Политички случувања во САД: Генерална дискусија

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.853
Поени од реакции
12.940
@The xx

Се виде колку е медиа за верување со избориве. Помпео нема шанса пак да се доближи до фотеља.

Еве свежо од сабајлево. Види што кажува генералот за Помпео и каква местенка му направиа на Трамп во првиот мандат.

Нема весници и CNN исвадоци од по 5 минути повеќе. Се е на Podcast, можеш да ги видеш сите што ќе бидат во транзиција со тимот на Трамп. Јас по 2-3 саати дневно што пратам политички podcast не можам да ги допратам. Баш сега каква раздвиженост има на информации.

Де надевам дека нема да стави пак неоконси како Болтон, Хук, Помпео, ДеСантис и остала багра на битни позиции. Леле па оној умренион сенатор Грехам што му се лиже цело време, додека претходно обработуваше за демократите. Слично како онаа Ники Халеј и Де Сантис кога го напаѓаа Трамп додека сакаа да го осудат демократите. Сега треба да им се наплати. Абе све тоа во пензија праќање. Обични воени профитери. И се надевам дека има за овие четири години обработено добра работа кој што е во политиката на Сад и кој му е потребен. Мене Тусли Габард ми е прејак лик. Ако биде некоја жена претседател би сакал нејзи да ја видам. За Ванс исто ќе треба времето да покаже кои идеали ќе ги тера, со оглед на тоа доста фаци збореле едно но после сменле да работат друго.
Исто да надополнам Томас Масие е интересен лик кој заслужува повисока функција.

Фала ти за видеото, ќе го изгледам.

Јас ова го гледав.
Овие од Дурант се коска добри.

Му имаат поставено неколку сомнителни фаци на Трамп. Маск, Такер. Многу мутни фаци.

Последно уредено:

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.992
Поени од реакции
83.366
Уште не ми е јасно како американската власт донесе одлука у школите у машки ве-цеа да стојат тампони. (у некои држави секако)
Како може некој кој носи такви одлуки да се дозволи да располага со втор по големина нуклеарен арсенал?

Член од
17 декември 2019
Мислења
2.432
Поени од реакции
4.172
@The xx nema teorija Tramp voeno da gi zajaknuva ukraincite nitu pak da prodolzi da vojuva. Ke otide kaj putin ke mu rece do kade ste osvoile do tamu i kraj, nema povekje vojna

• Ми се допаѓа
Reactions: A__

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.863
Поени од реакции
2.078
Уште не ми е јасно како американската власт донесе одлука у школите у машки ве-цеа да стојат тампони. (у некои држави секако)
Како може некој кој носи такви одлуки да се дозволи да располага со втор по големина нуклеарен арсенал?
Многу едноставно. Ги изгласаа. Демократите имаат една голема група на овчички што не пратат политика а мислат дека знаат, и ќе заокружат D на се што ќе им туриш под нос.

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.267
Поени од реакции
8.634
Пелоси го обвини Бајден дека доцна излегол од трката и ги уништил шансите на демократите

Бавноста на Џо Бајден во излегувањето од претседателските избори во 2024 година скапо ги чинеше демократите, рече поранешната претседателка на Претставничкиот дом Ненси Пелоси, неколку дена откако Камала Харис беше поразена од Доналд Трамп.

,,Живееме со она што се случи“, рече Пелоси.

Пелоси зборуваше за „Интервју“, поткаст на „Њујорк тајмс“.

„Доколку претседателот излезеше порано“, забележа Пелоси, „можеби ќе имаше други кандидати во трката. Очекувањата беа дека, доколку претседателот се повлече, ќе има отворени прелиминарни избори.

И како што велам, Камала можеби ќе го направеше тоа, мислам дека ќе се снајдеше добро во тоа и ќе беше посилна понатаму. Но, ние не го знаеме тоа. Тоа не се случи. Живееме со она што се случи. И бидејќи претседателот веднаш ја одобри Камала Харис, тоа навистина го оневозможи да има прелиминарни избори во тоа време. Да беше многу порано, ќе беше поинаку“.

Додека демократите се вклучија во горчливи игри за обвинување за поразот на Харис и второто претседателство на Трамп, кого високите демократи од Харис надолу слободно го нарекоа „фашист“, зборовите на Пелоси паднаа како експлозивна граната.

Член од
11 октомври 2024
Мислења
40
Поени од реакции
160
Трамп победи пред се, затоа што треба да се искрцаат нови милијарди и милијарди американски долари во Израел. Еве неговиот зет си го постави за главен на главен на Блискиот Исток каде ќе биде уште поголемо шамарање во Газа и Либан. Така работат сериозни дијаспори. Не со играње ора на Туше и Сања Барбика и похован кромид и шопска салата на маса.

Член од
23 мај 2013
Мислења
2.389
Поени од реакции
5.743
Погледнете го обраќањто на Бајден по повод победата на Трамп.

Човекот изгледа 100% присутен дури и неговиот говор ми остави позитивен впечаток, ниту читаше од нешто, ниту пелтечи...апсолутно кохерентен.
Заебанции и мимови на страна, човеков можеби цело ова време точно знаел што прави.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.853
Поени од реакции
12.940

Човекот изгледа 100% присутен дури и неговиот говор ми остави позитивен впечаток, ниту читаше од нешто, ниту пелтечи...апсолутно кохерентен.
Заебанции и мимови на страна, човеков можеби цело ова време точно знаел што прави.
Се има опраено малце.

Член од
23 мај 2013
Мислења
2.389
Поени од реакции
5.743

Џил Бајден баш на денот на избори се појавува целосно во црвено...
Gbp7XXuWoAEmGEg.jpg

Член од
11 октомври 2024
Мислења
40
Поени од реакции
160

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.992
Поени од реакции
83.366
Трамп победи пред се, затоа што треба да се искрцаат нови милијарди и милијарди американски долари во Израел. Еве неговиот зет си го постави за главен на главен на Блискиот Исток каде ќе биде уште поголемо шамарање во Газа и Либан. Така работат сериозни дијаспори. Не со играње ора на Туше и Сања Барбика и похован кромид и шопска салата на маса.
од Трамп се очекува да стави крај на безмозочната самоубиствена идеологија која владее у Америка.

За другото, како што рече Баба Вањѓа - кај што си течело, пак ќе си тече.

McLovin

Politically Incorrect/Comedian/Mastrubator
Член од
11 август 2016
Мислења
3.412
Поени од реакции
13.436

Има шанси 2028 пак да се пушти :D

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.621
Поени од реакции
42.151
имаат телепромптер, ние не го гледаме. Уствари еден екран каде што му проаѓа цел говор пред него и он го чита.

Kajgana Shop

На врв Bottom