Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Вака сега..
Во Word потребна ми е големина на листот од 10,5 x 14,9 cm. но на мојот компјутер ја дава големината во инчи и неможам да наместам никако.. Може некој да ми каже каде да го променам тоа во сантиметри или пак да ми каже како да го прикажам истото во инчи? Фала однапред ептен ќе бидам благодарна ако може некој да ми помогне.. :pipi:
Edit: Најдов некој конвертор ама не сум сигурна дали точно испаѓа.. Инчи се тоа со " така?
ПРобај оди FIle/ PAge setip и таму намести тоа висина,ширина...
Мислам на тоа мислиш

Kriticar

дискриминатор
Член од
7 мај 2007
Мислења
1.037
Поени од реакции
5
Тастатурава ме заебава нешто.Не ми работат одредени копчиња како одредени бројки, петката и шестката потоа долната црта, плусот, минусот, делит копчето....
Што е работава знае некој? :nesum:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Тастатурава ме заебава нешто.Не ми работат одредени копчиња како одредени бројки, петката и шестката потоа долната црта, плусот, минусот, делит копчето....
Нова тастатура. 200 денари се.

А има шанси и да си се опраи сама од себе.... али купи си нова.

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Добро се снајдов.. Инаку знам тоа дека е во Page Setup ама незнаев како да сменам од инчи во сантими мерката за ширина и висина на листот.. Ама добро е најдов конвертор.. Фала сепак :back::back:

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
Го имав истиот проблем. Не ми факаше 1,2,3 и некои букви. Некогаш сакаше некогаш не. Најубаво купи си нова и гајле немаш бидејки нема решение друго освен тоа :)

Член од
26 февруари 2007
Мислења
366
Поени од реакции
10
Пред некој ден на компјутерот ставив и Флопи диск и го поврзав се, свети тоа ламбичето нанего но не го јавува во My Computer. Од каде да наместам да го јавува и функционира нормално?

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Пред некој ден на компјутерот ставив и Флопи диск и го поврзав се, свети тоа ламбичето нанего но не го јавува во My Computer. Од каде да наместам да го јавува и функционира нормално?
десен клик на my computer >> Hardware >> device manager и види дали го чита, ако не оди во add new hardware

Alien_sr

Ultimate Survivor!
Член од
14 мај 2007
Мислења
2.978
Поени од реакции
143
Како можам да го исклучам нод32?? Сакам да го избришам ама не ми дава бидејки функционира - е во функција. Како да му дадам disable?
Edit. Најдех как

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
Како можам да го исклучам нод32?? Сакам да го избришам ама не ми дава бидејки функционира - е во функција. Како да му дадам disable?
Ако сакаш да го анинсталираш тоа можеш да го направиш со Revo Uninstaller, нема да ти побара да го изгаснеш NOD32. Е сеа ако несакаш да симнуваш Revo Uninstaller, стисни ctrl + alt + delete, во делот Processes најди го процесот на NOD32, стисни на него десен клик и одбери ја опцијата End Process и потоа пробај да го анинсталираш NOD-oт, е сеа доколку ни така несака, иди Start > Run и тука пиши msconfig и во делот StartUp најди го процесот на NOD32, одштиклирај го, стисни Apply и рестартирај го компјутерот... одкако ќе се стартува оперативниот систем, тогаш нема да се активира процесот кој го користи NOD-от и ќе можеш да го анинстлаираш.

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.237
Поени од реакции
959
Имам еден филм, но не можам да најдам соодветен превод за него.
Името на фајлот е The.Silence.of.the.Lambs[1991]DVDrip[ENG]-MissRipZ, но точно за ова име најдов само арапски и португалски превод, додека преводите за други рипови (на истиот филм) или одат понапред или поназад од филмот.

Ја симнав Subtitle Workshop па ме занима дали може преку неа да го поместам целиот превод неколку секунди поназад/понапред (за да го усогласам со филмот) и да го зачувам како таков?

Исто така, на компјутерот ми ги прикажува филмовите со превод но на DVD-плеерот не.
Дали има врска дали се преводите во TXT, SUB, SRT или нема врска тоа? Дали може да го зачувам филмот заедно сосе преводот (а не како 2 одделни фајлови) и така да се прикаже на DVD-плеерот? Фала однапред :nesum:

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Името на фајлот е The.Silence.of.the.Lambs[1991]DVDrip[ENG]-MissRipZ, но точно за ова име најдов само арапски и португалски превод, додека преводите за други рипови (на истиот филм) или одат понапред или поназад од филмот.

Ја симнав Subtitle Workshop па ме занима дали може преку неа да го поместам целиот превод неколку секунди поназад/понапред (за да го усогласам со филмот) и да го зачувам како таков?

Исто така, на компјутерот ми ги прикажува филмовите со превод но на DVD-плеерот не.
Дали има врска дали се преводите во TXT, SUB, SRT или нема врска тоа? Дали може да го зачувам филмот заедно сосе преводот (а не како 2 одделни фајлови) и така да се прикаже на DVD-плеерот? Фала однапред :nesum:
Ако имаш BS Player држи ги Ctrl+Стрелката за лево ако преводот е напред , ако е назат Ctrl+стрелката за десно и треба да го наместиш

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301

Можеш преку Subtitle Workshop, има таква опција во Edit - Timing (тука мислам беше)

А за на DVD - МОРА да може да го пушта преводот.
1) Крсти ги филмот и преводот со исто име и во ист фолдер стај ги
2) Пушти го филмот па на далинското стисни SUBTITLE
3) Пушти го преводот па пушти го филмот па стисни SUBTITLE
5) Оди на преводот, стисни SUBTITLE, пушти го филмот, стисни SUBTITLE
6) Не примети дека неме реден број 4 :)
7) ЧЕПКАЈ, ПРОБУВАЈ!!

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Проблем....

Не важно за кое аудио ЦД станува збор но се јавува чуден проблем при копи ЦД или рипување, имено и во двата случаи процедурите започнуваат и си работат уредно да за и во двата случаја на 18 од 21 песна се се блокира и заглавува (пробано на 4 компјутера и тоа на вин ХР и Виста) да не е во прашање некоја нова заштита

Цедињата се исправни бидејки репродукцијата на музиката си оди најнормално без никакви заглавувања.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Проблем....

Не важно за кое аудио ЦД станува збор но се јавува чуден проблем при копи ЦД или рипување, имено и во двата случаи процедурите започнуваат и си работат уредно да за и во двата случаја на 18 од 21 песна се се блокира и заглавува (пробано на 4 компјутера и тоа на вин ХР и Виста) да не е во прашање некоја нова заштита

Цедињата се исправни бидејки репродукцијата на музиката си оди најнормално без никакви заглавувања.
Пробај RIP преку Winamp (или Media Player)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom