- Член од
- 23 декември 2011
- Мислења
- 980
- Поени од реакции
- 1.365
Сите што ми беа генерација кога се моткав уште по клубови заради искривување на рбет почнаа, па вклучувајќи ме и мене. Тоа си исправив фала богу ама со ногата ни пливањето не ми помогна. Мило ми е што слушам за тебе, се надевам дека ке продолжиш и понатаму па и успеси златни да редиш штом професионално одиш. Јас се меркам на неколку пати да одам на Охридскиов ама никако да соберам храброст што би се рекло. А добар сум по мое мислење на големи патеки. По 4-5 саати имам пливано без престан. Кога одев со ватерполистине по Црна Гора, од едно градче до друго пливав без проблеми. Освен кога ме извадија од памет дека ајкули имало заради прекуокеанските бродовиТоа со нефункционирањето на големото корито преку зима не е новост трае нешто помалце од 8 години мислам. Тоа за држење часови на основци е многу на местом во Австралија каде пливањето е спорт број 1 децата во улилишниот распоред си имаат и час пливање. Инаку и јас почнав така првенствено од здравствени причини(искривување на 'рбетот сколиоза поточно) и еве сега после 12 години активно пливање а последниве 2 години може да се нарече и професионално занимавање со овој спорт немам никаков проблем.
А за големиот знам. Секоја зима не работи, и ги тераат децава да вежбаат на суво.