Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Дечки, гледам многу книги се направени во .pdf . Како би можел и јас да го направам тоа и кои програми би ми требале за да направам такво нешто?
PDFCreator..БЕСПЛАТНА Е

Со едноставно клик на командата принт во мс ворд или друг текст едитор добиваш пдф документ

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1
Поени од реакции
0
Da prasam nesto sakam da instaliram eden avion vo fsx inaku koristam vista,
inaku seta instalacija treba da ja pokreni enable button arno ama nesaka ima vrska vistava nekoja caka?

H

Hercules

Гостин
Имам Virtual Dj и кога ќе ја пуштам траката да врти музиката сецка на моменти.... До што може да е проблемот?

goodman_91

Бубалица
Член од
2 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
29
PDFCreator..БЕСПЛАТНА Е

Со едноставно клик на командата принт во мс ворд или друг текст едитор добиваш пдф документ
Не ми е јасно една работа. Пробав со оваа програма (оти беше помала), но некои работи не ми се јасни. Скенирав страна од книга. И сега не сакам да се познава бледата позадина од страна или накривеноста на страната што сум ја скенирал кога ќе ја претварам во .ПДФ фајл. Инаку не е лошо програмчето за претварање на Word документи.

До ace_element. Дали со програмата што ми ја даде ќе може да ги препознае македонските букви од она што сум го скенирал?

диме

When Am I ?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
806
Поени од реакции
21
Не ми е јасно една работа. Пробав со оваа програма (оти беше помала), но некои работи не ми се јасни. Скенирав страна од книга. И сега не сакам да се познава бледата позадина од страна или накривеноста на страната што сум ја скенирал кога ќе ја претварам во .ПДФ фајл. Инаку не е лошо програмчето за претварање на Word документи.

До ace_element. Дали со програмата што ми ја даде ќе може да ги препознае македонските букви од она што сум го скенирал?
Ти бараш сосем друго. Ова прог. е за документи кои веќе ги имаш во електронска форма само да ги претвориш во .pdf. Ти бараш OCR софтвер. http://en.wikipedia.org/wiki/Optical_character_recognition

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334

Ти сакаш само текстот даго издвоиш од скенираните слики...
Тогаш ти е потребна некоја од програмите за оптичко препознавање на текст таканаречени OCR-програми побарај по FINE READER .

http://www.brothersoft.com/downloads/fine-reader.html

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Добро де не се нервирај си слушнал за unlocker епа симни си ја ваа програма брише вакви работи поздрав :wink:
нит се нервирам нит ништо...т.е. сеа се изнервирав некако ме изритира твојот пост...ми препорачуваш анлокер...па апликацијата не е заклучена море **** .....воопшто неам делит функција на располагање, а камоли да ми вика #cannot be deleted, locked file...и анлокерот не брише туку ги стопира/терминира процесите кој скриено работат од таа апликација за да може да го избришеш/копираш/ринејмираш фајлот...

Се што е бесплатно, скапо се пкаќа.

Си закачил нешто, некој адвер, таква работа... Пробај со рево анинсталер и чуда, пробај инсталирај го пак програмот, види дали ти нуди да инсталираш нешто додатно, па избриши го преку тоа.... прај си комбинации...
ми текна после :) имало такви "crappy" додатци со него...го најдов...:) фала anyhow...

goodman_91

Бубалица
Член од
2 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
29
Ти бараш сосем друго. Ова прог. е за документи кои веќе ги имаш во електронска форма само да ги претвориш во .pdf. Ти бараш OCR софтвер. http://en.wikipedia.org/wiki/Optical_character_recognition
Ти сакаш само текстот даго издвоиш од скенираните слики...
Тогаш ти е потребна некоја од програмите за оптичко препознавање на текст таканаречени OCR-програми побарај по FINE READER .

http://www.brothersoft.com/downloads/fine-reader.html
Добро, дечки. Јас само не знаев дека ваквите програми се нарекуваат OCR. Ви благодарам многу:helou:

Mr.HyPNoTiC

UnTraceable Guest!
Член од
13 ноември 2007
Мислења
1.450
Поени од реакции
239
еј ... ај ако можете помогнете ми ... некако ...
Имав Folder Lock 5.75 инсталирано во Д... при форматирањето на ком го форматираф Цто а Дто не го чепнав ... Кога сакав да го отворам Фолдер локерот ми тереше јузер ... јас го избришав ... А имав оставено некои работи во него ... И сега ако го инсталирам пак Фолдер локерот ќе ми стојат ли фајловите ... Или пак ако има некоја програма за бекап од фолдер локер ... Ај ми треба многу ... ако има некое чаре помагајте ако не ќе си ја чукам главата од ѕид ... :uvo:

фала однапред поздрав :pipi::salut:

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.945
Поени од реакции
23.089
Симнав виста теме што треба да направам само да го инсталирам или???

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Симнав виста теме што треба да направам само да го инсталирам или???
Пa имаш Read Me фајл внатре, отвори го со notepad и прочитај што ќе ти каже, али пошто има сетап, ќе да е само инсталација. Напрај екстракт во некој фолдер (треба да си го знаеш пасвордот) и пробај. Ако веќе ставаш виста стил, подобро стај си VISTA пошто ова ќе ти го успори и сјебе ХР.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom