Помош! - ми треба одредено дело/проект...

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Имам едно прашање во врска со правописот и ми треба помош од некој што точно го знае одговорот.Дали откако ќе се почне една реченица во која сакаме да набројуваме, компонентите, деловите што ги набројуваме ги пишуваме секој од нив во нов ред, дали тие се пишуваат со голема или мала почетна буква?
Како тоа во нов ред? Не знам дали не те разбирам, или ти поставуваш прашање кое би требало да е јсно. Да речеме дека сакаш да наброиш што имало на креветот после сексот со девојка ти. Вака би гласела:
“На креветот по вртоглавиот секс каде огразмот беше сосема не важен, можеше да се видат сите нешта кои ги употребивме. Кондомите, облеката, маслото, лисиците, перниците за придушување, се`.“

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Како тоа во нов ред? Не знам дали не те разбирам, или ти поставуваш прашање кое би требало да е јсно. Да речеме дека сакаш да наброиш што имало на креветот после сексот со девојка ти. Вака би гласела:
“На креветот по вртоглавиот секс каде огразмот беше сосема не важен, можеше да се видат сите нешта кои ги употребивме. Кондомите, облеката, маслото, лисиците, перниците за придушување, се`.“
На ова мислев.На креветот после вртоглавиот секс каде оргазмот беше сосема не важен можеше да се видат сите нешта кои ги употребивме:
-Кондомите
-Облеката
-Маслото
-Лисиците
-Перниците за придушување

Е сега, сите овие што ги набројав, дали се пишуваат со почетна голема или мала буква?

Ајанта

Македонка
Член од
21 декември 2008
Мислења
580
Поени од реакции
37
На ова мислев.На креветот после вртоглавиот секс каде оргазмот беше сосема не важен можеше да се видат сите нешта кои ги употребивме:
-Кондомите
-Облеката
-Маслото
-Лисиците
-Перниците за придушување

Е сега, сите овие што ги набројав, дали се пишуваат со почетна голема или мала буква?
Со мала буква, освен ако не набројуваш нешто што се именува со сопствена именка, пр. имиња и сл.

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
Ве премолува ако некој ја има од Ж.Расин Александар Македонски да ми ја дадете ве премооооооооооолувам

Член од
27 јануари 2009
Мислења
1
Поени од реакции
0
ZDR

Dali znaes so treba da se pisuva za esej za demokratija?
pls vrati

Mi treba esej za Demokratija ITNO!!!!!

MI TREBA ESEJ ZA DEMOKRATIJA ITNO!!!!

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Значи вака , барам книга во која е објаснета христијанската Демонолгија , односно наука за Демоните во христијанството. Енибади ? Имиња на книги , препорачки енд стаф. Може и на англиски.

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Има некој поопширна биографија за Ѓорѓи Абаџиев? Најдолгото нешто што го најдов на интернет беше на македонската википедија. :(

Член од
6 август 2008
Мислења
646
Поени од реакции
17
Знае ли некој од кој писател беа Преживеалниците на Лукчо ? :)

Sacansi*

Oh, crystal ball!
Член од
4 април 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
68
Барам некоја песна од Бели Мугри, било која, само да не е "Копачите". Многу ми треба! Фала :smir:

Едит: Најдов :)

Член од
14 февруари 2009
Мислења
19
Поени од реакции
0
ми треба околку една страна за роберт индиана и неколку слики ако мозе од него и неговите дела ...барав но немозев да најдам однапред фала :toe:

nelo

Смрта е сигурна, животот не е!
Член од
29 мај 2008
Мислења
109
Поени од реакции
0
Есејјј за Евангелие по Јован ИТНООООО!!!:vozbud::vozbud::vozbud:

By Me

BLAH....
Член од
10 февруари 2008
Мислења
1.121
Поени од реакции
29
да ми ја даде некој книгата "Господа Глембаеви" од Мирослав Крлежа pdf формат по можност....

vlatko_95

Чоек
Член од
26 септември 2008
Мислења
260
Поени од реакции
66
Кратка содржина на книга.Помош!!!

Може ли некој да ми најде кратка содржина на една книга:Ернест Хемингвеј-За кого бијат камбаните?Плс.!!!Но што побрзо!!!!!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom