македонски општини иди ти таму ако преживееж без трајни последици и ние ке почнеме да се населуваме таму да го вратиме ударот;)

P

Princ

Гостин
Брат ти како од марс да си паднат..они меѓусебно се поддржуваат да,се помагаат..ама радо би му акнале на христијанин нож у грб..све што е муслиманско за нив е добро,све што не е им смета..
Не е вистина.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
Иди кој ти брани иди насели се во општина каде 100% се рамковни па да му ебам мајката само они ли ке ни се населуваат во доминатно македонски општини иди ти таму ако преживееж без трајни последици и ние ке почнеме да се населуваме таму да го вратиме ударот;)
Еве на пример у Мала Речица..ќе живее зашто не,ќе смени вера и име место Зоки,Љуљзим и готово.Па имаме ние низ историја такви примери,не за џабе сме на ова дереџе.

Член од
23 јануари 2012
Мислења
885
Поени од реакции
912
Зошто толку големо потценување на Албанците? Тоа ти што го кажа е добро али само ако мислеше на Христијаните и под тоа дека ке му акне нож во грб на некого место Христијанин напиши Албанци и сите останати Христијани зошто тој сака да е подобар од сите!

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
Зошто толку големо потценување на Албанците? Тоа ти што го кажа е добро али само ако мислеше на Христијаните и под тоа дека ке му акне нож во грб на некого место Христијанин напиши Албанци и сите останати Христијани зошто тој сака да е подобар од сите!
Зар никад не си јадел ќутек као помал кога си идел на кај болница,или џамија нагоре за ич ништо..онака од што им е мило што ги сакаш.?

fr0zen

Kirigaya Kazuto
Член од
26 септември 2011
Мислења
1.348
Поени од реакции
503
И јас сум мислел дека македонците од куманово не се дружат со албанци , сликата е друга , се запрепастив кога бев на гости во Речица и кога ни дојде уште еден гостин - албанец ( без никакви лоши намери ) од Лопате , да од ЛОПАТЕ со големи букви ако сакате .....
Луѓето си направија саглам работа , саглам и албанецот ни се понуди и да не превезе , а времето беше лошо ....
Кој не пробал-Не знае или Кој не сака-не знае ....
Не само старци македонци имаат другари/пријатели ( како сакате наречето го ) има и млади кои се дружат меѓусебе
заради тоа и немаше толку инциденти во Куманово т.е сеуште си е мирно место ....

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Како те прашав? Што кјур, толку е тајна твојата идеја, магична некоја, која прави магично да исчезнат пола милион население без никаков траг?
а) Знаеш што значи да отселиш пола милион население?
Исто шо и да населиш 300.000

Член од
5 април 2011
Мислења
1.920
Поени од реакции
925
и понатаму не ги сакајте провинцијалците :)
да не беа тие љепотаните одамна ќе беа доминантни

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
И јас сум мислел дека македонците од куманово не се дружат со албанци , сликата е друга , се запрепастив кога бев на гости во Речица и кога ни дојде уште еден гостин - албанец ( без никакви лоши намери ) од Лопате , да од ЛОПАТЕ со големи букви ако сакате .....
Луѓето си направија саглам работа , саглам и албанецот ни се понуди и да не превезе , а времето беше лошо ....
Кој не пробал-Не знае или Кој не сака-не знае ....
Не само старци македонци имаат другари/пријатели ( како сакате наречето го ) има и млади кои се дружат меѓусебе
заради тоа и немаше толку инциденти во Куманово т.е сеуште си е мирно место ....
Mногу ретко,мал процент.

Kajgana Shop

На врв Bottom