Помош за избор на лаптоп

KeleS

insolitus res
Член од
22 јануари 2008
Мислења
734
Поени од реакции
57
Може местото на прашањево не му е овде ама ај сепак да си прашам. Иам лаптоп FujitsuSiemens V5535 и има многу слаба графичка. Добро не е многу слаба за се ја бидува само за играње е шит. Затоа сакам да купам графичка за овој лаптоп пошо гледам дека има pci-express слот и веројатно би можело да му се стави графичка. Некој да ми каже каде ги има тие графички за овој лаптоп и колку пари се? Благодарам
Немаш PCI-e на тие лаптопи има MXM слотови ... најверојатно 4х4 МХМ ... Е сега колку се ... Провери по нетов ... ама вервајме дека поке ке ти се исплаќа да земиш друг лап :)

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Немаш PCI-e на тие лаптопи има MXM слотови ... најверојатно 4х4 МХМ ... Е сега колку се ... Провери по нетов ... ама вервајме дека поке ке ти се исплаќа да земиш друг лап :)
Абе како нема кога си пишува на капачето PCI EX? Не ме зезај.:pos2:

Патем ова го има на нивната веб страна ( Card Slot 1 x ExpressCard™ 54/34mm slot ) мислам дека е ова?

KeleS

insolitus res
Член од
22 јануари 2008
Мислења
734
Поени од реакции
57
Абе како нема кога си пишува на капачето PCI EX? Не ме зезај.:pos2:

Патем ова го има на нивната веб страна ( Card Slot 1 x ExpressCard™ 54/34mm slot ) мислам дека е ова?
Ајде сега чичо да ти објасни ... Значи на лаптопи изведбата на оделните компоненти не е како на Пц ( поради ограничено место и слично ) . Имено изведбата на PCI-e карти се вика МХМ

Во твојот случај ( проверив ) Нема слот за МХМ или било каква можност за надградба на Графичка . Интегрираната е врзана на Пци -е интерфејсот на плочата . Залемна на него поточно .

Express card слотот кој го гледаш е PCMCIA а на него не се става графичка . Тој е за вифи , модем итн итн итн .

Се разбираме ... И не се смеј друг пат ако не си сигурен дека тоа кое ти е кажано не е така . Можда тој кој кажува разбира повеке .

Член од
27 јануари 2008
Мислења
1.611
Поени од реакции
85
Еве нешто од делот, го стаив на седмица... :vozbud:

KeleS

insolitus res
Член од
22 јануари 2008
Мислења
734
Поени од реакции
57
Со здравје да го користиш ... И долго и безпроблемно користење пожелувам .

И јас тука да се поправам пошто сум ја љуфнал работата во предходен пост а дури сега на сликава видов дека сум грешка Hd 4550 била уствари 64 битна а јас цело време мислев дека е 128 ... ( /Ме се Извинува повеке кратно ) . Јебига човек учи додека е жив .

Член од
27 јануари 2008
Мислења
1.611
Поени од реакции
85
Благодара, и двајцата да си купите поубави :) или ако имат со здравје користење...

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Ајде сега чичо да ти објасни ... Значи на лаптопи изведбата на оделните компоненти не е како на Пц ( поради ограничено место и слично ) . Имено изведбата на PCI-e карти се вика МХМ

Во твојот случај ( проверив ) Нема слот за МХМ или било каква можност за надградба на Графичка . Интегрираната е врзана на Пци -е интерфејсот на плочата . Залемна на него поточно .

Express card слотот кој го гледаш е PCMCIA а на него не се става графичка . Тој е за вифи , модем итн итн итн .

Се разбираме ... И не се смеј друг пат ако не си сигурен дека тоа кое ти е кажано не е така . Можда тој кој кажува разбира повеке .
Во ред, само немој да бидеш толку озбилен и да се нервираш, и не кажав кој повеќе знае.:smir:

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Лаптопи генерално не се надградуваат со делови освен меморија и хард диск. Многу, ама баш МНОГУ е ретко да може некој да се надгради со графичка (оние што веќе имаат дискретна графичка, па да ја извадиш и да купиш нова, ама па графички за лаптоп нема кај да се купат).

Член од
27 ноември 2009
Мислења
5
Поени од реакции
0
SONY VAIO VGN-NW21SF/S

- ПРЕНОСИМ КОМПјуТ'Р
- DISPLAY 15.5" (39.4 СМ.) 1366x768 X-BLACK
- CPU INTEL CORE 2 DUO P7450 2.13GHz
- RAM 4 GB DDR2
- HDD 500 GB SATA 5400 RPM
- VIDEO ATI RADEON HD 4570 512 MB DDR3
- DVD±RW±R DL
- WLAN INTEL 802.11 A/B/G/DRAFT N, BLUETOOTH
- LAN 10/100/1000
- CARDREADER, HDMI OUT, 3xUSB, VGA
- MOTION EYE CAMERA
- SPEAKERS 3D SURROUND
- WINDOWS 7 HOME PREMIUM 64BIT
- ТЕГЛО 2.7 KГ
- МЕЖДУНАРОДНА ГАРАНЦИја

==========================> 800 eur

vcera si go kupiv sonyto i mi ispadna 710 eur koga mi go vratija dds-to
super e :smir:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Со здравје да си ги служите двајцата.

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.700
Поени од реакции
288
SONY VAIO VGN-NW21SF/S

- ПРЕНОСИМ КОМПјуТ'Р
- DISPLAY 15.5" (39.4 СМ.) 1366x768 X-BLACK
- CPU INTEL CORE 2 DUO P7450 2.13GHz
- RAM 4 GB DDR2
- HDD 500 GB SATA 5400 RPM
- VIDEO ATI RADEON HD 4570 512 MB DDR3
- DVD±RW±R DL
- WLAN INTEL 802.11 A/B/G/DRAFT N, BLUETOOTH
- LAN 10/100/1000
- CARDREADER, HDMI OUT, 3xUSB, VGA
- MOTION EYE CAMERA
- SPEAKERS 3D SURROUND
- WINDOWS 7 HOME PREMIUM 64BIT
- ТЕГЛО 2.7 KГ
- МЕЖДУНАРОДНА ГАРАНЦИја

==========================> 800 eur

vcera si go kupiv sonyto i mi ispadna 710 eur koga mi go vratija dds-to
super e :smir:
значи враќаат ДДВ во Бугарија а? На граница го враќаат или треба да се вратиш во продавницата?

Член од
27 ноември 2009
Мислења
5
Поени од реакции
0
da vrakaat samo zavisi od kade ke kupis, od metroto i tehnomarket vrakaat, treba f-ra da zemis vo prodavnica ti ja zaveruvaat i posle pri izlez ja prijavuvas na bug. granica ti udarat pecat, na nasa gledas da go preneses taka oti ke platis ddv pri uvoz i posle se vrakas od tamu kaj si go kupil ti go vrakaat dds-to no ne celo oti zadrzuvat provizija no i taka se isplaka, mene mi ispadna nekade 43000 den. a ovde toshibata L500-14x mi bese okolu 42000 i so poslaba graficka i hard pomal, 12 mes. garancija a ovde imam 24 meseci

DDV-to moze da si go vratis vo rok od 60 dena posle toa propaga.
:back:

i fala na site za pomosta i da si kupite poubav,
:smir:

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.700
Поени од реакции
288
Ја би идел со Асусот, само неможам да најдам рецензии на нет. Излеа дека е некоја верзија за мобилниве оператори, само незнам која е базичниот модел на кој е додаден 3G модул. Ај ваљда некој ќе исчепка нешто.

Kajgana Shop

На врв Bottom