asterix_m
Регулатор
- Член од
- 19 април 2006
- Мислења
- 2.765
- Поени од реакции
- 33
Ова е демократска држава и во неа може секој да протестира до миле воље, нормално ако е во границите на дозволеното односно согласно Законите за протести и ораганизирани собири( незнам како точно се вика).
Е сега тука ме нервираат некои тука што пишуваат и по навика мешаат баби и жаби, односно протестите на ДУИ ги поврзуваат со СДСМ.
Е сега тука ме нервираат некои тука што пишуваат и по навика мешаат баби и жаби, односно протестите на ДУИ ги поврзуваат со СДСМ.
- СДСМ не прави Влада па да протестираат против нив;
- СДСМ не идеше на преговори со ДУИ во штабот на ДПМНЕ
- Одговорноста за безбедноста на државата е во раце на Владата на РМ односно безбедносните структури во нејзин состав
- И доколку ситуацијата ескалира нормално Владата треба да одговори соодветно за да се смири ситуацијата;
- Е сега дали ДПМНЕ се плаши од евентуална ескалација на ситуацијата и од сопствената неспособност да се справи со кризи од таков размер?
Дали ти го гледаш истото сценарио како што ДПА сценираше криза во Кондово, па потоа некои политичари се јавија како миротворци?bacilo напиша:Епа баш така!И самите кутри незнаат шо ефект ке постигнат со тоа.Мене единствено ме плаши да не случајно работите излезат од контрола па после ке се правдаат дека народот е револтиран,дека тие(дуи)ке работат на смирување на состојбата и тн