Симни си Тјун Ап. Оди во систем информејшн. Таму има детални информации за компјутерот. Ако случајно ти е интегрирана картицата, тогаш најверојатно драјверот за нејзе се наоѓа во цд-то на матичната плоча.Shorty напиша:Si instalirav nov windows ama nemam zvuk. Ova prvpat mi e da go pravam ova. Kade da si najdem drajver ili kade se gleda koja marka mi e zvucnata?
ако имаш во рутер треба во рутерот да ја подесиш адресата,ако немаш рутер тогаш провери некој firewall да не имаш активирано.Toto_ напиша:Aj koj ke uspee da mi go resi problemov go castim!.
imam internet wireless i oni zemaa internet od mtnet izglea. e sea rabotata e sto ima nekoj portooj potocno tcp 2300-2400, tcp 47624 i udp 2300-2400 sto izglea se zatvoreni a mene mi trebaa za multiplayer igranje Age of Empires 2. bev tamu i mi rekoa deka od kaj niv sve e otvoreno i deka moze da e od mt-net. sega baram alternativno resenie kako na pr. prefrlanje od eden na drug port ili slicno. ako nekoj e poiskusen od taa tema neka kaze
чим немаш рутер тогаш firewall прави проблеми исклучиго windows firewall или ако имаш некој друг инсталирано.Toto_ напиша:немам рутер тоа е проблемот на wifi се поврзуам. немам пристап до рутерот. затоа барам алтернативно решение.
ок решив ова. Драјверот беше во цд-то на матичната . За ѓабе изгубив пола саат барајќи драјвер за Саунд МаксTonInter напиша:Симни си Тјун Ап. Оди во систем информејшн. Таму има детални информации за компјутерот. Ако случајно ти е интегрирана картицата, тогаш најверојатно драјверот за нејзе се наоѓа во цд-то на матичната плоча.
Поздрав.
Значи ако они зимаат интернет од мт-нет или од било кој друг, а ти имаш wireless од истиот, значи мора да има рутер (или пц што игра улога на рутер, сеедно). Така да твојот проблем е во рутерот и најнормално, тие не ти дозволиле да имаш пристап до рутерот. А што не отидеш до "тие" и не им речеш да направат Port Forwarding на рутерот и да ги насочат тие портови кон IP адресата на твојот PC?Toto_ напиша:Aj koj ke uspee da mi go resi problemov go castim!.
imam internet wireless i oni zemaa internet od mtnet izglea. e sea rabotata e sto ima nekoj portooj potocno tcp 2300-2400, tcp 47624 i udp 2300-2400 sto izglea se zatvoreni a mene mi trebaa za multiplayer igranje Age of Empires 2. bev tamu i mi rekoa deka od kaj niv sve e otvoreno i deka moze da e od mt-net. sega baram alternativno resenie kako na pr. prefrlanje od eden na drug port ili slicno. ako nekoj e poiskusen od taa tema neka kaze
Ти пуштив антивирус по ПП.Кате** напиша:Па имам kaspersky антивирус и GIANT AntiSpyware ама не наоѓаат ништо.
Ако можеш постирај некој линк за download на некоја од програмиве.
Start->Run-> ке пишеш msconfigКате** напиша:При стартување на Windows ми се појавува следниот error.
Од што може да е предизвикан? Решение? :se_ molam
Или, да се надоврзам на IsusHristus, инсталирај ја TuneUp Utilities 2007, и од таму провери кои програми се стартуваат со Windows-от. Најдобро ке ти објасни за што служат и дали се штетни програмите што стартоваат со него. И одштиклирај ги сите, па кажи дали тогаш ти ја јавува грешката.Кате** напиша:При стартување на Windows ми се појавува следниот error.
Од што може да е предизвикан? Решение? :se_ molam