Полицијата - против граѓаните

С

Спенсер

Гостин
И што ако врие од полицајци ? секаде врие па ако си како што треба добар возач не гледам што може да ти направат, факт е дека пред избори попуштаа и беа полабави ама не е воопшто добро така да биде .. треба да се казнуваат несовесните возачи што е нормално.

Возел 40 повеќе од дозволеното после полицајците му биле криви за казната, епа небива така друже .. (n)
Игла во сено наоѓаат... несакаш да те стопрат верувај, колку и да си исправен,не ти бега казна :)

Си слушнал пишување казна за немање шпенагла во приборот за брза помош?

M

Moon Child

Гостин
И што ако врие од полицајци ? секаде врие па ако си како што треба добар возач не гледам што може да ти направат, факт е дека пред избори попуштаа и беа полабави ама не е воопшто добро така да биде .. треба да се казнуваат несовесните возачи што е нормално.

Возел 40 повеќе од дозволеното после полицајците му биле криви за казната, епа небива така друже .. (n)
А зошто пред избори не казнуваа? Значи според тебе е добро да се удри по џебот на сиромашниот со огромни казни од 200-400 евра, каде што една просечна плата е 200 евра. Браво за тебе.

М

Мартин`

Гостин
Нема врска дали си добар или лош возач.Тие пак ќе најдат некоја ситница.Ете гледаш дечкото го казниле бидејќи едното тркало му било на тротоарот.:rolleyes:
http://www.forum.kajgana.com/threads/За-300-евра-на-суд-или-да-не-ризикувам.51925/

lugje samo sto mi pisaa kazna od 300 evra, mi rekoa dokolku ja platam za rok od 8 dena ke bide 150. edni prijateli podupateni so pravni raboti mi rekoa da odam na sud i da podnsam zalba. me fatija so 84 km/h na mesto kade bilo 50 dozvoleno. neli od 10 do 30 km/h e 45 evra ili 20 kazneni poeni, se raboti samo za plus 4 km. pomagajte, preporacajte sto da pravam da ne si go podnapolni drzavava svojot budzet so moite tesko zaraboteni pari.... :S dali da odam na sud ? do sega imam samo edna opomena za kais i toa e se. me sopirale precesto. ponekogas i 2 pati vo 3 dena. sekogas sum bil ispraven i se.
Ете зошто, мада и тркало на тротоар е ваљда прекршок.. тоа што ние немаме култура е друга работа.

А зошто пред избори не казнуваа? Значи според тебе е добро да се удри по џебот на сиромашниот со огромни казни од 200-400 евра, каде што една просечна плата е 200 евра. Браво за тебе.
А што ако е сиромашен не треба казни да му пишуваат ако прави сообраќајни прекршоци, зошто тогаш па и богатите да плаќаат ? не ги украле парите туку си ги заработиле. За ова пред избори што не даваа не е воопшто коректно кажав и погоре.. сепак мислам веќе ги научивме сите наши влади какви се пред избори. Лично и јас не добив казна ми прогледоа преку очи зошто не носев кацига и без ретровизори, сепак и да ми дадоа (што ќе беше заслужено) немаше да плачам тука по форуми тоа е сигурно зошто казната ќе беше сосема заслужена јас самиот ризикував.

M

Moon Child

Гостин
Абе ти свесен ли си дека казните се ПРЕ големи? Не реков да нема казни, не реков дека не треба да имаме култура, ама треба казните да бидат рецимо 100 евра максимум. Премногу е 300-400 евра или колку год и да се, отприлика кажувам, за земја кај што просечна плата е 200-300 евра.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.488
Поени од реакции
7.981
Кога ќе видам како се вози низ земјава, и треба толкави казни да постојат.

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Каква глупост човече,полицаец да работи на процент, како да продава Кирби правосмукалки,па колку продал,толку пари....Не сакам да бидам морбидна,ама може и оној битангата што го уби Мартин мислел дека ако истепа повеќе луѓе ќе земе покачување.

М

Мартин`

Гостин
Абе ти свесен ли си дека казните се ПРЕ големи? Не реков да нема казни, не реков дека не треба да имаме култура, ама треба казните да бидат рецимо 100 евра максимум. Премногу е 300-400 евра или колку год и да се, отприлика кажувам, за земја кај што просечна плата е 200-300 евра.
А ти свесна ли си дека не треба како прво да ја плукате полицијата за тоа ? Ако веќе се критикува за тоа треба владата (МВР) ги одредуваат казните а не обичните полицајци. Него друго ми беше поентата верувам дека казните се на исто ниво како со околниве земји (пр. Србија, Албанија, Бугарија итн) не верувам дека само кај нас се толкави. На крај краева ако ги почитуваш правилата не гледам како би те казниле

Иначе озбилно работат на процент ? Ако е така тогаш тоа е голем проблем и крајно глуп!

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Конкретно дечково што ја отвори темава возел 84 на место кај шо се возело 50.
А шо требало , цветче да ти даат ?

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.430
Поени од реакции
16.738
Јас би ги зголемил уше повеке тие за брзо возење и за алкохол!
Така ќе размислат луѓево два пати пред да стиснат малце поише на педалата за гас и пред да испијат некоја чашка плус. Поради таквите страдаат оние кои се најмалце виновни.
На крајот на краиштата сите тие казни кои се изрекуваат според вас за "ситници" се пропишани со закон и мора да се почитуваат.
Не може, или ќе почнеме да се однесуваме трезвено или ќе останеме копитари засекогаш.

С

Спенсер

Гостин
А ти свесна ли си дека не треба како прво да ја плукате полицијата за тоа ? Ако веќе се критикува за тоа треба владата (МВР) ги одредуваат казните а не обичните полицајци./quote]

Им кажав ја, министерката и оние у влада нека ги плукаат... не џандарите,кои ако не пишат казни ќе останат без леб и на улица.

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
100 евра максимум ? Аха да .
И ќе те фаќа полиција еднаш у година и 6000 денари моеш и некако да одвоиш. Вака 300/400 евра ќе те фати еднаш па ај вози другпат побрзо да те видам.
Ако неќете да го јадете курот со преголеми казни , нема да правите прекршоци големи.
Како може за појас да не се буните кога е „пристапна“ казната ? Дела кој што може да наштетат и на другите покрај вас треба и се казнуваат многу .

M

Moon Child

Гостин
И јас сум ЗА казните за алкохол да бидат поголеми, ама за некои глупости огромна цена, штознам... Чисто мислење си кажав, не сум возач, сеуште :)
Инаку да, работат на процент, ова од сигурни извори...

Saiya Jin

Dizzy Fingers
Член од
26 април 2006
Мислења
1.266
Поени од реакции
10
А ти свесна ли си дека не треба како прво да ја плукате полицијата за тоа ? Ако веќе се критикува за тоа треба владата (МВР) ги одредуваат казните а не обичните полицајци. Него друго ми беше поентата верувам дека казните се на исто ниво како со околниве земји (пр. Србија, Албанија, Бугарија итн) не верувам дека само кај нас се толкави. На крај краева ако ги почитуваш правилата не гледам како би те казниле

Иначе озбилно работат на процент ? Ако е така тогаш тоа е голем проблем и крајно глуп!
За околниве земји незнам али ми стои дека казните се во висина на една Германија и Британија. Што имам зборено со луѓе од таму за оваа тема велат дека за неносење кацига е 20 евра, за поголема брзина 200-300 евра(или фунти зависи каде :) ). Плус кај нив сообраќајната полиција не е на норма или процент, а кај нас се, што е само за да се пишуваат повеќе казни.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.488
Поени од реакции
7.981
Кај нас гине многу народ, а за тој народ да се опамети, помага само стап.

Kajgana Shop

На врв Bottom