Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
TP-LINK-TL-WR340G Wi-Fi router - има ли некој искуство со овој или некој друг рутер од фирмава??? Ме интересира дали има добар рејнџ и дали е саглам фирмава или е некој чкартојна тешка. :)

TP-LINK-TL-WR340G Wi-Fi router - има ли некој искуство со овој или некој друг рутер од фирмава??? Ме интересира дали има добар рејнџ и дали е саглам фирмава или е некој чкартојна тешка. :)
Оваа фирма се вифи картиците у компјутерите на школо, и еден другар си собрал една за него, и му ја познала 7мицата како Atheros, шо е многу добра фирма.
У секој случај имам позитивно искуство со фирмава, е сеа баш за овој рутер незнам, ама мислам дека се ок...

Ае малце хелп. Денес бев у нептун у ГТЦ, го видов Canon MP250, но типот таму ми вика незнае кај има бои за него. Се распрашав у года, кажав шифрата, они викаат нема таква боја. Ќе може да ми кажете дали воопшто ИМА боја да се купи негде за овој принтер и колку чини и каде е? :) Фала однапред.

Да се самоцитирам...Дечки, стварно ми е потребен одговор за ова :S

Ако никој не го знае одговорот на твоето прашање, или тој што го знае не се закачил на форумот деновиве, тогаш џабе се самоцитираш.

Каква “шифра“ си кажал???

Само барај боја за Canon MP250 или па кажи дека го имаш тој принтер и нека ти дадат соодветна боја.

Колку се движи рам меморија од 1G DDR2 533 Mhz ?
ПС До сега меморијата ми беше на 533 дали може да се стави со 800Мhz?

Колку се движи рам меморија од 1G DDR2 533 Mhz ?
ПС До сега меморијата ми беше на 533 дали може да се стави со 800Мhz?

Провери по сајтовите на продавнициве за компјутери, сите имаат ставено ценовници, али мислам дека 1гига на 533 не е скапа (ако уопште имаат).
А 800 можеш да стаиш само ако матичната поддржува (ако не се лажам). Ај некој шо поише се разбира нека објасни. :)

Може да ставиш 800мхз, ама ќе си работи на 533... може..

Само делумно е точно...

@ Riken: Доколку планираш да не ја користиш веќе сегашната меморија од 533 мхз туку да ставиш 1 или 2 нови плочки од по 800 тогаш можеш и ќе ти работат на 800 мхз...
Доколку само надоградуваш меморија (т.е. ја оставиш сегашната) тогаш немаш потреба од 800 мхз пошто и да ставиш од 800мхз ќе работи на 533..

На Лап Топ марка ТОШИБА САТЕЛИТЕ му ставив блутутче како на сликата доле, Лап Топот не сака никако да го препознае блутутчето, нешто го шиба во ребра та дали е Лап Топот или стикчето не знам ама изгледа проблемот е во Лап Топот, птобав со други стикчиња пак не бива?
Има ли некое решение за овој проблем?

201.jpg

На другар пцто му се зезнало... ми пиша порака,па ќе пробам да побарам помош

значи,се уклучува пцто,и после некоја минута се гаси екранот или пак замрзнува екранот...

графичката?

На другар пцто му се зезнало... ми пиша порака,па ќе пробам да побарам помош

значи,се уклучува пцто,и после некоја минута се гаси екранот или пак замрзнува екранот...

графичката?

Пред некое време вака ми правеше пцто, после инсталацијата на антивирус. Влегов преку сејф мод го избришав анти вирусот, рестартирав и немав проблеми :)

Пред некое време вака ми правеше пцто, после инсталацијата на антивирус. Влегов преку сејф мод го избришав анти вирусот, рестартирав и немав проблеми :)

Формат правел,и пак исто... не е до програма/вирус нешто... хардверски мислам дека е, графичката...

Формат правел,и пак исто... не е до програма/вирус нешто... хардверски мислам дека е, графичката...
Епа тогаш кулерот на графичката/графичката . Само нагаѓам :)
Почекај поискусните момци ке ти одговорат :) :)

На Лап Топ марка ТОШИБА САТЕЛИТЕ му ставив блутутче како на сликата доле, Лап Топот не сака никако да го препознае блутутчето, нешто го шиба во ребра та дали е Лап Топот или стикчето не знам ама изгледа проблемот е во Лап Топот, птобав со други стикчиња пак не бива?
Има ли некое решение за овој проблем?

201.jpg

Ова би требало да е на SWEEX ако не се лажам. Пробај го на друг РС/лаптоп, кај мене супер функционира ова.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom