Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.342
Поени од реакции
2.235
User Name и Password за анти-вирус nod32 ми треба за да го упдејтирам, па да скенирам, ианче дајте ама право каде можам на секоја недела различен да го менувам.

Фала.

Член од
29 септември 2008
Мислења
219
Поени од реакции
5
User Name и Password за анти-вирус nod32 ми треба за да го упдејтирам, па да скенирам, ианче дајте ама право каде можам на секоја недела различен да го менувам.

Фала.
http://for-ever.cn/nod32/ probaj gi zelenite,ako ne postoi opcija za promena na pass i user sekoj mesec(baras da ti dadat nov)http://www.eset.eu/download/ess-trial-form
http://www.eset.eu/trial-f
http://www.nod32.si/trial

Sacansi*

Oh, crystal ball!
Член од
4 април 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
68
Ми треба некоја програма за режење мп3, да е попроста и ефикасна.. и како се реже со таа хелп малце. any1? Фала. :smir:

Sacansi*

Oh, crystal ball!
Член од
4 април 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
68
Како да инсталирам уште 1 ОС, на партиција каде што веќе имам друг ОС? пример. сеа иам виста и сакам да инсталирам win7 или xp, на партицијата каде што ми е инсталирана вистата.

Член од
29 ноември 2008
Мислења
238
Поени од реакции
4
Напрај нова партиција и инсталирај, а мислам и кога ке инсталираш Windows 7 или Xp ке те праша ако сакаш нова да напраеш ама не сум сигурен.

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
Како да инсталирам уште 1 ОС, на партиција каде што веќе имам друг ОС? пример. сеа иам виста и сакам да инсталирам win7 или xp, на партицијата каде што ми е инсталирана вистата.
Во CD/DVD Rom-от ќе ставиш CD со инсталација на некој оперативен систем, ќе ти се појави Аутo Run... ќе стиснеш Install и ќе му дадеш локација во истата партиција каде што веќе има оперативен систем. Одкако ќе се инсталира другиот оперативен систем спреми се за формат :) И кога ќе правиш формат ќе инсталираш само 1 OS на една партиција :)
П.С. Доколку имаш веќе инсталирано Windows Vista или Windows 7, не е иста процедура да му инсталираш Windows XP (без разлика дали на правилен или неправилен начин инсталираш XP).

Sacansi*

Oh, crystal ball!
Член од
4 април 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
68
Во CD/DVD Rom-от ќе ставиш CD со инсталација на некој оперативен систем, ќе ти се појави Аутo Run... ќе стиснеш Install и ќе му дадеш локација во истата партиција каде што веќе има оперативен систем. Одкако ќе се инсталира другиот оперативен систем спреми се за формат :) И кога ќе правиш формат ќе инсталираш само 1 OS на една партиција :)
П.С. Доколку имаш веќе инсталирано Windows Vista или Windows 7, не е иста процедура да му инсталираш Windows XP (без разлика дали на правилен или неправилен начин инсталираш XP).
Како да го инсталирам? Да го ставам па да бутирам тоа нели Press any key.. или вака на уклучен PC, најобично?

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
Како да го инсталирам? Да го ставам па да бутирам тоа нели Press any key.. или вака на уклучен PC, најобично?
Абе неможеш во иста партиција 2 оперативни системи :) т.е. можеш, ама ќе заебеш нешто. Напрај си нова партиција и таму инсталирај нов оперативен систем и ако имаш веќе инсталино Vista или 7ца друга е процедурата доколку сакаш да инсталираш XP.

Sacansi*

Oh, crystal ball!
Член од
4 април 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
68
Ок ај ке средам ова.. него ај ако може сериал за Nero 6.0 (Од BroothersSoft, Вака нешо беше го симнав..)

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Ne mozes na edna particija dva ...
Можеш ако знаеш :wink:

Ќе го бутираш windows-от нормално, и кога ќе ти се појават партициите, ќе стиснеш ентер (на онаа кај што сакаш да го инсталираш новиот, и е инсталиран стариот) и ќе ти се појави порака дека е препорачливо за новиот систем да креираш нова партиција блабла... Понатаму се е исто, а и треба да знаеш дека кога ќе се вклучува компјутерот ќе ти се појави листа со двата оперативни системи, и треба да го избереш тој што сакаш, или пак преку msconfig да направиш кој да биде default при подигањето како и тоа колку време да се стои тоа мени (30 секунди е default).

Sacansi*

Oh, crystal ball!
Член од
4 април 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
68
Можеш ако знаеш :wink:

Ќе го бутираш windows-от нормално, и кога ќе ти се појават партициите, ќе стиснеш ентер (на онаа кај што сакаш да го инсталираш новиот, и е инсталиран стариот) и ќе ти се појави порака дека е препорачливо за новиот систем да креираш нова партиција блабла... Понатаму се е исто, а и треба да знаеш дека кога ќе се вклучува компјутерот ќе ти се појави листа со двата оперативни системи, и треба да го избереш тој што сакаш, или пак преку msconfig да направиш кој да биде default при подигањето како и тоа колку време да се стои тоа мени (30 секунди е default).
ок знам тоа за одбирање кој да го подигна при уклучување. Него.. вака значи ставам бутирам, коа ќе ме праша во која партиција да го инсталирам, ја селектирам таа кај што сакам и стискам ентер..?

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
ок знам тоа за одбирање кој да го подигна при уклучување. Него.. вака значи ставам бутирам, коа ќе ме праша во која партиција да го инсталирам, ја селектирам таа кај што сакам и стискам ентер..?
Да, така. Види во темата за тоа како се инсталира XP/vista, објаснето е таму.

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.826
Поени од реакции
5.636
Generic Host For Win32 Error ?

ај нид хелп, значи сакам да знам дали има начин да се реши овој проблем без формат и ако има, кој е тој :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom