Попис, права итн итн...

Статус
Затворена за нови мислења.

Acohipmk

Манипулативна кокошка.
Член од
3 ноември 2008
Мислења
1.458
Поени од реакции
2.012
Македонија од 1 октомври почнува со попис, и нормално стапува политиката и демократијата на сцена. Прееска гледам на вести, македонските муслимани сакале да им се воведе посебна графа и да се означат како посебен етникум, да се нарекуваат торбеши. Ако не им се исполнеле барањата, се закануваат дека ќе се попишат како албанци.

Од друга страна пак, во Албанија паралелно се одржува попис, каде што секој кој немало да се напише како албанец му следува казна од 800 евра, пропишана со ЗАКОН!

И сега ќе ни се закачат нас 864 НВО-а, експерти, интелектуалци, ќе се јават од ЕУ и ќе ни кажуваат како тоа ние мораме да ги прифатиме нивните услови во име на демократијата и просперитетот кон евроатлантските аспирации.
А албанија е демократија исто како и грција, каде не постои ништо друго освен грк христијанин и грк муслиман. Ма ние сме криви, премонгу добро не е на добро, секому, се му допуштаме и пробуваме со арно да се заврши. Епа мака ми е веќе.

Јас велам само една графа, Македонец, и ништо др. ако можат комшиите па зошто да не и ние.

Член од
1 февруари 2010
Мислења
120
Поени од реакции
41
да не им е малку таа графа... Да не сакаат да им се додадат уше 2-3 ... Треба повеќе строгост во државава инаку сите тешкото ќе ни го играат на главата !

P

Princ

Гостин
Од друга страна пак, во Албанија паралелно се одржува попис, каде што секој кој немало да се напише како албанец му следува казна од 800 евра, пропишана со ЗАКОН!
Source or it didn't happen.
Односно извор со кој ќе го поткрепиш твоето тврдење.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.261
Поени од реакции
84.356
Јас велам само една графа, Македонец, и ништо др. ако можат комшиите па зошто да не и ние.
Ако комшиите се срање, а ние тоа сме го детектирале, зошто и ние да бидеме такви?

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.896
Source or it didn't happen.
Односно извор со кој ќе го поткрепиш твоето тврдење.
Посебна тема имаш за тоа,ако те интересира ќе најдеш
--- надополнето: Sep 28, 2011 11:26 PM ---
Ако комшиите се срање, а ние тоа сме го детектирале, зошто и ние да бидеме такви?
Ја последниве 25 години си го поставувам тоа прашање :mad:

Acohipmk

Манипулативна кокошка.
Член од
3 ноември 2008
Мислења
1.458
Поени од реакции
2.012
Затоа што не гледам друг начин а да не ни баат сите над глава, и да ни кажуваат како да ја градиме државата, а притоа да не бидеме дискриминирани.

T

Tetro

Гостин
Тоа му доаѓа нешто како кршење на меѓународните права и слобода на изразување.
Лошо

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Тоа му доаѓа нешто како кршење на меѓународните права и слобода на изразување.
Лошо
Лошо е да,ама на Албанија никој не и постави услов да признае малцинства пред влезот во НАТО.Ние треба име да мењаме за влез таму...двојни стандарди.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Македонија од 1 октомври почнува со попис, и нормално стапува политиката и демократијата на сцена. Прееска гледам на вести, македонските муслимани сакале да им се воведе посебна графа и да се означат како посебен етникум, да се нарекуваат торбеши. Ако не им се исполнеле барањата, се закануваат дека ќе се попишат како албанци.

И сега ќе ни се закачат нас 864 НВО-а, експерти, интелектуалци, ќе се јават од ЕУ и ќе ни кажуваат како тоа ние мораме да ги прифатиме нивните услови во име на демократијата и просперитетот кон евроатлантските аспирации.
А албанија е демократија исто како и грција, каде не постои ништо друго освен грк христијанин и грк муслиман. Ма ние сме криви, премонгу добро не е на добро, секому, се му допуштаме и пробуваме со арно да се заврши. Епа мака ми е веќе.

Остај ја Албанија и народот тие се назад светлосни години...
Битно ние кај нас како ќе го организираме пописот секако и меѓународна заедница според мене во никој случај не треба да пика прсти. Мене не ми се битни проценти туку битна ми е само реалната слика на населението значи бројките е битно да бидат реални.

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Графа Џедај и графа Сајонец мора да има :vozbud:

V1kTo.Or

Талкач
Член од
16 август 2011
Мислења
504
Поени од реакции
304
За секој кој на предходниот попис се пишал албанец , а на овој нема да се пиши албанец следи казна од 800 евра (за во албанија) .
Ова треба да значи за торбешите во македонија кои ем немаат држава и јазик почнаа во наша држава да се декларираат како ТУРЦИ АЛБАНЦИ итн али ние сме криви ... ЈБГ !

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Еј шо убо ти текнало тоа... една графа. Кој к*р ? Сеа ќе си се пишува секој што стигне, глупости...

Член од
16 март 2010
Мислења
330
Поени од реакции
204
За време на предизборната кампања тие се лутеа што ги нарекуваат Торбеши, сега сакаат посебна графа? WTF?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom