Кој модел е?Вака сега... Ми треба помош во избор на лаптоп.. Денеска бев во КупиЛаптоп, каде изборот е навистина солиден, но некако сум скептик по некои работи што ги прочитав денес на разни форуми. Исто така бев во сет каде изборот беше за никаде,многу малку лаптопи беа изложени, а сакам да видам како изгледа физички пред да се одлучам.
Сега ми останува да видам што има во Анхоч и АМЦ.
Инаку она што досега најмногу ми паѓа во очи e Макпетрол.Утре планирам и таму да одам.
Па што мислите за следнава конфигурација која мислам е една од посолидните за тие пари(не се сметаат понудите на купилаптот):
Цената е околу 42000
Processor Intel Core 2 Duo P7450 (2.13GHz, 3MB Cache, 1066MHz FSB)
Chipset Intel
GM45 Chipset
Front Size Bus 800/1066MHz Front Size Bus
Display 15.6” Widescreen WXGA (1366 x 768) WLED Display with TrueLife
Chassis
Memory installed 4GB (2 x 2048MB dimms) 800MHz DDR2 Dual Channel
Hard Drive 320GB Serial ATA (5400rpm) Hard Disk Drive
Optical Drive 8X DVD+/-RW Drive
Video Controller ATI Mobility RADEON HD 4570 with 512MB Memory
Multimedia Intel High Definition Audio 2.0; Integrated 2.0 Mega Pixel Camera
Wireless Dell Wireless 1397 (802.11 b/g) Mini Card
Bluetooth Dell Bluetooth 370 Card
Network Card Integrated 10/100/1000 Network Adapter
Slots & Ports
2x USB 2.0 Ports; 1x USB/eSATA combination port; HDMI; VGA video connector;
Integrated Network Connector 10/100/1000 LAN (RJ45); AC adapter connector;
Audio jacks (1 line-in, 1-line out, 1 Mic-in); IEEE 1394 port; 34 mm ExpressCard
slot; 8-in-1 Media Card Reader
Battery Primary 6-Cell 56WHr Li-Ion Battery
Power Supply Dell 90 Watt AC Power Adapter
TouchPad Internal Standard Touch Pad
Carry Case Not included
Mouse Not included
Other Software Dell Studio 1555 Resource DVD (Drivers & Utilities)
Operating System No Operating System installed, N-Series
Warranty 3 Years Warranty
Очекувам ваши совети? Какво е вашето искуство со Dell? Тука многу ми се допаѓа гаранцијата од 3 години и добрата графичка. Но резолуцијата на екранот е премногу generic.
Лаптопот што треба да го купам ќе се користи можеби за програмирање(факултет) desktop replacement и медиум гејминг па одтука желбата и за подобра дедицирана графичка. Но исто така ми треба нешто што е квалитетно и добро градено(не да се носи на сервис секои 2-3 месеци).
Дали треба да разгледам на уште некои места освен гореспоменатите?
Инаку буџетот ми е до 45000 денари.:smir::smir:
Да знаеш дека мноогу луѓе имаат/имале проблеми со мониторите на Dell Studio моделите, побарај на нет ќе видиш истото. Се работи за некоја фабричка грешка, која што е многу честа.
Според изјавите што ги читам од корисниците на Асус и од пребарувањата на нет за нив, можеш да им разгледаш и нивните лаптопови при што за тие пари ќе добиеш многу повеќе на хардвер него кај другите, а би требало и на квалитет. Амц јас лично не би ги гледал... Во ТНТ и Сет имаш мислам добар избор на Асуси и даваат 2 годишна гаранција.