- Член од
- 7 јануари 2008
- Мислења
- 5.366
- Поени од реакции
- 804
Adobe Acrobat :wink:Дечки, гледам многу книги се направени во .pdf . Како би можел и јас да го направам тоа и кои програми би ми требале за да направам такво нешто?
Adobe Acrobat :wink:Дечки, гледам многу книги се направени во .pdf . Како би можел и јас да го направам тоа и кои програми би ми требале за да направам такво нешто?
А како? Идам на Create Adobe PDF Online и ми вика дека требало да сум плател. А може ли да се направи тоа со Abby Fine Reader Professional...бесплатноAdobe Acrobat :wink:
Види си ПП, таму ја имаш целата верзија.А како? Идам на Create Adobe PDF Online и ми вика дека требало да сум плател. А може ли да се направи тоа со Abby Fine Reader Professional...бесплатно?
PDFCreator..БЕСПЛАТНА ЕДечки, гледам многу книги се направени во .pdf . Како би можел и јас да го направам тоа и кои програми би ми требале за да направам такво нешто?
Не ми е јасно една работа. Пробав со оваа програма (оти беше помала), но некои работи не ми се јасни. Скенирав страна од книга. И сега не сакам да се познава бледата позадина од страна или накривеноста на страната што сум ја скенирал кога ќе ја претварам во .ПДФ фајл. Инаку не е лошо програмчето за претварање на Word документи.PDFCreator..БЕСПЛАТНА Е
Со едноставно клик на командата принт во мс ворд или друг текст едитор добиваш пдф документ
Ти бараш сосем друго. Ова прог. е за документи кои веќе ги имаш во електронска форма само да ги претвориш во .pdf. Ти бараш OCR софтвер. http://en.wikipedia.org/wiki/Optical_character_recognitionНе ми е јасно една работа. Пробав со оваа програма (оти беше помала), но некои работи не ми се јасни. Скенирав страна од книга. И сега не сакам да се познава бледата позадина од страна или накривеноста на страната што сум ја скенирал кога ќе ја претварам во .ПДФ фајл. Инаку не е лошо програмчето за претварање на Word документи.
До ace_element. Дали со програмата што ми ја даде ќе може да ги препознае македонските букви од она што сум го скенирал?
Ти сакаш само текстот даго издвоиш од скенираните слики...Не ми е јасно една работа. Пробав со оваа програма (оти беше помала), но некои работи не ми се јасни. Скенирав страна од книга. И сега не сакам да се познава бледата позадина од страна или накривеноста на страната што сум ја скенирал кога ќе ја претварам во .ПДФ фајл. Инаку не е лошо програмчето за претварање на Word документи.
До ace_element. Дали со програмата што ми ја даде ќе може да ги препознае македонските букви од она што сум го скенирал?
Која верзија ја користиш ?Имам Virtual Dj и кога ќе ја пуштам траката да врти музиката сецка на моменти.... До што може да е проблемот?
нит се нервирам нит ништо...т.е. сеа се изнервирав некако ме изритира твојот пост...ми препорачуваш анлокер...па апликацијата не е заклучена море **** .....воопшто неам делит функција на располагање, а камоли да ми вика #cannot be deleted, locked file...и анлокерот не брише туку ги стопира/терминира процесите кој скриено работат од таа апликација за да може да го избришеш/копираш/ринејмираш фајлот...Добро де не се нервирај си слушнал за unlocker епа симни си ја ваа програма брише вакви работи поздрав :wink:
ми текна после
Се што е бесплатно, скапо се пкаќа.
Си закачил нешто, некој адвер, таква работа... Пробај со рево анинсталер и чуда, пробај инсталирај го пак програмот, види дали ти нуди да инсталираш нешто додатно, па избриши го преку тоа.... прај си комбинации...
Ти бараш сосем друго. Ова прог. е за документи кои веќе ги имаш во електронска форма само да ги претвориш во .pdf. Ти бараш OCR софтвер. http://en.wikipedia.org/wiki/Optical_character_recognition
Добро, дечки. Јас само не знаев дека ваквите програми се нарекуваат OCR. Ви благодарам многу:helou:Ти сакаш само текстот даго издвоиш од скенираните слики...
Тогаш ти е потребна некоја од програмите за оптичко препознавање на текст таканаречени OCR-програми побарај по FINE READER .
http://www.brothersoft.com/downloads/fine-reader.html
Пa имаш Read Me фајл внатре, отвори го со notepad и прочитај што ќе ти каже, али пошто има сетап, ќе да е само инсталација. Напрај екстракт во некој фолдер (треба да си го знаеш пасвордот) и пробај. Ако веќе ставаш виста стил, подобро стај си VISTA пошто ова ќе ти го успори и сјебе ХР.Симнав виста теме што треба да направам само да го инсталирам или???