Помош: Вируси, црви и разни штетници

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.483
Aj malce pomos ako moze.Odvreme navreme gluvceto mi se zakocuva i taka stoi blokirano nekoe vreme.Posle se slusa nekakov zvuk isto kako koa stavis i izvadis USb i gluvceto pak mi prorabotuva.Sto da pravam , ne e nesto do tolku strasno pa da moram da go formatiram .I isto taka koga otvoram nekoj prozorec ,prozoreco e malku pogolem od so treba da bide taka da gore desno crveniot iks za zatvoranje se gleda samo polovina.
http://forum.kajgana.com/threads/Помош-Вируси-црви-и-разни-штетници.410/page-87#post-5486369

Aко е вирус, ќе го најдат.

Velix

Kirk Hammett
Член од
18 мај 2012
Мислења
677
Поени од реакции
207
уште ова да те прашам да не знаиш случајно некој добар виндоус 7 за симинјање што тебе ти е испробан, за да не барам само да читам по коментарите па да го испробувам јас
Ако знаеш дај ми линк за симинјање =
фала однапред :D
Дали бараш верзија на Виндоус 7.Како Виндоус 7 Ултимеит???:)

Член од
23 март 2011
Мислења
1.166
Поени од реакции
1.042
Помош малку ке ве молам.

На компјутерот многу често ми се појавува ,, plug-in;; многу често многу ми кочи се, неможам едно видео да изгледам како што треба ,за филм пак да не зборуваме.

Друго нешто ми се појавува околу ова пипките на звучниците како да бидат поврзани? microfone -line out ... и така нешто.

друго сакам да инсталирам некоја добра зачтитна програма против вирус?

Ве молам за помош.

незнам дали овде е право место за прашања од тој тип

Velix

Kirk Hammett
Член од
18 мај 2012
Мислења
677
Поени од реакции
207
Помош малку ке ве молам.

На компјутерот многу често ми се појавува ,, plug-in;; многу често многу ми кочи се, неможам едно видео да изгледам како што треба ,за филм пак да не зборуваме.

Друго нешто ми се појавува околу ова пипките на звучниците како да бидат поврзани? microfone -line out ... и така нешто.

друго сакам да инсталирам некоја добра зачтитна програма против вирус?

Ве молам за помош.

незнам дали овде е право место за прашања од тој тип
Мислам дека најдобро е да го форматираш штом толку многу ти коче но чекај може некој ке ти каже некој друг совет.А за антивирус инсталирај ја Avast.:D

Член од
23 март 2011
Мислења
1.166
Поени од реакции
1.042
Мислам дека најдобро е да го форматираш штом толку многу ти коче но чекај може некој ке ти каже некој друг совет.А за антивирус инсталирај ја Avast.:D
Благодарам многу

Член од
28 октомври 2012
Мислења
272
Поени од реакции
39
zdravo na site. sakam da prasam dali so rezrnje na diskot moze da se izbrisat virusite kako na pr: so aktive kill. i ftoro ve molam pomognete mi imam navistina golem problem. imam virusi ko izgleda nevozmozno da gi izbrisam imam probano mnogu nacini i na safe mode imam scenirano so mnogu antivirusi kako na pr: super antispyware ,malwarenytes ,anvi,spyboot,trojan scanner , spyware doctor ,ad-aware i drugi duri imam skenirano online poftorno ne moze da gi najde avg ne sekogas naoga eden virus koj neznae kade e i veli deka e del od operatiniot sistem i potoa resiv da go izbisam opetativniot sistem so programata:unlocker i izbrisav mnogu failovi i startuvav novo skeniranje od
avg i potoa avg najde 11 infekcii koi ne mozese da gi ibrise. i zatoa prvoto pradanje mi bese dali infekciite ke se izbrisat so rezenje na diskot.vi blagodaram mnogu.

Член од
29 октомври 2012
Мислења
224
Поени од реакции
70
zdravo na site. sakam da prasam dali so rezrnje na diskot moze da se izbrisat virusite kako na pr: so aktive kill. i ftoro ve molam pomognete mi imam navistina golem problem. imam virusi ko izgleda nevozmozno da gi izbrisam imam probano mnogu nacini i na safe mode imam scenirano so mnogu antivirusi kako na pr: super antispyware ,malwarenytes ,anvi,spyboot,trojan scanner , spyware doctor ,ad-aware i drugi duri imam skenirano online poftorno ne moze da gi najde avg ne sekogas naoga eden virus koj neznae kade e i veli deka e del od operatiniot sistem i potoa resiv da go izbisam opetativniot sistem so programata:unlocker i izbrisav mnogu failovi i startuvav novo skeniranje od
avg i potoa avg najde 11 infekcii koi ne mozese da gi ibrise. i zatoa prvoto pradanje mi bese dali infekciite ke se izbrisat so rezenje na diskot.vi blagodaram mnogu.
Харддискот се форматира, вирусот може да биде и на инсталационото cd затоа внимавај од што ќе го инсталираш оперативниот систем, за да бидеш сигурен избриши ги сите партиции и mbr партицијата. само за жал кога се ќе избришаш ќе отидат и податоците кои ти требат.

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678

formatiraj go c i ne go otvaraj d particijata vo megjuvreme, snimi si antivirus avasti i kje izbrise sve

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Луѓе давајте некое чаре брзо. Не знам дали е вирус, црв или не знам ти каков проблем, али најсоодветно ми беше да пишам тука. Ако не е за у оваа тема ве молам преместете го.

Значи у последно време се дешаваше компјутерот од нигде да ми се рестарира, али ипак ретко се дешаваше. Преѓеска дур си работев нешто по форумов наеднаш ми се угаси т.е. компјутерот беше упален али како да не фукнционираше, тоа црвеното си светеше али не се пушташе компјутерот. Го оставив некое време од кабел угасен, па пак го упалив, а сега ми се рестартира цело време. Првиот пат стигнав до десктоп и се рестартираше, после едно 10 пати по ред не можев ни до таму да стигнам пошто константно се рестартираше. Пробав преку safe mode го упалив, па пак го рестартирав и успеав да стигнам да се упалам тука да ве прашам за совет. У секој момент може пак да се рестартира, па колку што можете побрзо дајте некое чаре...

Член од
29 октомври 2012
Мислења
224
Поени од реакции
70
Поробај со друго напојување, колку температура качува можеми има прашина на вентилаторите и секако провери вируси.....

TE-EN

кибицер
Член од
18 септември 2009
Мислења
50
Поени од реакции
5
Help,го симнав тестот од speed test страната,и го покажа следново

G

garthok

Гостин
Aj malce pomos ako moze.Odvreme navreme gluvceto mi se zakocuva i taka stoi blokirano nekoe vreme.Posle se slusa nekakov zvuk isto kako koa stavis i izvadis USb i gluvceto pak mi prorabotuva.Sto da pravam , ne e nesto do tolku strasno pa da moram da go formatiram .I isto taka koga otvoram nekoj prozorec ,prozoreco e malku pogolem od so treba da bide taka da gore desno crveniot iks za zatvoranje se gleda samo polovina.
Не е вирус, оштетен ти е кабелот од маусот.

C

Chef de cuisine

Гостин
Луѓе давајте некое чаре брзо. Не знам дали е вирус, црв или не знам ти каков проблем, али најсоодветно ми беше да пишам тука. Ако не е за у оваа тема ве молам преместете го.

Значи у последно време се дешаваше компјутерот од нигде да ми се рестарира, али ипак ретко се дешаваше. Преѓеска дур си работев нешто по форумов наеднаш ми се угаси т.е. компјутерот беше упален али како да не фукнционираше, тоа црвеното си светеше али не се пушташе компјутерот. Го оставив некое време од кабел угасен, па пак го упалив, а сега ми се рестартира цело време. Првиот пат стигнав до десктоп и се рестартираше, после едно 10 пати по ред не можев ни до таму да стигнам пошто константно се рестартираше. Пробав преку safe mode го упалив, па пак го рестартирав и успеав да стигнам да се упалам тука да ве прашам за совет. У секој момент може пак да се рестартира, па колку што можете побрзо дајте некое чаре...
Ако не си можел да го уклучиш компјутерот т.е. да го стратуваш, мислам дека е хардверски проблем. Прво промени го напојниот кабел за секој случај, и провери дали ти е внатре очистен од прашина. Потоа види дали е во ред напојната.
Прегревањето е голема заебанција и може да доведе до оштетување на процесор, матична, графичка (најчесто кај лаптопите).

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498

Kajgana Shop

На врв Bottom