Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Епа виндовсот ми е на 1152x864, а ВоВ ја цепам на Дефолт (1024). Ќе пробам утре, а сега идам да спијааам :)

PS: Пишете и други решенија на проблемов
Прееска превидов да те прашам и го занемарив ова

Кога пуштам некоја фул скрин игра или што било се ми се пореметува после. На пример: Пуштам WoW и почнува да ми кочи или пак да ја снемува земјата во играта и почнува да сецка ненормално многу
..која графичка ја имаш....да не ти е слаба или со недоволно рам, па се гуши, ти ги редуцира текстурите
....или пак најлошото......да ти е пред рикнување

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Или едноставно ти прегрева почнува да ти брчи? И после ти кочи? Мене така на ГТА4 ми се појавуваа ерори и ми брчеше графичката бидејќи немав доволно рам меморија -побарувања за играта.

DaN-MaN

Warlock
Член од
1 февруари 2007
Мислења
491
Поени од реакции
3
Прееска превидов да те прашам и го занемарив ова

..која графичка ја имаш....да не ти е слаба или со недоволно рам, па се гуши, ти ги редуцира текстурите
....или пак најлошото......да ти е пред рикнување
Антивирус имам и не сум нашол вирус... Ќе напраам full scan па ќе кажам, а имам 1gb рам и NVidia GeForce 7300 GT. Значи не е до хардверот. Ќе пробам и со резолуцијава и со вирусиве...

Едит: Исчистив од вируси, напраив дефрагмент, ставив резолуција колку што ми е видндовсот и пак исто. Се замрзнува и ја снемува земјата :nerv:

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Антивирус имам и не сум нашол вирус... Ќе напраам full scan па ќе кажам, а имам 1gb рам и NVidia GeForce 7300 GT. Значи не е до хардверот. Ќе пробам и со резолуцијава и со вирусиве...

Едит: Исчистив од вируси, напраив дефрагмент, ставив резолуција колку што ми е видндовсот и пак исто. Се замрзнува и ја снемува земјата :nerv:
Слаб рам на графичка? Која игра ја играш со таа графичка?

DaN-MaN

Warlock
Член од
1 февруари 2007
Мислења
491
Поени од реакции
3
Слаб рам на графичка? Која игра ја играш со таа графичка?
За World of Warcraft зборам. Не е до графичката. Имам другари со комјутери од пред 6 години и ја цепаат без проблем.
Вака бара:

Windows XP / Windows Vista (with latest Service Packs)

Processor:
Minimum: Intel Pentium 4 1.3 GHz or AMD Athlon XP 1500+
Recommended: Dual-core processor, such as the Intel Pentium D or AMD Athlon 64 X2​
Memory:
Minimum: 512 MB RAM (1GB for Vista users)
Recommended: 1 GB RAM (2 GB for Vista users)​
Video:
Minimum: 3D graphics processor with Hardware Transform and Lighting with 32 MB VRAM Such as an ATI Radeon 7200 or NVIDIA GeForce 2 class card or better
Recommended: 3D graphics processor with Vertex and Pixel Shader capability with 128 MB VRAM Such as an ATI Radeon X1600 or NVIDIA GeForce 7600 GT class card or better​
Sound: DirectX-compatible sound card or motherboard sound capability

Се имам! Нешто дури и појако од ова...

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Uste ednas da prasam, zasto i kako e vozmozno da ne mi raboti synaptic package manager?

аце_шваба

ГОРД ВУЈКО
Член од
10 септември 2008
Мислења
1.512
Поени од реакции
45
вака
го форматирав компјутерот, и сега имам еден проблем
од кога ке се стартува виндоусот се е ок, по некое време (20тина минути) снемувам медиа звук, значи сите системски звуци ги слушам добро, но ако пуштам филм или музика не ги слушам
мислев дека рам меморијата ме заебава, ама имам две плочки рам, и двете си работат перфектно на друг компјутер
помош

P

Princ

Гостин
Матична плоча/звучна картичка? Дај направете си навика да ја опишувате конфигурацијата и оперативниот систем (со дел од софтверот). Многу е тешко вака некој да ви помогне.

аце_шваба

ГОРД ВУЈКО
Член од
10 септември 2008
Мислења
1.512
Поени од реакции
45
ги реинсталирав драјверите за матичната па за звучната
за сега е добро:smir:

Neporazen

Time Lord
Член од
25 јануари 2009
Мислења
545
Поени од реакции
22
Zdravo na site imam eden (moze da se kaze) problem koga rezam DVD cds.Mi veli dali sakam da rezam nekakva multisesija:
BURN MULTISESION ANYWAY
BURN WITHOUT MULTISESION

sto e toa multisesija dali moze da mi kaze nekoj i dali treba da BURN MULTISESION koga snimam igri ili filmovi.
pozdrav i blagodaram odnapred.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
одбери си BURN MULTISESSION ANYWAY :smir:

Статус
Затворена за нови мислења.