Понеделник 31 март 12:00, митинг пред парламент, да се спречи предавството!

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
31 март 2008
Мислења
185
Поени од реакции
3
Митингот во Скопје пред собранието на Република Македонија ПОВЕЌЕ ОД УСПЕШЕН!!

И покрај притисоците од душманите, предавниците, крвопијците и сите оние кои што се антимакедонски расположени, митингот кој што се одржа пред собранието на Република Македонија денес беше и повеќе од успешен. Секоја чест за сите оние кои што ја сватија ситуацијата каква ни е и отидоја таму, а УА за сите оние кои беа во можност а НЕ отидоја. Сепак и оние кои што не отишле може да им се опрости, доколку на наредниот митинг без било какви преговарања и оправдувања отидат и бидат таму на број. За нашава земја гинеле нашите предци, зарем не е срамотно НИЕ да не можеме ниту да идеме таму на МИРЕН протест и да го искажеме нашиот револт и да им докажеме на нашиве политичари кои што НИЕ ги избравме за да работат за интересите на оваа библиска земја и Македонскиот народ. Иако не се собрале многу луѓе, проблемот се знаеше каде е. Работен понеделнички ден во 12:00 часот и бојкотот на медиумите. Исто така се виде дека нашите политичари, дали од срам или од страв не сакааше да се соочат ниту со народот околу 14:00 h. и бегааја кукавички. Народот кој што беше таму, воопшто не е за потценување како што се зборува, поради тоа што тие се прави Македонци и не чекааја некој да ги води, свикува итн.
Тоа е Македонски народе, сега гледате какви изроди имаме. Еве што туку на Сител изјавија и дека се кршело. Е Ајде нека ми дојде ЕДЕН и да каже, каде и што се кршело? Тоа се вика Манипулација што го прават нашите медиуми за да добиат оние кои што не биле на мирниот протест лоша слика.
А замислете и друго нешто, пред некој ден кога се собраа оние 20 души на протест за „Против влез на Македонија во НАТО„ тоа сите медиуми го прикажаа. Стави прст на чело и размисли...
Еве едно видео можете да видите на сајтот http://www.kirilica.com.mk/vest.asp?id=3169 од десната страна. Бројката на народот беше поголем (моја проценка (700-1000) од колку што е кажан во видеото. Tоа можам да го кажам од личното мое присуство таму...

НЕ ДОЗВОЛУВАЈТЕ НА ПОЛИТИЧАРИТЕ ДА НЕ УНИШТАТ!!
Не се лутете и не се откажувајте од оние кои што не дошле сега, проблемот е во политичарите кои што вршат психички притисок врз народот!!! Пробајте на секој што не ве разбира да му објасните на мирен начин со докази и факти! А ги имаме низ интернет МНОГУ!!

Ах Киро, АХ КИРО ДА ТИ ЦРКНЕ СЕ ЖИВО ВО ФАМИЛИЈАТА!!!

Господе чувај ја Македонија и Македонскиот народ од изродите и предавниците!!!

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Од Тетово имаше 4 души што ги знам, можеби имаше уште некој ама не ги видов.

MK

Член од
17 јули 2007
Мислења
117
Поени од реакции
1
Ајде нека биде како што ти мислиш, не по цена на името. Ок. Подобро би било да гледаш безработница како луѓето патат за парче леб или кога вратите во Европа ни се отворени, инвестиции и такви ствари (нели со влезот во нато, па и со Реп. Македонија (Скопје).Со влезот на НАТО автоматски се зголемуваат инвестициите, другите земји се доказ за тоа. И што сега , со вашите протести единствено што правите е, да влеземе под име " БЈРМ " ! Ние секако влегуваме во НАТО, тоа е веќе свршен чин оти очигледно Америве имаат некаква корист(дали во иднина ке гаѓаат одтука или слично.. не навлегувам) , ма и какви протести да организираме(те) ке влеземе. Е сега е проблемот дали БЈРМ или Македонија Скопје.Онтопик да покоментирам за митингов.. гледам темата носи наслов, да се спречи предавството. Ние со тоа што го менуваме името не бришеме ни историја ни идентитет ни ништо. Главниот град во целокупното име.. па што?? Зошто предавство? Ке ми објасни некој?
300 - 400 души.. тоа е успех, народот очигледно е сфесен каква е состојбата и не излегуваат на протест.. тоа е добро.
Goce ti stvarno li mislis deka ako nemase 500 000 narod denes deka site se slozni da se menuva imeto, greska si bidejki e ponedelnik a i nemase sednica. A za investiciite ne ni treba NATO tuku borba protiv korupcijata bidejki eve ti Bugarija i Romanija se vo nato pa ruzi ne im cvetaat, a i ovde vo Strumica seuste gi preprodavaat po nesto. Kina ne e vo nato pa investicii ima kolku sakas tamu. Tajvan ne e ni priznaen a cel svet go snabduva so elektronika. Turcija e vo NATO pa kazi mi dali bi otisol ti da otvoris nekoj biznis dole kaj sto se kurdite.

Г

Гоццццце

Гостин
АУУУУУУУУУУУ не споредуваш со Кина? Секоја чест :) А за Бугарија спомна.. си бил ти да видиш како се гради? За малку време (колку што се во ЕУ) се изградија еден куп фабрики, хотели...
За да се привлечат странски инвестиции мора да бидеш членка во меѓународна заедница... постави се на место на инвеститор, да инвестираш во држава која е несигурна и нестабилна, има голема шанса да се спука.. хммм замисли се малку.

Последен оф топик.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.211
Поени од реакции
34.456
Клуч на темава. Исцрпена е, никој веќе не дискутира за протестот.
Околку другите тематики, бујрум, имате други теми.

Ја затворам. Ќе биде повторно отворена доколку е потребно. :locked:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom