Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.

|-|3L1X

|= an alternating one =|
Член од
19 февруари 2008
Мислења
50
Поени од реакции
2
еј, сакам да стаам виста ама нема да можам да играм кантер. .. размислувам за линукс. .. па шо и како подржува. .. месенџер, офис итн.. . малце хелп. ..
За кантер на linux може, само нема да ти иде исто како на win.А што се однесува до други апликацци имаш се што ти е потребно.Има некоја друга апликација од која си зависен ? Дај повеќе детали.

С

Спенсер

Гостин
vaka, znam deka povekjeto ke se smeat na prasanjevo,ali ja neznam kako da napravam BUTABILNO CD, simnav windows 400mb i go izrezav obicno, i nesaka da startuva instalacijata na WIN XP pred da se krene windowsot, aj ako moze nekoj neka objasni,pozz

|-|3L1X

|= an alternating one =|
Член од
19 февруари 2008
Мислења
50
Поени од реакции
2
vaka, znam deka povekjeto ke se smeat na prasanjevo,ali ja neznam kako da napravam BUTABILNO CD, simnav windows 400mb i go izrezav obicno, i nesaka da startuva instalacijata na WIN XP pred da se krene windowsot, aj ako moze nekoj neka objasni,pozz
Сите прашања заслужуваат одговор. :)
Во кој формат го симна цд то ? .iso ? Како го изрежа ?

Ајверсон

Confessions*
Член од
4 август 2007
Мислења
3.116
Поени од реакции
5
За кантер на linux може, само нема да ти иде исто како на win.А што се однесува до други апликацци имаш се што ти е потребно.Има некоја друга апликација од која си зависен ? Дај повеќе детали.
sxe injected, Counter 1.6, messenger live, opera. само тоа ми треба. .. другото мање битно.

|-|3L1X

|= an alternating one =|
Член од
19 февруари 2008
Мислења
50
Поени од реакции
2
sxe injected, Counter 1.6, messenger live, opera. само тоа ми треба. .. другото мање битно.
Opera имаш, windows live messenger нормално дека не, но имаш програми кои се достојна замена на WLM (amsn, pidgin и сл.).За sxe injected искрено неам благе везе, погуглај малку ;) А за кантер ти кажав :smir:

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Изрежи го со imgBurn или MagicIso (IsoMagic)

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
Ме прашува дали сакам да го додадам во регистрите,потоа ми кажува оти е успешно додадено но пак не може.друго решение има?
nema drugo resenie...
toa e resenieto samo problemot e sto mora prethodno antivirusot se da iscisti...
so kaspersky mene se mi iscisti
posle go dodavas toa sto ti go dade apokaliptiko vo registrite i se ke si raboti najnormalno

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Инсталирав Windows 98 на една машина, инсталирав и македонска поддршка, префрлиф македонски фонтови се како што треба но сеуште ми дава хиреоглифи кај календарот (таму каде што треба да пишува на македонски понеделник, вторник...) значи не работи нешто како што треба. Дај кажете како да средам

P

Princ

Гостин
Инсталирав Windows 98 на една машина, инсталирав и македонска поддршка, префрлиф македонски фонтови се како што треба но сеуште ми дава хиреоглифи кај календарот (таму каде што треба да пишува на македонски понеделник, вторник...) значи не работи нешто како што треба. Дај кажете како да средам
Уфффффф, Win98... Од 98ма немам користено :)
Овде најдов некое упатство, види дали ќе ти помогне.

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
И јас тоа го најдов идев по него али нејќе. Сега правев со Vodkamixx муабет он вика на чиста 98ца нема шанси да се среди поддршката од 98 SE па нагоре го немало тој проблем :S

P

Princ

Гостин
И јас тоа сакав да ти речам, 98ца немав видено со кирилична поддршка, ама мислев јас не сум знаел пред 10 години.
Ај види што ќе направиш па извести не :)

Член од
21 август 2007
Мислења
18
Поени од реакции
0
proveri vo bios dali ti e startuvano CD Drive kako 1st boot device

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.237
Поени од реакции
957
И јас тоа сакав да ти речам, 98ца немав видено со кирилична поддршка, ама мислев јас не сум знаел пред 10 години.
Ај види што ќе направиш па извести не :)
Да, чудно е ова, кај еден братучед кој имаше 98-ма, имаше кирилица а кај мене (кога имав и јас 98) немаше. После тоа го форматирав компјутерот па се појави (BORED)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom