Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Еден проблем: многу споро ми идат клипови, youtube значи се кочи на секои 5 секунди, да се умориш додека изгледаш еден клип, да умреш од чекање
Што е проблемот, дали е до тоа што може имам некој вирус у компјутер, или до брзината на интернетото што ја па кочи некој вирус? Не знам дали тој проблем се средува
Споро се вчитува т.е. слаб ти е интернетот :toe:

vLaCki-AK47

Πρώην Τουρκική Δημοκρατία της Ελλάδα
Член од
14 јули 2008
Мислења
137
Поени од реакции
7
Еден проблем: многу споро ми идат клипови, youtube значи се кочи на секои 5 секунди, да се умориш додека изгледаш еден клип, да умреш од чекање
Што е проблемот, дали е до тоа што може имам некој вирус у компјутер, или до брзината на интернетото што ја па кочи некој вирус? Не знам дали тој проблем се средува
Прво што може да биде е дека споро ти се симнува видеото па ти прекинува на секои 10-15 секунди. Ако ти е наполнета таа лентата, а видеото ти сецка, можно е да е до флеш плеерот или пак имаш слаба конфигурација (слаб процесор најчесто прави проблеми со ова), па кажи ни ја твојата конфигурација, па ќе видиме.

А пробај да го инсталираш флеш плеерот одново може ќе се среди ако не е до интернетот и конфигурацијата.

Член од
21 септември 2007
Мислења
44
Поени од реакции
2
I NEED help!абе спуштив едно филмче и се супер на компјутеров и одеше и звук и слика и демек ај да го префрлам на лап топов да го гледам уште еднаш таму,уклучувам и звук никаков..т.е. некое грчење никакво..пробав со сто програми спустав милиони codecs,драјвери незнам уште што не и пак никако звук да се појави..знае некој што го фрка? :zid:

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
I NEED help!абе спуштив едно филмче и се супер на компјутеров и одеше и звук и слика и демек ај да го префрлам на лап топов да го гледам уште еднаш таму,уклучувам и звук никаков..т.е. некое грчење никакво..пробав со сто програми спустав милиони codecs,драјвери незнам уште што не и пак никако звук да се појави..знае некој што го фрка? :zid:
Преку USB ли го префлаше филмот некогаш USB може да заебе пробај уште еднаш ако е пак исто

барај копитабилни драјвери за твојот модел

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
А на други ствари имаш на лаптопот звук? На пример песни, друг филм и слично....

Inspektorat

www.guliver_tip.bloger.hr
Член од
22 август 2008
Мислења
95
Поени од реакции
0
zdr

Vo Movie Maker naprajv slide show i ko ke stegnam da go snimam vo wmv format i ne mi go snimat. Celoto trajt 19 minuti pozz

Член од
21 септември 2007
Мислења
44
Поени од реакции
2
Преку USB ли го префлаше филмот некогаш USB може да заебе пробај уште еднаш ако е пак исто

барај копитабилни драјвери за твојот модел
да да..преку USB го префрлав..е баш ке пробам да го изрежам на CD па ќе го префрлам па ќе видам шо ќе се деси...

А на други ствари имаш на лаптопот звук? На пример песни, друг филм и слично....
да да..на се друго имам..и на сите други филмови...само на овај не :toe:

CueBaLL

Schizophrenic
Член од
7 декември 2008
Мислења
1.137
Поени од реакции
34
probaj da instaliras Codec Pak AC3 ili K-Lite

Член од
29 септември 2008
Мислења
78
Поени од реакции
212
Narode imam golem problem,baram pomos od hakerski vid.Vaka, pred nekoj den go formatirav PCto,se pomina super,no podocna vidov deka nekoi fajlovi koj mi bea vo D particijata se encriptirani,ne gi otvara,nitu gi kopira,nitu gi premestuva samo mozes da gi izbrises.I toa sliki,muzika i najloso od se i word fajlovi prezentacii koi mi se potrebni za na fakultet.Probav preku safe mod da gi prisvojam preku start accserois pa windous explorer, ne sakase.Mu napraviv back up na USB i probav na linux operativen sistem ne saka.Se i sesto probav i nekolku prijateli koi se zanimavaat so programiranje mu gi prativ kako beck up i tie ne mozat da gi otvorat.Dajte luge nekoe programce za decrypt ili nekoj nacin moram da gi prisvojam tie fajlovi!:toe:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Narode imam golem problem,baram pomos od hakerski vid.Vaka, pred nekoj den go formatirav PCto,se pomina super,no podocna vidov deka nekoi fajlovi koj mi bea vo D particijata se encriptirani,ne gi otvara,nitu gi kopira,nitu gi premestuva samo mozes da gi izbrises.I toa sliki,muzika i najloso od se i word fajlovi prezentacii koi mi se potrebni za na fakultet.Probav preku safe mod da gi prisvojam preku start accserois pa windous explorer, ne sakase.Mu napraviv back up na USB i probav na linux operativen sistem ne saka.Se i sesto probav i nekolku prijateli koi se zanimavaat so programiranje mu gi prativ kako beck up i tie ne mozat da gi otvorat.Dajte luge nekoe programce za decrypt ili nekoj nacin moram da gi prisvojam tie fajlovi!:toe:
Дај закачи тука некој фајл да видиме што и како...

А не си им ставил ти претходно енкрипција, пред формат? Пример можеш да ставиш енкрипција преку десен клик на фајлот, па пропертис, па доле кликаш на Advanced и таму имаш да ставиш енкрипција...

Член од
29 септември 2008
Мислења
78
Поени од реакции
212
Ne ne mu staviv encripcija,sto ima da stavam encrypt na sliki na muzika pa i na word fajlovi.Ne moze da gi encryptiras preku advancedet,pisuva acses denied.Ne mozam nitu da gi kopirqam nitu da gi premestam,mozam samo da gi beckup da mu napravam i kako takvi da gi pratam ili da mu naprava delete!

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ne ne mu staviv encripcija,sto ima da stavam encrypt na sliki na muzika pa i na word fajlovi.Ne moze da gi encryptiras preku advancedet,pisuva acses denied.Ne mozam nitu da gi kopirqam nitu da gi premestam,mozam samo da gi beckup da mu napravam i kako takvi da gi pratam ili da mu naprava delete!
Нешто при формат се сјебало. Си имал некаков вирус или тројанец или некој таков сличен чуден проблем пред да го форматираш?

Кога идеш пропертис на нив, ги има основните податоци? Пример, кога се направени, колку зафаќаат.....
Зафаќаат ли сите онолку колку што треба или сите се по некои десетина килобајти?

Член од
29 септември 2008
Мислења
78
Поени од реакции
212
Ne goleminata e vo red kolku sto bea tolku se no samo se zeleni,mislam informaiite za tie fajlovi na primer golemina format se so zelena boja t.e. ecryptirani i nemam poima kako da dobijam accses na tie fajlovi!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom