Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Го избришав AVG 8.0 и сакав да го ставам Kaspersky Internet Security 8.0, арно ама немојт нешо. Ми пишит дека не сум го имал избришано AVG-то и неможам да го инсталирам Kaspersky. Некој знае шо е проблемов?
Ево ScreenShot ако ви помогне нешо:

П.С. Го рестартирав комјутерот. Немојт. Го избришав и со Revo Unistaller. Пак немојт. :toe:
Restore на денот кога си го избришал авг, па со рево го избриши и пробај да инсталираш касперски

Член од
28 септември 2007
Мислења
14
Поени од реакции
0
Zdravo na site
imam eden problem,ne mozam da najdam resenie,imeno koga odam na tools vo folderi i stikliram da mi se prikazat hidden folderite,tie ne mi se prikazuvaat odnosno se vraka na tools stiklirano do not show hidden folders,pa bi sakal ako imal nekoj slicen problem da mi pomogne,moze da e nekoj virus,ama so dve tri anti virus programi nisto ne najdov (AVG,AVAST,Antivir..),go formatirav i dobro bese eden mesec,a sega pak istiot problem mi se javuva,mislam deka e nekoj virus ama ne mozam da go otkrijam pa zatoa ako moze pomos,odnapred blagodaram :)

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Zdravo na site
imam eden problem,ne mozam da najdam resenie,imeno koga odam na tools vo folderi i stikliram da mi se prikazat hidden folderite,tie ne mi se prikazuvaat odnosno se vraka na tools stiklirano do not show hidden folders,pa bi sakal ako imal nekoj slicen problem da mi pomogne,moze da e nekoj virus,ama so dve tri anti virus programi nisto ne najdov (AVG,AVAST,Antivir..),go formatirav i dobro bese eden mesec,a sega pak istiot problem mi se javuva,mislam deka e nekoj virus ama ne mozam da go otkrijam pa zatoa ako moze pomos,odnapred blagodaram :)
Следи ја патекава HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Explorer\Advanced\Folders\Hidden\SHOWAL L. На десната страна барај поле CheckedValue и промени му ја вредноста во 1, а на полето под тоа DefaultValue промени му ја вредноста во 2. Инаку ова е предизвикано од вирус наречен amvo.exe (погледни во процесите на таск менаџер) така да него можеш да го избришеш на следниот начин:
cd windows\system32
attrib -s -h -r amvo*.*
del amvo*.*

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
Го избришав AVG 8.0 и сакав да го ставам Kaspersky Internet Security 8.0, арно ама немојт нешо. Ми пишит дека не сум го имал избришано AVG-то и неможам да го инсталирам Kaspersky. Некој знае шо е проблемов?
Ево ScreenShot ако ви помогне нешо:

П.С. Го рестартирав комјутерот. Немојт. Го избришав и со Revo Unistaller. Пак немојт. :toe:
Не ти е целосно избришан AVG, во регистрите имаш остатоци од него.
Симни го AVG Remover, стартувај го и потоа рестартирај го компјутерот. Одкако ќе го направиш тоа пробај да го инсталираш Kaspersky, би требало да е све во ред.

Член од
28 септември 2007
Мислења
14
Поени од реакции
0
izvini,ama ja ne sum dotolku strucnjak za ova,moze so poprosti zborovi da mi objasnis :)

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
izvini,ama ja ne sum dotolku strucnjak za ova,moze so poprosti zborovi da mi objasnis :)
Иди вака:
Start > Run и тука напиши regedit, ќе ти се отвори еден прозор и од лева страна ќе забележиш HKEY_LOCAL_MACHINE... Продолжи да ја следиш патеката (влегувај го фолдеричињата)
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Explorer\Advanced\Folders\Hidden\SHOWAL L.
Кога ќе стигнеш до тука, погледни на десната страна...
На десната страна барај поле CheckedValue и промени му ја вредноста во 1, а на полето под тоа DefaultValue промени му ја вредноста во 2.

С

Спенсер

Гостин
еве еден проблем,т.е. не е проблем... како да ги уклучам линијарите rullers у вордот??? оние за маргините шо се!!! барај барај,не најдов

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
fala ti mnogu,e sega virusot kako da go izbrisam,toj uste ke bide tuka?
Иди во Start > Run и тука напиши cmd, после во црниот прозорец кој ќе ти се отвори напиши cd C:\windows\system32 (треба на екранот да ти се појави C:\windows\system32), после тоа напиши attrib -s -h -r amvo*.* и на крај напиши del amvo*.*
Доколку имаш таков фајл ќе го избрише вирусот, во спротивно ќе ти каже дека нема таков фајл што значи и дека немаш вирус. Е сеа ако ти се појави ерор кој ќе ти каже дека некој процес е активен, ќе идеш CTRL + ALT + DELETE и во делот Processes ќе го побараш amvo.exe и ќе го изгаснеш и ќе ја поновиш постапката. Би требало после тоа да може да се избрише.

еве еден проблем,т.е. не е проблем... како да ги уклучам линијарите rullers у вордот??? оние за маргините шо се!!! барај барај,не најдов
За ова мислиш ?

С

Спенсер

Гостин
за ворд 2003 ми треба, тоа е за 2007мица, лелелел една банална работа ме дупи....неможам маргините да ги најдам,

лелелле кретениште сум бил бре....:pos2::pos2::pos2:требало само у VIEW и на RULER...и готово!

Janev

2.856
Поени од реакции
58
инсталирав Nero 8 Ultra Edition кога отварам Nero Burning Room и одам за снимање mp3, не ми отвара ништо....имам виста 64бит... да не треба некаде да се чепка нешто

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
инсталирав Nero 8 Ultra Edition кога отварам Nero Burning Room и одам за снимање mp3, не ми отвара ништо....имам виста 64бит... да не треба некаде да се чепка нешто
Зашто одиш на снимање MP3???

Оди си на Make Data CD (DVD) и терај.

Janev

2.856
Поени од реакции
58
ок е тоа...ама и верзијата нешто не е уред...режачот неможе да го оклучи..кога кликам на него, ми излегува, this version is support only recorder....

некој да ми прати торент од неро било која верзија

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom