Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
31 мај 2009
Мислења
1.257
Поени од реакции
2.595
Имам една молба до сите вас кои што имате поголемо разбирање во компјутерите, значи имам еден проблем, незнам дали станува збор за вирус или нешто друго, на моменти компјутерот ми се закочува цел и морам да одам на рестарт, како што поминува времето така тоа ми се случува се почесто и почесто, незнам дали станува збор за вирус, јас до сега го користев анти вирусот авира, ама немам лиценца па така сега воопшто и не наоѓа вируси, па исто така би ве прашал и вас кој анти вирус би ми го препорачале на мене, со оглед на тоа дека имам рам од еден гига. Ве замолувам за помош, ако може некој било кој од вас да ми помогне. Поздрав

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Имам една молба до сите вас кои што имате поголемо разбирање во компјутерите, значи имам еден проблем, незнам дали станува збор за вирус или нешто друго, на моменти компјутерот ми се закочува цел и морам да одам на рестарт, како што поминува времето така тоа ми се случува се почесто и почесто, незнам дали станува збор за вирус, јас до сега го користев анти вирусот авира, ама немам лиценца па така сега воопшто и не наоѓа вируси, па исто така би ве прашал и вас кој анти вирус би ми го препорачале на мене, со оглед на тоа дека имам рам од еден гига. Ве замолувам за помош, ако може некој било кој од вас да ми помогне. Поздрав
Моја препорака за антивирус е Kaspersky Internet Security 2010. Инсталирај го, активирај 30 дена триал и направи му full scan. Ако после скенирањето покаже дека во компјутерот има вируси/тројани и слично, избриши ги. Ако пак продолжи блокирањето на компјутерот, тогаш премини на следна фаза - форматирање. Е ако и тоа не помогне, тогаш проблемот ти е од хардверски тип (за тоа подоцна :) )

Член од
31 мај 2009
Мислења
1.257
Поени од реакции
2.595
Фала друже за советот, сега ќе се обидам да го симнам од нет па потоа и да го инсталирам касперскиов анти вирус, па после ќе пробам да скенирам се. И уште еднаш фала многу. Поздрав

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
Имав таков проблем и сигурен сум дека не е вирус затоа што тогаш го скенирав со секој можен антивирус, али со формат се реши проблемот.
Иначе можно е и кулерот да не ти е исчистен или да е заебан па да не лади или помалце да лади па да се загрева процесорот- што би предизвикало кочење на системот после некое време од вклучувањето:smir:

Член од
31 мај 2009
Мислења
1.257
Поени од реакции
2.595
Момци фала на советите, јас најпрво ќе се обидам да направам фул скенирање со касперски анти вирус, ако најде некој вируси ќе ги избришам секако а доколку и потоа повторно се закочува тогаш ќе видиме што понатаму. Фала ви на сите, поздрав.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Момци фала на советите, јас најпрво ќе се обидам да направам фул скенирање со касперски анти вирус, ако најде некој вируси ќе ги избришам секако а доколку и потоа повторно се закочува тогаш ќе видиме што понатаму. Фала ви на сите, поздрав.
и да најде вирус и да го избришеш пак ке имаш проблеми,Тројанците,црвите оставаат последица после бришење во зависност колку време ти биле во компјутер.

B

BELIEVE ME

Гостин
ај малце помош
свалих еден voice translation ама незнам да го инсталирам помош

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Си слушнал за двоен клик и после само next

Кажи што е поточно работава

Член од
31 мај 2009
Мислења
1.257
Поени од реакции
2.595
Мислам дека го решив проблемот... изгледа дека проблемот бил до вирусите, направив фул скен, најде неколку вируси ги избришав и сега веќе еве неколку часа компјутерот работи без проблем и воопшто не се закочува.
Иначе имав нешто проблем со касперскиот анти вирус при инсталирањето па инсталирав друг анти вирус по препорака на еден другар, го инсталирав рисинг анти вирус, сега за сега одлично наоѓа вируси.
Исто така инсталирав еден програм по препорака на другарот Pirform CCleaner, тоа било програм кој што наоѓа грешки и ги исправа и брише некој непотребни фајлови, па баш ме интересира вашето мислење околу овој програм, дали е добар и дали е корисно да го имам и исто така ми го препорачаа и тју нап 2009, исто така сличен програм како тој. Поздрав

Jordan Rudess

Tonight's the night.
Член од
3 декември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
53
ќе може ли некој да ми каже што е ова, и како да го ичистам

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.270
Поени од реакции
2.271
ќе може ли некој да ми каже што е ова, и како да го ичистам

А бе Вико немаш гајле. Овој са ти процесите од Таск Менаџер , нешто проблем е до USB Disk Security па ти ги покажуе како малициозни. Земи денсталирај USB Disk Security и стави пак.

Едит: си за у субота за :hronika:?

Jordan Rudess

Tonight's the night.
Член од
3 декември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
53
А бе Вико немаш гајле. Овој са ти процесите од Таск Менаџер , нешто проблем е до USB Disk Security па ти ги покажуе како малициозни. Земи денсталирај USB Disk Security и стави пак.

Едит: си за у субота за :hronika:?
Само што заврши со реинсталацијата и се е ок.... А за у сабота ,:music3: :hronika: !!!!

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.354
Поени од реакции
2.248
Еј имам проблем. Никако неможам да се регистрарам на една страна не е за тука ама мора некој да ми помогне што ке можи. Го частам што сака после...
Битното е да ме регистрира на оваа страна?

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Еј имам проблем. Никако неможам да се регистрарам на една страна не е за тука ама мора некој да ми помогне што ке можи. Го частам што сака после...
Битното е да ме регистрира на оваа страна?
треба некој да ти прати код што е регистриран веќе за да можеш ти да се регистрираш

Kajgana Shop

На врв Bottom