Помош! - ми треба одредено дело/проект...

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Знае ли некој дали библиотеката во Тетово во лето работи во саатите како и през останатиот дел од годината?

S

sim4e

Гостин
Уште кога беше саемов за книги, земав неколку, од кои и “Сто години самотија,, од Маркес. Ама дури сега најдов време да ја почнам, е сега, се е во ред се до 288 стр. , а од таму до 304 фалат страници, значи 16 страни. Значи, сакам да ве замолам доколку ја има некој книгава, да ги скенира страниците. Тешко, ама вреди да се проба. Изданието е на Макавеј(втор превод), а сметката сум ја фрлил, доколку воопшто ми ја дале.:) Ако не, ќе ги прочитам на англиски онлајн. Фала однапред.
Поздрав..

С

Сибињанин Јанко

Гостин
Има ли други дела од Карл Саган преведени на македонски јазик, освен Космос и Сенките на заборавените претци?

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.723
Поени од реакции
13.451
Барам една книга низ книжарнициве (значи НЕ библиотеките). Издавачката куќа е Силсонс и се вика Негирање, а авторот е Кит Аблоу. Некој запознаен прво каде се наоѓа изфавачкава куќа, или наишол по книжари на наведенава книга?

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Барам една книга низ книжарнициве (значи НЕ библиотеките). Издавачката куќа е Силсонс и се вика Негирање, а авторот е Кит Аблоу. Некој запознаен прво каде се наоѓа изфавачкава куќа, или наишол по книжари на наведенава книга?
Побарај во „Матица“. Силсонс значи Силјан и синовите=Раде Силјан и синовите
Раде Силјан и Божин Павловски се браќа. Матица колку што знам е на Божин Павловски.

веројатно ти е за подарок, па нема да го кажам моето мислење за книгата.
само оној што ќе ја прочита, молам да ми каже кога главниот јунак оди моча. толку.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.723
Поени од реакции
13.451
Проверено во Матица, Икона, Египетска сонувалка, ѓурѓа, или-или и Топер. Ако не и на англиски или српски не м е проблем.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
ако е за тебе да ја прочиташ, и ако не ти е проблем англиски, тогаш прогуглај и симни ја.
ја нема ли никаде во Македонија? оти во книжарите може да проверат дали ја има во некој друг град и да ти ја донесат.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.723
Поени од реакции
13.451
Најдов чаре, ќе ја порачам од Англискиот центар.
Инаку благодарам за одговорот:)

Член од
23 септември 2010
Мислења
645
Поени од реакции
385
речник на литературни изрази од тодор димитровски, има од кај да се симне?

Член од
12 септември 2011
Мислења
1
Поени од реакции
0
помош!
ми треба состав на теми: гласот растеше и голем стана и целиот свет е глобално село! ( треба нешто да се спомне за пренесување на пораките во минатото и денес; цозиални мрежи..) ај ве моламм ако може несто да ми кажете, треба да си изберам која тема ја сакам јас, ве моламм! ми треба за утре :(:(:(

Член од
13 мај 2009
Мислења
687
Поени од реакции
283
Ако може малце насока и помош за пишување есеј на тема „Компјутеризацијата (не) може да го победи вербалниот јазик“ .. Фала :)

Член од
15 октомври 2009
Мислења
822
Поени од реакции
291
може и мене еден есеј 250-300 збора - тема " Импресија" да опишеме некоја наша импресија, па ајде навалете, напишете некоја ваша импресија :D

Kajgana Shop

На врв Bottom