Есејот (значи без слики, графикони, страната со содржина, користена литература...) треба да е до 10 страни.Здраво, сакам да ве прашам нешто.
Колку минимум, а колку максимум страни треба да содржи проектната за матура ?
Ок фала ти.Есејот (значи без слики, графикони, страната со содржина, користена литература...) треба да е до 10 страни.
Па, максимум 15 би требало да ти испаднат.Ок фала ти.
А со нив негде 15- 17 максимум ?
Дефинитивно корисна литература-повели.Ќе може некој да ми каже некоја литература за ЦНЦ машини ? Од машински факултет некоја книга или било што
Што воопшто ти треба за цнц машини.....аок ти треба книга за софтвер за цнц (солидцам, камворкс и сл),таква нема. Можам да ти дадам некои туториали за цам софтвер..Ќе може некој да ми каже некоја литература за ЦНЦ машини ? Од машински факултет некоја книга или било што
Што воопшто ти треба за цнц машини.....аок ти треба книга за софтвер за цнц (солидцам, камворкс и сл),таква нема. Можам да ти дадам некои туториали за цам софтвер..Ќе може некој да ми каже некоја литература за ЦНЦ машини ? Од машински факултет некоја книга или било што
Колку страни треба да има проектот?Дали има некој готов проект по спорт и спортски активности
да ми прати да видам како изгледа, и по него да си одам редоследно и да пишувам за мојата тема.
Инаку мојата тема е Валентино Роси си имам податоси само ми треба да видам како изгледа готов проект па ајде ве молам помогнете ако можите до Вторник треба да ми е ГОТОВ!
Колку страни треба да има проектот?
Инаку, треба да имаш вовед, главен дел и заклучок. Во воведот мислам дека имам погоре напишано што треба да опфатиш, а во завршниот дел напиши го значењето кое го има Валентино Роси, за што е најпознат, како светот се чувствува за него... Во главниот дел пишуваш накратко за неговиот живот (основни податоци, пример 1 страна) и после другото е конкретно за неговата кариера. На Wikipedia често наоѓам добри планчиња за проекти, може да ти помогнат.. или ако знаеш многу за него, можеш и самиот да го составиш планот.