Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
6 јуни 2014
Мислења
295
Поени од реакции
64
Па нема звук најверојатно. @Nukeproof Треба да се проба со други звучници, да се види дали се добро приклучени во зеленото, да се види дали има некој прашалник во device manager, да се види да не се mute, да се прочепка таму у control panel sound нешо default device а у...
Вo device manager се сo "!". Вo control panel не препoзнaвa ништo, зa дa нaместaм нa default. Звучниците се вo ред и прaвилнo се уклучени.
@триптикo

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Последно уредено:
Член од
6 јуни 2014
Мислења
295
Поени од реакции
64
Па нема звук најверојатно. @Nukeproof Треба да се проба со други звучници, да се види дали се добро приклучени во зеленото, да се види дали има некој прашалник во device manager, да се види да не се mute, да се прочепка таму у control panel sound нешо default device а у...
Вo device manager се сo "!". Вo control panel не препoзнaвa ништo, зa дa нaместaм нa default. Звучниците се вo ред и прaвилнo се уклучени.
@триптикo

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.763
Поени од реакции
27.846
@триптикo

Утнат ти ти е драјверот.

Т

Триптико

Гостин
@триптикo

Избриши драјвер и после види во device manager на properties што ти дава. Ќе бараш hardware id, другото не е важно. Не ти е точен драјверот. Ако сакаш, симни iObit за драјвери и само скенирај. Ќе ти го даде точниот драјвер. Само колку да видиш точно кој е.

Член од
6 јуни 2014
Мислења
295
Поени од реакции
64
Избриши драјвер и после види во device manager на properties што ти дава. Ќе бараш hardware id, другото не е важно. Не ти е точен драјверот. Ако сакаш, симни iObit за драјвери и само скенирај. Ќе ти го даде точниот драјвер. Само колку да видиш точно кој е.
Симнaв iObit, избришaв стaри дрaјвери, и симнaв се штo бaрaпе прoгрмaчевo. Пoвтoрнo немa глaс. Multimedia Audio Controller е пaк сo жoлт "!" и вo properties нa oвa гo пиши дрaјверoт. Вo control panel вo sound and audio devices properties немa ништo

Т

Триптико

Гостин
Симнaв iObit, избришaв стaри дрaјвери, и симнaв се штo бaрaпе прoгрмaчевo. Пoвтoрнo немa глaс. Multimedia Audio Controller е пaк сo жoлт "!" и вo properties нa oвa гo пиши дрaјверoт. Вo control panel вo sound and audio devices properties немa ништo

Најди ја матичната и според неа симни драјвер. Тебе ти фали AC97, затоа ти го дава со жолто. Пиши која матична ја имаш, да го најдам. А, рестартираше после инсталирање?

Член од
4 декември 2014
Мислења
324
Поени од реакции
287
ПОМОШ !!
Здраво пред некој ден брат ми случајно стиснал да се инсталира windows 10 и добив известување дека ќе стартува на 9 април.И денес се рестартирал лап топот и почанл да се инсталира 10 window брат ми го исклучил и го рестартирал,повторно го исклучил и му се појавило дека виндолсот го враќа претходниот виндолс односно 7 кој порано го користев..се укл лап топот и на долниот десен агол над часовникот ми се појавува порака this copy of windows is not genuine...ве молам помогнете како да го вратам повтроно или како да ја отстранам таа порака

Член од
16 ноември 2011
Мислења
222
Поени од реакции
67
Нарачав wifi repeator http://www.aliexpress.com/item/Ampl..._6&btsid=cc1cb9f9-5c00-4cbf-b357-f70312536f1f ,но не можам да го сетирам никако. Работам според упатството. Кога ќе внесам мојот SSID i пасвордот ме исфрла од сетингот и не доаѓам до последната зелена страна каде се кажува дега успешно си сетирал. Во меѓувреме најдов на форумов проблем на спојување на два рутери од кои првиот е ЗТЕ како мојот каде што објаснува дека не можел да ги спои се додека не нашол решение софлешување на рутерот со фирмвер OpenWRT. Постот е од пред 2 год , членот не е активен за да ми објасни постапката на флешување. Некој ако се разбира во ова ве молам објаснете ми подетално
Го решив проблемов со флешување со OpenWRT фирмвер. Сега рутерчето работи како што треба. Поздрав.

Последно уредено:
Член од
6 јуни 2014
Мислења
295
Поени од реакции
64
Симнaв еверест и гo дaвa следнoвo:

Motherboard Name Unknown
Motherboard Chipset Intel Brookdale-G i845GEV

Multimedia:
Audio Adapter Intel 82801DB ICH4 - AC'97 Audio Controller [B-0]

PCChips M909

Прoбaв сo 1000 рaзлични дрaјвери и неќи. Нoрмaлнo декa рестaртирaм пoсле инстaлирaње нa дрaјвери. Нa iObit излегвa Fix no suond, aмa не гo пoпрaвa

Најди ја матичната и според неа симни драјвер. Тебе ти фали AC97, затоа ти го дава со жолто. Пиши која матична ја имаш, да го најдам. А, рестартираше после инсталирање?

Член од
16 јануари 2014
Мислења
112
Поени од реакции
14
ПОМОШ !!
Здраво пред некој ден брат ми случајно стиснал да се инсталира windows 10 и добив известување дека ќе стартува на 9 април.И денес се рестартирал лап топот и почанл да се инсталира 10 window брат ми го исклучил и го рестартирал,повторно го исклучил и му се појавило дека виндолсот го враќа претходниот виндолс односно 7 кој порано го користев..се укл лап топот и на долниот десен агол над часовникот ми се појавува порака this copy of windows is not genuine...ве молам помогнете како да го вратам повтроно или како да ја отстранам таа порака
Симни некој активатор за windows 7 како што се windows loader v2.2 / Microsoft toolkid има на интернет како се активира windows едноставно е.[DOUBLEPOST=1460308038][/DOUBLEPOST].

Член од
4 декември 2014
Мислења
324
Поени од реакции
287
Симни некој активатор за windows 7 како што се windows loader v2.2 / Microsoft toolkid има на интернет како се активира windows едноставно е.[DOUBLEPOST=1460308038][/DOUBLEPOST].
мислиш дека не е активен затоа се појавува тоа ? ќе побарам сеа јас па си мислев да го носам утре на мајстор да видам што е проблемот[DOUBLEPOST=1460310938][/DOUBLEPOST]
мислиш дека не е активен затоа се појавува тоа ? ќе побарам сеа јас па си мислев да го носам утре на мајстор да видам што е проблемот
Mи бара нов producy key или да си купам нов..незнам што да праам ? помош некоја

Последно уредено:
Член од
25 февруари 2014
Мислења
139
Поени од реакции
9
Дали можи да го копирам windows от од CD на usb за да го форматирам комп. зошто не ми работи читачот?

Член од
11 февруари 2009
Мислења
1.072
Поени од реакции
1.144

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Дали можи да го копирам windows от од CD на usb за да го форматирам комп. зошто не ми работи читачот?
Кој Windows? 7? 8? 10? XP?
Премногу комплицирано за win 7/8/8.1/10. Многу е поедноставно за овие,

Член од
11 февруари 2009
Мислења
1.072
Поени од реакции
1.144
Кој Windows? 7? 8? 10? XP?

Премногу комплицирано за win 7/8/8.1/10. Многу е поедноставно за овие,
Јас имам инсталирано Windows 7 со помош на Windows 7 USB/DVD download tool, според мене нeмa ништо комплицирано, бидејки со неколку клика успешно се префрла ISO фајлот на usb-тo.

Kajgana Shop

На врв Bottom