Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
Тој е AntiSpyware и да, не е како порано....:smir: Ај да ја искористам приликава да поплукам и по Неро, и тоа не е како порани, сега уште има фали ште Оперативен систем Неро да измислат, па што се не ставиле бе во 10ката....
Неро ко новогодишна елка го накинѓурија.. Среќа уште пред година дена се откажав од него

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
Инсталирајте си само Nero Burning Rom 10 без другите пропратни глупости :)

login.php

404 Error on index.php
Член од
5 јуни 2009
Мислења
696
Поени од реакции
28
Неро ко новогодишна елка го накинѓурија.. Среќа уште пред година дена се откажав од него
И јас само Nero7 си користам стандарт и најдобро е според мене

Член од
19 декември 2010
Мислења
523
Поени од реакции
23
Леле веќе нз шо да правам за бут на пц-то! Абре од секаде исклучив А:\ и пак се вчитува аkа се чека да се најдат податоци од бутејбл цд-то... Незнам веќе шо да правам!
Инаку и за звукот кај дада - коа пуштам песна во некој плеер ми вика мисинг саунд дивајс.... Помош :/
PS: и за двете ствари помош!
PPS: за саунд-от пробав со рилтек и со други такфи драјвери но се ми вика ерор и да рестартирам и псоле пак нејќе... У пм!

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Леле веќе нз шо да правам за бут на пц-то! Абре од секаде исклучив А:\ и пак се вчитува аkа се чека да се најдат податоци од бутејбл цд-то... Незнам веќе шо да правам!
Инаку и за звукот кај дада - коа пуштам песна во некој плеер ми вика мисинг саунд дивајс.... Помош :/
PS: и за двете ствари помош!
PPS: за саунд-от пробав со рилтек и со други такфи драјвери но се ми вика ерор и да рестартирам и псоле пак нејќе... У пм!
1. Ти исклучуваш A:\ (floppy disk) a тебе компјутерот ти бара дали имаш CD во CD-ROM. Значи оди таму кај бутабилните уреди во BIOS и намести First Boot Device да биде HDD а не CD-ROM
2. Провери во BIOS што ти е подесено таму кај звучната картица и/или дали ти е исклучена (disabled) Расчепкај низ BIOS.

Член од
19 декември 2010
Мислења
523
Поени од реакции
23
1. Ти исклучуваш A:\ (floppy disk) a тебе компјутерот ти бара дали имаш CD во CD-ROM. Значи оди таму кај бутабилните уреди во BIOS и намести First Boot Device да биде HDD а не CD-ROM
2. Провери во BIOS што ти е подесено таму кај звучната картица и/или дали ти е исклучена (disabled) Расчепкај низ BIOS.
HDD е хард дискот нели? :D За секој случај прашувам... Инаку сеа коа стаам цдто да изберам да биде преку Cd Rom или?
За 2 ќе пробам подоцна.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Пак несака.... Пак се појавува A:\ и несака да продолжи :mad:@@
А да не ти е рикнат хард дискот?

Од кога ти прави вака? Како дојде до ова? Дај најмногу информации што можеш.

Член од
19 декември 2010
Мислења
523
Поени од реакции
23
А да не ти е рикнат хард дискот?

Од кога ти прави вака? Како дојде до ова? Дај најмногу информации што можеш.
Значи вака... Пред 2 недели можда и појќе до 3 некаде ми се појави Син екран и неможам ни да прочитам шо има на него дека одма сам се ребутира/рестартира. И си симнав ‘валиден‘ уиндовс икс пи и се најубаво го изрежав според проспект и сеа подесив како што рече и несака да продолжи. Причина за доагање до формат нз шо е али важно несака форматот да започне...
PS:Поради A:\

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Значи вака... Пред 2 недели можда и појќе до 3 некаде ми се појави Син екран и неможам ни да прочитам шо има на него дека одма сам се ребутира/рестартира. И си симнав ‘валиден‘ уиндовс икс пи и се најубаво го изрежав според проспект и сеа подесив како што рече и несака да продолжи. Причина за доагање до формат нз шо е али важно несака форматот да започне...
Провери во BIOS дали ти наоѓа било каков Hard Disk

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Дали си 100% сигурен дека е исклучено флопито од BIOS? и дали си сигурен дека 1 boot device ти е CD-ROM? на кој дел ти блокира? одкако ќе напише лоудинг видоус фајлс или, дали воопшто почнува инсталацијата?

Член од
19 декември 2010
Мислења
523
Поени од реакции
23
Провери во BIOS дали ти наоѓа било каков Hard Disk
Наоѓа SATA нешо.
Дали си 100% сигурен дека е исклучено флопито од BIOS? и дали си сигурен дека 1 boot device ти е CD-ROM? на кој дел ти блокира? одкако ќе напише лоудинг видоус фајлс или, дали воопшто почнува инсталацијата?
На почетната од биосот има A Diskette нешо и тоа го стаив на дисејбл и во бут опциите за ставање на прв девајс ми е Cd Rom т.е. сеа ми е HDD као шо кажа членот Корун, второ CD ROM и 3 ми е дисејбл ( нели може таму да бираш Removable ) и 4 ми е дисејбл. На други места секаде дека имаше нешо со Floppy or A:\ секаде на дисејбл притиснав и после F10 и го стартувам инсталот. Блокира на дел A:/ и несака натаму значи трепка еден ебен квадрат и толку... Знали се отпакуваат фајловите и таму престанува... :mad:@@

legend

legend is back
Член од
25 април 2008
Мислења
1.527
Поени од реакции
235
Сакам да инсталирам Windows 2000 и кога одам ф8 пишува [DR-DOS]A:\> и можиш да пишуваш и сега незнам што понатаму дали не е добро изрежано цд-то помош!:tapp:

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
Сакам да инсталирам Windows 2000 и кога одам ф8 пишува [DR-DOS]A:\> и можиш да пишуваш и сега незнам што понатаму дали не е добро изрежано цд-то помош!:tapp:
windows 2000 ..? зошто, слаб е компјутерот барем за xp..

Kajgana Shop

На врв Bottom