Помош: Вируси, црви и разни штетници

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.483
Имам проблем со процес irc.exe ми ја цеди цела меморија и ми го забавува комп. го изгуглав и бил виндоус процес но може и да биде поврзан со некои бекдори и сл. срања, го користам MSE оти е фрее и нормално ништо не наоѓа исто и малвербајтс не ми помогна, некој предлог ?
Hitman Pro + Superantispyware.

Elm13

Maximus
Член од
16 март 2010
Мислења
35
Поени од реакции
1
Здраво.Имам еден проблем и не знам како да го решам,за тоа ве молам доколку некој знае да ми каже што да правам...Имам графичка Nvidia 9500 GT и ми праве проблеми кога гледам филмови преку сите плејери кој и да било да ги уклучам филмот после 1 мин ми укочува сликата и сецка(тоа е само кога го уклучувам fulscreen) а инаку сите игри ги тера најубаво не ми сецка на никоа и на Youtube видеата ми ги тера убаво и на fulscreen...значи пробав да му ставам други драјвери -не бива...пробав да ставам други кодеци за видео -пак не бива...и веќе не знам што да му правам , ве молам за некој совет
Однапред благодарам!

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Здраво.Имам еден проблем и не знам како да го решам,за тоа ве молам доколку некој знае да ми каже што да правам...Имам графичка Nvidia 9500 GT и ми праве проблеми кога гледам филмови преку сите плејери кој и да било да ги уклучам филмот после 1 мин ми укочува сликата и сецка(тоа е само кога го уклучувам fulscreen) а инаку сите игри ги тера најубаво не ми сецка на никоа и на Youtube видеата ми ги тера убаво и на fulscreen...значи пробав да му ставам други драјвери -не бива...пробав да ставам други кодеци за видео -пак не бива...и веќе не знам што да му правам , ве молам за некој совет
Однапред благодарам!
GOM Player + K-Lite Codec Pack.

Избриши ги прво СИТЕ кодеци што си ги инсталирал.
Кога ќе пуштиш филм на Full Screen, кога ќе почне да ти сецка, види во Task Manager колкава е искористеноста на RAM и CPU и за кој програм.

Elm13

Maximus
Член од
16 март 2010
Мислења
35
Поени од реакции
1
GOM Player + K-Lite Codec Pack.

Избриши ги прво СИТЕ кодеци што си ги инсталирал.
Кога ќе пуштиш филм на Full Screen, кога ќе почне да ти сецка, види во Task Manager колкава е искористеноста на RAM и CPU и за кој програм.
Значи меморија ми зима 54.000 а од cpu 02

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Значи меморија ми зима 54.000 а од cpu 02
Што ти зима толку? Општо те прашав, кога ти кочи, што точно ти зима CPU и/или меморија зашто чим сецка, сигурно нешто се преоптоварува.

Elm13

Maximus
Член од
16 март 2010
Мислења
35
Поени од реакции
1
гом плејерот зима толку не знам што е работата секакви драјвери избришав и од графичка и од кодеци и плејери и наново инсталирав ама пак ништо и веќе не знам што да му правам

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
гом плејерот зима толку не знам што е работата секакви драјвери избришав и од графичка и од кодеци и плејери и наново инсталирав ама пак ништо и веќе не знам што да му правам
Значи, во моментот кога ти сецка видеото, КОЈ ПРОЦЕС ТИ ЗИМА НАЈМНОГУ РАМ И CPU?

Elm13

Maximus
Член од
16 март 2010
Мислења
35
Поени од реакции
1
па плејерот на кој што гледам
а сакам да те прашам нешто
синоќа кога ми сецкаше ја преместив на онбоард графичката да видам дали и таа ќе сецка ама не сакаше да ми уклучуе таа и пак ја преместив...да не има врска до тоа , оти од синоќа почна да ми сецка,а и друго да ти кажам дека пред 10 дена го форматирав ама некако не ми е сигурен овој виндоусов ми праве проблеми да не е до виндоусто пошто не ми изгледа у ред да е,а инаку од тие работи се разбирам од форматирање и такви работи и знам кој виндоус е добар,кој не,па за тоа викам дека не ми се свиѓа овој,иа некој грешки-мозно ли е да е до виндоусов

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
па плејерот на кој што гледам
а сакам да те прашам нешто
синоќа кога ми сецкаше ја преместив на онбоард графичката да видам дали и таа ќе сецка ама не сакаше да ми уклучуе таа и пак ја преместив...да не има врска до тоа , оти од синоќа почна да ми сецка,а и друго да ти кажам дека пред 10 дена го форматирав ама некако не ми е сигурен овој виндоусов ми праве проблеми да не е до виндоусто пошто не ми изгледа у ред да е,а инаку од тие работи се разбирам од форматирање и такви работи и знам кој виндоус е добар,кој не,па за тоа викам дека не ми се свиѓа овој,иа некој грешки-мозно ли е да е до виндоусов
Чим нешто фалично ти изгледа, можно е да не е добро инсталиран или пак инсталацијата да е некоја лоша/модифицирана.

Elm13

Maximus
Член од
16 март 2010
Мислења
35
Поени од реакции
1
уште ова да те прашам да не знаиш случајно некој добар виндоус 7 за симинјање што тебе ти е испробан, за да не барам само да читам по коментарите па да го испробувам јас
Ако знаеш дај ми линк за симинјање =
фала однапред :D

Член од
10 мај 2009
Мислења
88
Поени од реакции
16
Aj malce pomos ako moze.Odvreme navreme gluvceto mi se zakocuva i taka stoi blokirano nekoe vreme.Posle se slusa nekakov zvuk isto kako koa stavis i izvadis USb i gluvceto pak mi prorabotuva.Sto da pravam , ne e nesto do tolku strasno pa da moram da go formatiram .I isto taka koga otvoram nekoj prozorec ,prozoreco e malku pogolem od so treba da bide taka da gore desno crveniot iks za zatvoranje se gleda samo polovina.

Kajgana Shop

На врв Bottom