Помош, проблеми, прашања, совети...

МадерФакер

Титл по моја желба
Член од
25 ноември 2009
Мислења
678
Поени од реакции
44
TP-LINK-TL-WR340G Wi-Fi router - има ли некој искуство со овој или некој друг рутер од фирмава??? Ме интересира дали има добар рејнџ и дали е саглам фирмава или е некој чкартојна тешка. :)

Zombie

...resistance is futile...
Член од
2 февруари 2008
Мислења
388
Поени од реакции
46
TP-LINK-TL-WR340G Wi-Fi router - има ли некој искуство со овој или некој друг рутер од фирмава??? Ме интересира дали има добар рејнџ и дали е саглам фирмава или е некој чкартојна тешка. :)
Оваа фирма се вифи картиците у компјутерите на школо, и еден другар си собрал една за него, и му ја познала 7мицата како Atheros, шо е многу добра фирма.
У секој случај имам позитивно искуство со фирмава, е сеа баш за овој рутер незнам, ама мислам дека се ок...

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Ае малце хелп. Денес бев у нептун у ГТЦ, го видов Canon MP250, но типот таму ми вика незнае кај има бои за него. Се распрашав у года, кажав шифрата, они викаат нема таква боја. Ќе може да ми кажете дали воопшто ИМА боја да се купи негде за овој принтер и колку чини и каде е? :) Фала однапред.
Да се самоцитирам...Дечки, стварно ми е потребен одговор за ова :S

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Ако никој не го знае одговорот на твоето прашање, или тој што го знае не се закачил на форумот деновиве, тогаш џабе се самоцитираш.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Каква “шифра“ си кажал???

Само барај боја за Canon MP250 или па кажи дека го имаш тој принтер и нека ти дадат соодветна боја.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.877
Поени од реакции
30.793
Колку се движи рам меморија од 1G DDR2 533 Mhz ?
ПС До сега меморијата ми беше на 533 дали може да се стави со 800Мhz?

МадерФакер

Титл по моја желба
Член од
25 ноември 2009
Мислења
678
Поени од реакции
44
Колку се движи рам меморија од 1G DDR2 533 Mhz ?
ПС До сега меморијата ми беше на 533 дали може да се стави со 800Мhz?
Провери по сајтовите на продавнициве за компјутери, сите имаат ставено ценовници, али мислам дека 1гига на 533 не е скапа (ако уопште имаат).
А 800 можеш да стаиш само ако матичната поддржува (ако не се лажам). Ај некој шо поише се разбира нека објасни. :)

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.229
Поени од реакции
14.570
Може да ставиш 800мхз, ама ќе си работи на 533... може..
Само делумно е точно...

@ Riken: Доколку планираш да не ја користиш веќе сегашната меморија од 533 мхз туку да ставиш 1 или 2 нови плочки од по 800 тогаш можеш и ќе ти работат на 800 мхз...
Доколку само надоградуваш меморија (т.е. ја оставиш сегашната) тогаш немаш потреба од 800 мхз пошто и да ставиш од 800мхз ќе работи на 533..

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
На Лап Топ марка ТОШИБА САТЕЛИТЕ му ставив блутутче како на сликата доле, Лап Топот не сака никако да го препознае блутутчето, нешто го шиба во ребра та дали е Лап Топот или стикчето не знам ама изгледа проблемот е во Лап Топот, птобав со други стикчиња пак не бива?
Има ли некое решение за овој проблем?

С

Спенсер

Гостин
На другар пцто му се зезнало... ми пиша порака,па ќе пробам да побарам помош

значи,се уклучува пцто,и после некоја минута се гаси екранот или пак замрзнува екранот...

графичката?

Член од
4 мај 2007
Мислења
598
Поени од реакции
208
На другар пцто му се зезнало... ми пиша порака,па ќе пробам да побарам помош

значи,се уклучува пцто,и после некоја минута се гаси екранот или пак замрзнува екранот...

графичката?
Пред некое време вака ми правеше пцто, после инсталацијата на антивирус. Влегов преку сејф мод го избришав анти вирусот, рестартирав и немав проблеми :)

С

Спенсер

Гостин
Пред некое време вака ми правеше пцто, после инсталацијата на антивирус. Влегов преку сејф мод го избришав анти вирусот, рестартирав и немав проблеми :)
Формат правел,и пак исто... не е до програма/вирус нешто... хардверски мислам дека е, графичката...

Член од
4 мај 2007
Мислења
598
Поени од реакции
208
Формат правел,и пак исто... не е до програма/вирус нешто... хардверски мислам дека е, графичката...
Епа тогаш кулерот на графичката/графичката . Само нагаѓам :)
Почекај поискусните момци ке ти одговорат :) :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
На Лап Топ марка ТОШИБА САТЕЛИТЕ му ставив блутутче како на сликата доле, Лап Топот не сака никако да го препознае блутутчето, нешто го шиба во ребра та дали е Лап Топот или стикчето не знам ама изгледа проблемот е во Лап Топот, птобав со други стикчиња пак не бива?
Има ли некое решение за овој проблем?

Ова би требало да е на SWEEX ако не се лажам. Пробај го на друг РС/лаптоп, кај мене супер функционира ова.

Kajgana Shop

На врв Bottom