Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
19 јули 2012
Мислења
2
Поени од реакции
0
Малку да избегам од темата.. извинете ама итно ми е, направив јас нова тема ама не вервам дека ке добијам таму некаков одговор.. ова ми е прашањето
Имам проблем со ДВД плеерот, не ми работи караоке, поточно вака двд плеерот ми е поврзан со музички систем и се си функционира океј, пробав да приклучам микрофон (во ДВД-то) сите опции од упатството за употреба ги испробав ама никако не вади глас. Микрофонот работи го пробав на компјутер. Двд-то е Fuego FG-DVX9900B. Шо можи е да е работата? o_O
Фала однапред

Santiago

Cocalero
Член од
4 јуни 2012
Мислења
97
Поени од реакции
31
Mozda vlezot za mikrofon e rasipan na DVD-to posebno ako e FUEGO !!!

Член од
29 септември 2011
Мислења
233
Поени од реакции
25
Малку да избегам од темата.. извинете ама итно ми е, направив јас нова тема ама не вервам дека ке добијам таму некаков одговор.. ова ми е прашањето
Имам проблем со ДВД плеерот, не ми работи караоке, поточно вака двд плеерот ми е поврзан со музички систем и се си функционира океј, пробав да приклучам микрофон (во ДВД-то) сите опции од упатството за употреба ги испробав ама никако не вади глас. Микрофонот работи го пробав на компјутер. Двд-то е Fuego FG-DVX9900B. Шо можи е да е работата? o_O
Фала однапред
epa da ti kazam pravo kolku sto znam vo toa prikluvokot za microfon ili zvucnik ne raboti, najarno stavi go vo kompjuter

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Дечки ми требит помош околу снимање филмови со македонски превод. Кога имав Windows XP пред година дена можев да гледам филмови со македонски превод, но одкако сменав на Windows 7, некако преводите не ги чита, ко на арабски јазик ги кажува хД :/ Освем тоа и кога ќе се изрежат на DVD, исто е... Како да го средам тој проблем? Успат еден другар ми рече сум немал кирилична скрипта :/ Може некој наедноставно да ми помогне околу ова, да ми даде DL линк или било каква друга помош? Фала однапред :)
значи по 273 пат, за гледање филмови со македонски превод во плејерот треба да се намести енкоудингот... ќе бараш во subtitles нешо cyrillic(за кирилица) central/eastern eurpoe(за латиница)

girl_girl

пловам на асфалт
Член од
13 јуни 2010
Мислења
913
Поени од реакции
132
Од кај да симнам Office 2007 зашто секаде ми бара product key?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Од кај да симнам Office 2007 зашто секаде ми бара product key?
Од некој торент тракер, или па некој нека ти прати во ПП што ќе ти го прочита постот.

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.236
Поени од реакции
957
Во кој софтвер за видео композиција/едитирање можам да направам да долетува текст или сликичка од страна? Како што е тоа возможно во Power Point. Ги симнав Sony Vegas и Adobe After Effects ама не забележувам таква можност.

M

Mr.InF3ction

Гостин
Word$haker
Затоа што тоа ти е готова анмација-ефект и не сите програми нудат такви исти готови анимации. За after effects тука се :

Само кликни на сликата-текстот што сакаш да му додадеш анимација и одбери нешто од тука.

Член од
1 јануари 2012
Мислења
193
Поени од реакции
31
значи по 273 пат, за гледање филмови со македонски превод во плејерот треба да се намести енкоудингот... ќе бараш во subtitles нешо cyrillic(за кирилица) central/eastern eurpoe(за латиница)
Јас колку што гледам немат :/ Ако може поедноставно да ми објаснеш?!

Член од
27 јануари 2010
Мислења
2.430
Поени од реакции
723
Некоја програма за откривање на лозинки од ваерлес мрежи да не знае некој? Мислам дека има...

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Јас колку што гледам немат :/ Ако може поедноставно да ми објаснеш?!
симни kmplayer (горе десно, download latest version)
инсталирај
пушти филм со kmplayer
стисни F2 или оди десен клик -> options -> preferences
од левата страна ќе одиш кај subtitle processing -> font style
тука кај CharSet ќе одбереш Cyrillic
ќе стиснеш close
ќе го затвориш kmplayerот
ќе го пуштиш филмот пак со kmplayer
десен клик subtitles > load subtitle го наоѓаш преводот и стискаш open
доколку е во кирилица сега треба убаво да го гледаш преводот.

еве ти и видео

Член од
1 јануари 2012
Мислења
193
Поени од реакции
31
Фала многу Anon, успеав да средам и преку BS Player (Y)

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.353
Поени од реакции
2.248
Имам WIndows 7, и кога пуштам песна (аудио било што) почнува да го сецнува звукот не го вади баш добро, не прави така на цела песна туку само одредени делови а и ме нервира не може човек салам песна да слуша, незнам до што може да е на се така прави, филм,музика општо се што ке пуштам мора да има нешто, некое чаре?

Kajgana Shop

На врв Bottom