Постење?

Down

Aloysius Devadander Abercrombie
Член од
4 мај 2012
Мислења
4.188
Поени од реакции
7.299
Постење има во секоја религија, можеби има зашто...

Правиот пост, односно апстинирање од секаква храна не само од мрсна храна е огромен бенефит за човечкото тело.

Не секој ден ова да се прави, туку од време на време, научно е докажано зашто и како се прави.

Луѓето пред 2 иљади години не биле ништо поглупави од денес, и добро знаеле зашто треба да се пости, и тоа тогаш кога немало џанк фуд на секое ќоше, а денес со начинот на живот ја би рекол дека секој треба да пости од време на време.

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
4.028
Поени од реакции
22.544
Искрено сакав сочно да реплицирам на тие будалаштини кумановски ама се предомислив :angel:
Ете, видиш.Религиски роб.
Едно постење те контролира што да пишеш а што не.Среќа моја нели, у тежак пост си па ја избегна сочно реплицирање.
Исто како Бјорн пред 2 године,среќа бесфа велигденски пости,иначе строго ке ми реплицираше и којзнае какфи трауме ке ме фатесфа.

Ајде со лесно постот.
Па пиши кд ке даде дозволу чика господ.
Испуцај се.

Член од
2 октомври 2012
Мислења
300
Поени од реакции
248
Искрено сакав сочно да реплицирам на тие будалаштини кумановски ама се предомислив :angel:
Можеби стилот му е малку вулгарен, но не се будалаштини, прашањата се легитимни. Ќе го ставам и на англиски оти сметам дека македонскиот превод не е баш најдобар. Колку за потсетување:

туку Господ Бог почитувајте го во срцата свои; а бидете секогаш подготвени со кротост и страв за одговор на секого, кој од вас побара сметка за вашата надеж. (Прво послание на апостол Петар, 3:15)

But in your hearts revere Christ as Lord. Always be prepared to give an answer to everyone who asks you to give the reason for the hope that you have. But do this with gentleness and respect, (1 Peter, 3:15)

Член од
6 ноември 2024
Мислења
841
Поени од реакции
1.550
Сфе тој океј да си веруете,да си мислите дека смо божја креација и што ти ја там знам бла бла царстфо небесно и судни час,вечен живот...

Али да бирате што да едете според некоју си божју вољу? Ватафааааак?
Не се осеќате малце глупи и потчинети?
Дека нешто не штима?

И што после судни час?
Идемо одново,сингуларитет,експлозија,ширење на ѕвезде,планете и живот...

Или не е сфе тој тачно,наса не л'же,ција и мосад и Исус су гз и гаќе?
Поента?
Ватафаааааак?
И идемо даље и тако даље....

???

Убаво е да се еде правилно,али не според некои си измислени и недокажани правила кои ке ти дадеф поени за да трепкаш у бело насмеан, и царсфтото небесно.
Амин.

Поента на сфе овој?
Нема поента. Никогаш не сум постел, светци не сум сонувал и цркви не сум градел. И кога намачениот дојде кај мене јас го одбив. За кратко добив лекција и сон каде тој без лице држеше меч, ми ги отсече рацете и мечот го положи.

Потоа го зема мечот во десна рака и влечејќи го ја гореше земјата, се сврте кон мене со своето празно лице а јас тргнав по него.

Тлдр, мртвите сакаат да живеат но никогаш не ги повикувајте и не им подавајте рака во сон. Друг свет е тоа кој ние живите не го разбираме.

Kajgana Shop

На врв Bottom