Помош: Барам еден филм!

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
И јас помислив на тој ама не бев сигурен, многу добра акција.

А

Анноун

Гостин
Филмов е стар повеќе од 15 години. Се работи за една дадилка, која оди во еден замок да чува две дечиња. На времето во тој замок (не се сеќавам како) умреле двајца млади љубовници, и сега духовите сеуште им живеат таму. Дадилкава ги гледа духовите и приметува и дека децата се однесуваат како нив, нормално, никој освен дадилката и децата не може да ги види. Бледи ми се сеќавањата за филмов, не знам ни како заврши.
anyone? :(

Член од
10 септември 2008
Мислења
65
Поени од реакции
23
Сегде пробав, гуглав секаде, на сите можни страници, го пробав и Yahoo! answers али ништо. Воа ми е више последна надеж да го најдам филмов..
Вака.. прилично стар е.. Озбилно.. можда ми е гледан од пред некои 10тина години.. Веќе ми е избледен скроз, памтам само неколку да речеме клучни делови.
Филмот е некоја си љубовна комедија или нешто у тој стил.. Памтам дека имаше една девојка, што уствари беше кукла во продавница. Носеше ланче, некоја голема сјајна огрлица, и тоа било уствари причината поради која она е кукла. Кога ќе го извади ланчето (некој го извади од неа поим немам ни како ни зошто) она оживува. И знам се заљуби еден тип у неа, и она у него ваљда.. И имаше нешто као дали он и го најде ланчето пак, па и го стави додека беа излезени, па она у текот на ноќта пак се претвори у кукла.. Немам појма. Битно у тој стил нешто беше..

Anyone? :)

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.499
Поени од реакции
10.255
Ајде помош ви се молам...Двајца истражувачи,маж и шена доаѓаат до мапа која можеби води до скриеното богатсво на Александар Македонски.Богатството е скриено во пештера во Индија,но кога ќе стигнат во пештерата,не наоѓаат ништо бидејќи богатството е преместено на друго место.Во меѓувреме тие ќе бидат следени од криминалци ккои ќе сакаат да го земат богатството за себе и да ги убијат двајцата,но секако во тоа не успеваат... :)

Филмот го пуштаа едно време на Телма и тоа бајаги,а е постар од 10тина години ако не се лажам...
? :)

A

AnFem

Гостин
Сегде пробав, гуглав секаде, на сите можни страници, го пробав и Yahoo! answers али ништо. Воа ми е више последна надеж да го најдам филмов..
Вака.. прилично стар е.. Озбилно.. можда ми е гледан од пред некои 10тина години.. Веќе ми е избледен скроз, памтам само неколку да речеме клучни делови.
Филмот е некоја си љубовна комедија или нешто у тој стил.. Памтам дека имаше една девојка, што уствари беше кукла во продавница. Носеше ланче, некоја голема сјајна огрлица, и тоа било уствари причината поради која она е кукла. Кога ќе го извади ланчето (некој го извади од неа поим немам ни како ни зошто) она оживува. И знам се заљуби еден тип у неа, и она у него ваљда.. И имаше нешто као дали он и го најде ланчето пак, па и го стави додека беа излезени, па она у текот на ноќта пак се претвори у кукла.. Немам појма. Битно у тој стил нешто беше..

Anyone? :)
Mannequin 2. Првиот дел е сличен, исто со кукла што се претвора во девојка, ама ти го бараш вториот дел ;)

Член од
14 ноември 2010
Мислења
708
Поени од реакции
140
Филмов беше емитуван ако не се лажам на МТВ1 пред можеби 10тина години. Дејството се одвива во некое село во зимно време, а можно е и да не станува збор само за едно село. Небитно, неколку девојки се убиени во рок од неколку месеци, и одговорен за тоа е маскиран лав, кој го чуваат во некоја пештера. Демек како чудовиште го сметаат, но сепак станува збор за лав.
Баш сеа ми текна на филмов, ама никако и на насловот да ми текне.
Фала однапред. :)

Член од
14 ноември 2010
Мислења
708
Поени од реакции
140
Филмов беше емитуван ако не се лажам на МТВ1 пред можеби 10тина години. Дејството се одвива во некое село во зимно време, а можно е и да не станува збор само за едно село. Небитно, неколку девојки се убиени во рок од неколку месеци, и одговорен за тоа е маскиран лав, кој го чуваат во некоја пештера. Демек како чудовиште го сметаат, но сепак станува збор за лав.
Баш сеа ми текна на филмов, ама никако и на насловот да ми текне.
Фала однапред. :)
Anyone!?!

Член од
1 август 2009
Мислења
453
Поени од реакции
960
Филмов е стар повеќе од 15 години. Се работи за една дадилка, која оди во еден замок да чува две дечиња. На времето во тој замок (не се сеќавам како) умреле двајца млади љубовници, и сега духовите сеуште им живеат таму. Дадилкава ги гледа духовите и приметува и дека децата се однесуваат како нив, нормално, никој освен дадилката и децата не може да ги види. Бледи ми се сеќавањата за филмов, не знам ни како заврши.
Ова ми личи на филмска адаптација на The Turn of the Screw од Хенри Џејмс. Има повеќе адаптации, еве список од Википедија. Може да е, на пример, оној од 1992, со Петси Кензит - линк.

Мене ми текнува на два филма со ваква слична тема - Le pacte des loups и Sleepy Hollow. Но, мислам дека ниту еден од тие два не е тој што го бараш.

W

Werther

Гостин
Барам една комедија,Вудсток го организираат двајца водители(налудничави),едниот добива визии па се запознава со Џим Морисон...

Знае некој?

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.775
Поени од реакции
5.104
Член од
14 ноември 2010
Мислења
708
Поени од реакции
140
Ова ми личи на филмска адаптација на The Turn of the Screw од Хенри Џејмс. Има повеќе адаптации, еве список од Википедија. Може да е, на пример, оној од 1992, со Петси Кензит - линк.

Мене ми текнува на два филма со ваква слична тема - Le pacte des loups и Sleepy Hollow. Но, мислам дека ниту еден од тие два не е тој што го бараш.
Le pacte des loups односно Brotherhood of the Wolf, тој е, го најдов некако преку гугл, но сепак фала за одговорот. :D

Paramour

Distinctively Different
Член од
6 октомври 2012
Мислења
125
Поени од реакции
71
дечки еден постар филм со тинејџери нешто, на почетокот негде мислам треба да се разделат или да патува машкото некаде и имаат „секс за раздељак“, влага некој од врата и машкото се тркала зад кревет као бара некаква книга. Случајно некој дали му текнува?

Kajgana Shop

На врв Bottom