Помош! - ми треба одредено дело/проект...

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.845
Поени од реакции
36.899
Blood Meridian дали е некогаш преведена и издадена на македонски?
Не. Единствена книга на Кормак преведена на македонски COBISS ја дава The Road - Патот, во 2 изданија: Матица, 2008, и од тие на Владата на Грујо, 2014. Ја нема ни на српски по нашиве библиотеки.

Член од
28 декември 2015
Мислења
4.046
Поени од реакции
6.523
Дали имате искуство со онлајн програми за учење јазик?
Сакам да научам Германски барем до некое основно ниво за да можам да напишам епизода од подкаст со некои 75 мин. траење. Француски и Руски имам какви такви познавања но за германски скоро ништо, блам и срам.
Дали сте задоволни од онлајн учењето јазик? Дали сте биле на бесплатни платформи?
Фала однапред, респект и секое добро.

Член од
23 април 2023
Мислења
4
Поени од реакции
4
Имам, учев на busuu.com . Почнав бесплатно, ама после 12 лекции ја затвореа ми бесплатната опција.:) Тогаш купив премиум на година, таму има попуст за нови корисници 50 од сто и со њего испадне прилично евтино. Со бусуу добив појам за граматика, а потоа учев разговорни јазик со аудиокурсот на Пимслер (Pimsleur) преку англиски. Тоа беше бесплатно, курсот има на торент трекер. Тако стигнав неки основен ниво, повеќе од почетнички ама не баш напреден.

Член од
30 јули 2024
Мислења
8
Поени од реакции
0
Zdravo. Kade mozam da gi najdam slednive dela od slednive pisateli (ako voopsto gi ima na mk, no moze i na srpski ako gi ima negde) nebitno ako nema prodazba mozda gi ima vo nekoja biblioteka...

Nausea, Being and Nothingness i Existentialism Is a Humanism od Jean Paul Sartre

The Trouble With Being Born, The Temptation to Exist i A Short History of Decay od Emil Cioran

The World as Will and Representation i On Women od Arthur Schopenhauer

God is not great, Hitch-22 i Mortality od Christopher Hitchens

River Out of Eden, The God Delusion i The Blind Watchmaker od Richard Dawkins

Kajgana Shop

На врв Bottom