Помош за проекти (побарај и помогни на оние кои бараат помош)

• Креатор на темата Anck-Su-Namun
  • Време на започнување

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Ќе може некој да ми каже некоја литература за ЦНЦ машини ? Од машински факултет некоја книга или било што

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Здраво, сакам да ве прашам нешто.
Колку минимум, а колку максимум страни треба да содржи проектната за матура ?

Член од
13 мај 2010
Мислења
569
Поени од реакции
437
Здраво, сакам да ве прашам нешто.
Колку минимум, а колку максимум страни треба да содржи проектната за матура ?
Есејот (значи без слики, графикони, страната со содржина, користена литература...) треба да е до 10 страни.

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Член од
11 јануари 2010
Мислења
1
Поени од реакции
0
Немам доволно време да ги пројдам сите страни да проверам , па да прашам дали некој случајно има правено за геометриска прогресија по математика.Неможам многу да се наслонам на професорката и немам баш претстава како да се водам .
Фала однапред !

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Па вака во петок,овој шо иде правам писмена работа на 4 теми..
Анализа на 6-то пеење.
Анализа на 8-ма плоча.
Споредба на ликот на ахил со ликот на хектор
Анализа на ликот на гилгамеш.
Па вака веќе прочитавте за шо ми се но не сакам да ве заморувам и да ви барам вас само сакам совет како да ги распоредам содржините пример за ликот на ахил со ликот на хектор одоосно споредбата како да ја пишувам темата што прво да пишувам и после како..
Ако има некој некоја идеја нека пише..
Фала.

the.cute.one :)

Some people eat to live , i live to eat <3
Член од
15 септември 2011
Мислења
56
Поени од реакции
14
Форумџии ми треба мала помош :) Ако имате некаков состав за жената/улогата на жената или пак нешто за жената поврзано со празникот 8ми март би била благодарна доколку ми пратите за малку инспирација :cuc: ПП ако имате нешто:D
Благодарам однапред.

Член од
8 ноември 2009
Мислења
263
Поени од реакции
146
Ќе може некој да ми каже некоја литература за ЦНЦ машини ? Од машински факултет некоја книга или било што
Што воопшто ти треба за цнц машини.....аок ти треба книга за софтвер за цнц (солидцам, камворкс и сл),таква нема. Можам да ти дадам некои туториали за цам софтвер..
--- надополнето: 14 март 2012 во 23:34 ---
Што воопшто ти треба за цнц машини.....аок ти треба книга за софтвер за цнц (солидцам, камворкс и сл),таква нема. Можам да ти дадам некои туториали за цам софтвер..

davidko

VR|46
Член од
9 декември 2009
Мислења
106
Поени од реакции
20
Дали има некој готов проект по спорт и спортски активности
да ми прати да видам како изгледа, и по него да си одам редоследно и да пишувам за мојата тема.

Инаку мојата тема е Валентино Роси си имам податоси само ми треба да видам како изгледа готов проект па ајде ве молам помогнете ако можите до Вторник треба да ми е ГОТОВ!

Член од
10 јули 2010
Мислења
31
Поени од реакции
0
Да не има некој случајно семинарска за хидроцентрали? Поточно, некоја хидроцентрала во Македонија...?

Ми треба за вторник.. Поззз
--- надополнето: 16 март 2012 во 00:44 ---
Да не има некој случајно семинарска за хидроцентрали? Поточно, некоја хидроцентрала во Македонија...?

Ми треба за вторник.. Поззз

Член од
13 мај 2010
Мислења
569
Поени од реакции
437
Дали има некој готов проект по спорт и спортски активности
да ми прати да видам како изгледа, и по него да си одам редоследно и да пишувам за мојата тема.

Инаку мојата тема е Валентино Роси си имам податоси само ми треба да видам како изгледа готов проект па ајде ве молам помогнете ако можите до Вторник треба да ми е ГОТОВ!
Колку страни треба да има проектот?

Инаку, треба да имаш вовед, главен дел и заклучок. Во воведот мислам дека имам погоре напишано што треба да опфатиш, а во завршниот дел напиши го значењето кое го има Валентино Роси, за што е најпознат, како светот се чувствува за него... Во главниот дел пишуваш накратко за неговиот живот (основни податоци, пример 1 страна) и после другото е конкретно за неговата кариера. На Wikipedia често наоѓам добри планчиња за проекти, може да ти помогнат.. или ако знаеш многу за него, можеш и самиот да го составиш планот.

davidko

VR|46
Член од
9 декември 2009
Мислења
106
Поени од реакции
20
Колку страни треба да има проектот?

Инаку, треба да имаш вовед, главен дел и заклучок. Во воведот мислам дека имам погоре напишано што треба да опфатиш, а во завршниот дел напиши го значењето кое го има Валентино Роси, за што е најпознат, како светот се чувствува за него... Во главниот дел пишуваш накратко за неговиот живот (основни податоци, пример 1 страна) и после другото е конкретно за неговата кариера. На Wikipedia често наоѓам добри планчиња за проекти, може да ти помогнат.. или ако знаеш многу за него, можеш и самиот да го составиш планот.

Pa treba okolu 8-10 strani fala za sovetite ali dali mozes da mi najdis gotov primerok ? Fala ti !

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Здраво луѓе, ми треба помош од вас. Уште неколку дена има до рокот за предавање на проектна матура а јас ја неам ни почнато. Ќе ми треба било каква помош од вас (дали линкови со текстови и информации, дали некаква литература, било било што. Ова ми е задња шанса, друго незнам што да праам). Темата е „Берлинска битка и капитулација на фашистичка Германија“. Фала многу.

Kajgana Shop

На врв Bottom