Помош, проблеми, прашања, совети...

Ted Dettman4e

Real Optimist
Член од
25 јуни 2007
Мислења
1.697
Поени од реакции
56
Колку пари кошта Ipod Touch(4 gb) и каде може да се најде во Скопје(оти јас од Струмица,а не ми се верува да има во Струмица)????!?!?

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130

noviot

Форевер Aлоун :(
Член од
19 април 2006
Мислења
446
Поени од реакции
170
Програм за мрежна проверка на хардвер

Дечки, ве молам за помош :helou: Потребен ми е програм со кој ќе можам да проверам хардверска структура на повеќе компјутери во мрежа, поточно ми треба за проверка на состојба на меморија (колку слотови има на матична плоча, дали се пополнети сите , на пр. 2 слота со по 128МБ плочки). Пробав со Everest Ultimate, ама он дава резултати само за едно PC. Фала.

mUv@ ThE DoGg

oLd ScHoOl PerSoN
Член од
29 септември 2005
Мислења
363
Поени од реакции
5
дали има некој шо би можел да помогни не знам. Значи проблемо е следејчи. Иам лап-топ Gericom Hummer, купен е од германос, од пред една година рикна батеријата и не можеше воопшто да работи на батерија, после тоа ај шо не работеше не работеше на батерија, пред 6 месеци ми рикаше многу адаптерот неќеше да се уклучи некогаш работеше некогаш не, го однес адаптерот го отворија па после работеше, после од кога ми го направија адаптерот, заминав во америка (ова го кажвам да не има нешто врска струјата) и тука ми работеше некое време па после ми рикна мониторот на лап-топот ама ако се загледаше многу многу малце се познаваше, а кога ќе го поврзев на монитор работеше се, после тоа ми цркна мојот адаптер, си купив адаптер од тука, па после една недела почна на сред работа д ами се исклучва копмјутерот од ништо, и после..... воошто не се уклучваше и почна да смрди кај кулерот. И сега доколку пробам да го уклушам, го уклучвам адаптерот и свети сијаличето дека во адаптерот има струја и веднаш штом ќе го уклучам во лап-топ се гаси сијаличето и нема струја во адаптерот. И на крај прашањето, дали се исплаќа да го вратам во Мк лаптопот да го направам, колку би чинело, или колку би можел да го продадам. Конфигурацијата е следна од прилика не знам точно марка на се
2,4 Ghz, 512 DDR RAM, 80GB HDD, CD/RW, 128 MB grafica
ФАЛА однапред, и ве молам одговори од некој навистина што може да ми поможи

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Decki dali moze na LapTop da se zameni grafickata?
Да ако лаптопот веке има графичка (односно не е со онборд)

дали има некој шо би можел да помогни не знам. Значи проблемо е следејчи. Иам лап-топ Gericom Hummer, купен е од германос, од пред една година рикна батеријата и не можеше воопшто да работи на батерија, после тоа ај шо не работеше не работеше на батерија, пред 6 месеци ми рикаше многу адаптерот неќеше да се уклучи некогаш работеше некогаш не, го однес адаптерот го отворија па после работеше, после од кога ми го направија адаптерот, заминав во америка (ова го кажвам да не има нешто врска струјата) и тука ми работеше некое време па после ми рикна мониторот на лап-топот ама ако се загледаше многу многу малце се познаваше, а кога ќе го поврзев на монитор работеше се, после тоа ми цркна мојот адаптер, си купив адаптер од тука, па после една недела почна на сред работа д ами се исклучва копмјутерот од ништо, и после..... воошто не се уклучваше и почна да смрди кај кулерот. И сега доколку пробам да го уклушам, го уклучвам адаптерот и свети сијаличето дека во адаптерот има струја и веднаш штом ќе го уклучам во лап-топ се гаси сијаличето и нема струја во адаптерот. И на крај прашањето, дали се исплаќа да го вратам во Мк лаптопот да го направам, колку би чинело, или колку би можел да го продадам. Конфигурацијата е следна од прилика не знам точно марка на се
2,4 Ghz, 512 DDR RAM, 80GB HDD, CD/RW, 128 MB grafica
ФАЛА однапред, и ве молам одговори од некој навистина што може да ми поможи
Лелеј, да си купиш нов лаптоп под хитно:pos2::pos2::pos2:

А стариот незнам кого би можел да излажеш да го купи со сите тие проблеми. Ако мислиш да извадиш пара од него продај го на делови, или ако ептен имаш среќа, најди некоја будала што ке го купи.

А друга варијанта е да го бапнеш у сервис и да му се молиш на господ дека тоа што смрдело не била плочата.....

С

Спенсер

Гостин
nz dali prasanjevo e za ovde ali ke prasam,imam mb ASUS K8U-X i momentalno imam AGP graficka, koga ke vlezam u BIOS ima neso PREMIER: i izbiras AGP ili PCI, znaci sakam da prasam ima li nekoj vakva ploca,i dali moze da se staj PCI graficka na nea??pozz

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
nz dali prasanjevo e za ovde ali ke prasam,imam mb ASUS K8U-X i momentalno imam AGP graficka, koga ke vlezam u BIOS ima neso PREMIER: i izbiras AGP ili PCI, znaci sakam da prasam ima li nekoj vakva ploca,i dali moze da se staj PCI graficka na nea??pozz
Јеп може да се стаи PCI графичка во неа (тоа се оние праисториските). PCI-Express немоеш да стаиш.

goodman_91

Бубалица
Член од
2 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
29
Некој совет за чистење на екранот на ЛЦД монитори???

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Некој совет за чистење на екранот на ЛЦД монитори???
Се продаваат низ фирмиве специјални средства за чистење. Немој да користиш конвенционални методи и слично, исклучиво со специјалните средства чисти го.

Kajgana Shop

На врв Bottom