Последен гледан филм

Статус
Затворена за нови мислења.

Allita

Слика има тон нема
Член од
7 декември 2005
Мислења
2.184
Поени од реакции
12
NikolaP напиша:
Sin City е закон. Толку закон што creme de la creme на Холивуд работел на него. А црно бел е затоа што мораше да биде црно бел. Ако би бил во боја, тоа не би бил Sin City.

Баш како што кажа Офчаро, игран стрип. Мислам дека е најуспешна адаптација на стрип, кога и да било, затоа што се запазува формата на стрипот.

Sin City е култен стрип, strip noir, а филмот е film noir. Не е American Pie.

Ќе се снима и 2 а веќе се размислува и за 3. дел.
Сторми, ако не го разбираш филмот кажи не го разбирам, ама фликот дефинитивно не е срање.

mene ovoj film mi beshe cool aj da vidime i drugite delovi kakvi ke bidat...no ne mi e posleden gledan...gledav eden vcera ama zamisli ne go fativ titlot za da vidam kako se vikashe...steta...

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
НиколаП, не чувствувам потреба за мешање на стрип култ со филм култ.
Сфаќаш?
Што би испаднало ако сите стрипови ги опнат на ТВ?:)
Можда и ја не го разбрав филмот, уатевер.

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
го гледав Сиви камион црвене боје

Срѓан Тодоровиќ е мајстор

NikolaP

Команданат Флик
Член од
30 октомври 2005
Мислења
1.095
Поени од реакции
16
StormAngel напиша:
НиколаП, не чувствувам потреба за мешање на стрип култ со филм култ.
Сфаќаш?
Што би испаднало ако сите стрипови ги опнат на ТВ?:)
Можда и ја не го разбрав филмот, уатевер.
Епа ај тогаш да престанат да снимаат филмови и по култни романи? Зашто Sin City не е само стрип, туку колекција од графички новели.
И тие новели се пренесени на филмско платно збор по збор, сцена по сцена.
И за разлика од другите адаптации, типа Spiderman, The Hulk, X-man или пак Superman, Batman оваа е направена баш како што треба. Башка што не е суперхеројски стрип.
Ама ти не си по стриповите изгледа па не го цениш тоа.
И не го опнале на ТВ него на филмска трака, има голема разлика измеѓу ТВ филм и Филм.
Сепак, вкусовите се различни и не мислам да те убедувам. Само не можеш да кажеш дека е срање, пошто не е. Очигледно. Не го разбираш или не те гибнува, не чувстуваш никаква конекција со него, тоа може да прифатам.

ragazza

Adorable
Член од
3 јуни 2005
Мислења
2.870
Поени од реакции
29
Go gledaf "The wedding date " eptem slatka romanticna komedija , film na koj ne trebase mislenje za da go pratis . Si renta decko , za da odi na svadba kaj sestrai kade bivsiot e dever i naravno amerikanski film se zaljubuvaat so deckoto koj go nasla vo imenikot ama imase mnogu smea :)

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Changing lanes

ме мрзи да објаснувам

улоги

Афлек и Семјуел Џексон

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
У последно време ептен гледам индиски филмови, и досеа на три од нив асално сум заплакал. Се зареков веќе дека не гледам. Заразни се.
Ама што се добри еј. Никогаш не сум можел да гледам филм кој што трае три саати, и до пред некое време не сум гледал, али ова...ова човече не знам ни како да го објаснам. Верујте, сите филмови индиски, иако не се многу можам да ви ги раскажам коа сакате. :)
Закон еј.
Е сеа, или ќе се откажам од Холивуд и ќе почнам да гледам филмови строго од Боливуд, или обратно. Не чини вака, голем маж да плаче по филмови као прваче на кој шо му го украле пенкалото или плазмите.
Шајзе еј.

Batistuta

..пак од скриен број...
Член од
16 февруари 2005
Мислења
1.945
Поени од реакции
50
"Green Street Hooligans" - одличен филм

SeaGull

Walter
Член од
17 мај 2005
Мислења
763
Поени од реакции
9
Gledav nekolku filmovi denovive.

Na primer, po ne znam koj pat go gledav "Kum", fantasticnata filmska klasika.

Potoa, "Red Dragon" so Entoni Hopkins i Edvard Norton - ne mi bese gledan, i mnogu me bendisa. Ako "Koga jagninjata ke stivnat" bese napraven fantasticno, prodolzenieto "Hanibal" bese katastrofa, kako eden prosecen horor. Tretiot del veke, barem za mene, go vrati ugledot na "Jagninjata...".

I, sekako, sinoka na MTV1, go gledav "Kako ubiv svetec", ama iskreno, dzabe sedev do kasno. Filmot mozda ima nekoja ideja, ama seto toa e premnogu loso realizirano. Ne mi ostavi nikakov vpecatok, duri i ke gledam da go zaboravam sto pobrzo.Ama, pak ke kazam, toa e moe licno mislenje.

Член од
15 декември 2005
Мислења
18
Поени од реакции
1
Izvini vaka, ja da te pitam da ne imas nesto protiv X-MEN i SPAJDERMEN i ostali, ili ja pogresno te svativ, za ovoj filmot sto zborite mislam deka ne sum go gledal, ama ce gledam da go gledam :), cim tolku vreva digate za nego, valjda e nesto dobro

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom