1. Силициум е најраспотранет елемент на планетата. Да се издвои оксидот е многу по лесно по индустриска постапка. Потоа се топи и сече. Траат до 30 години ако се одржуваат и ако се асално инсталиран. Второ, покриви на згради, објекти, итн итн.
2. Чисти шпекулации. Ни трамп не е толкав токмак. Околу самите столбови под земје се става бетонски диск за да ја држи на место. Ако околу нив во одреден распон не расте ништо, затоа..немам видено ни мртви птици ни бубачки. Ова е на исто ниво на пет џи гомната. Кај НАС, дури ги имаат надперформирано капацитете.
И ефикасноста е фалацитет. Работат на номинална енергија, според која се дизајнарини. Т.Е: се дизајнирани да вртат или произведуваат во одреден распон за да не ја стопат мрежата(по специфично проводните кабли и потрошувачите). А тие ТН високи брзини се реткост. Пошто пусти стев овдека има гледано анализи за кои тие консприаси новинарите ги игнориаат да манипулираат со фактите.
3. 90% користат струја од фабрикиве. Кај ги извади овие работи со нафта? Второ, биодизел..биогас..имаш слушнато?
4. Те осмелувам да одиш во чернобил, под реакторот, и да го пипнеш слоновот стапало. Или да живееш во перштера каде складираат отпад.
Муабетот беше за зелени т.е. еколошки извори на енергија. Штом викаш дека лажам или не знам, дека се еколошки, не ја загадуваат околината, не ја уништуваат, тебе ќе ти верувам, извини што сум лажел, овие исто мене ме излажале:
Harvard University researchers find that the transition to wind or solar power in the U.S. would require five to 20 times more land than previously thought.
scitechdaily.com
Wind power generates electricity without toxic pollution or global warming emissions, but it does have some environmental impacts that should be recognized and mitigated.
www.ucsusa.org
Applauded by many governments around the world as one of the cleanest initiatives for the generation of energy, the wind industry is also one of the most exp...
www.youtube.com
За рециклирање на истите тие што ги набројавте, друг нека му ја мисли, или па во вселената ќе ги испратиме. Финтата е што викате дека се еколошки френдли, а излегува дека не е баш така.
Нормално дека фабриките работат на струја, туку муабетот беше од каков извор доаѓа таа струја и колку в.турбини или фотоволтаици да имаш за да покриеш нејзините потреби.
За енергијата од атомска централа, или не си сфатил дека и јас кажувам дека е штетна, иако не испушта СО2, ама нешто си попален или што ти ја знам.
Не треба да влегувам во Чернобил, доволно е што сум ги прочитал книгите од Валтер Расел, јасно ми е.
Тенеке знае дека сум ПРОТИВ било какви субвенции од страна на државата, (само сака да ги обвинува политичарите, а си верува дека ќе направат нешто позитивно) зашто знаеме какви злоупотреби се прават, истото и сега го прават со овие модерниве обновливи. Зар сметате дека газдите на големите нафтени компании се глупи и не се одамна навлезени во другите видови на енергии, индустрии итн инт.
Напишав веќе, ама да се повторам, не сум против обновливи извори на енергија, ама ако користиме ист принцип експлозија и центрифугално, се е џабе за природата, само не за тие што ќе ги добијат парите од субвенциите.
Те молам другпат стави кармин, кога некој ме подјебава сакам кармин да стави.