Политички случувања во САД: Генерална дискусија

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
Член од
8 мај 2013
Мислења
11.825
Поени од реакции
36.860
Има добра статија од WSJ за мажи од сите етникуми помеѓу 18-29 години (фамозната Gen Z генерација), дека Трамп ја тепа Камала со преку 14% разлика. Тоа се должи на фактот дека Демократите веќе со години немаат ништо да понудат за таа демографска група која е прилично големо гласачко тело.

Член од
30 октомври 2021
Мислења
1.629
Поени од реакции
3.782
Babylonian captivity
The Babylonian captivity or Babylonian exile was the period in Jewish history during which a large number of Judeans from the ancient Kingdom of Judah were forcibly relocated to Babylonia by the Neo-Babylonian Empire.[1] The deportations occurred in multiple waves: After the siege of Jerusalem in 597 BCE, around 7,000 individuals were deported to Mesopotamia. Further deportations followed the destruction of Jerusalem and Solomon's Temple in 587 BCE.[1]

Вавилон не е Персиja историчарину. :D

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.621
Поени од реакции
42.150
Има добра статија од WSJ за мажи од сите етникуми помеѓу 18-29 години (фамозната Gen Z генерација), дека Трамп ја тепа Камала со преку 14% разлика. Тоа се должи на фактот дека Демократите веќе со години немаат ништо да понудат за таа демографска група која е прилично големо гласачко тело.
Им понудија омраза, и тоа го разбраа мажите.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.441
Поени од реакции
18.424
Член од
11 октомври 2024
Мислења
40
Поени од реакции
160
ајде, поплачи си сеа
па ќе ти помине
Јас кога знаев за Трамп и го гледав неговото ријалити шоу пред 20 години вие гледавте емисии со Милошевиќ, Киро Глигоров, Бранко Црвенковски, и читавте за марксизам-ленинизам во школите. Сега стана мода да се употребува тој збор комуњар, па сите го употребувате без да го знаете вистинското значење, иако сите сте комуњари у душа без да знаете.

Така да нема јас што да плачам или да се радувам. Трамп си победи на чесен начин и ги освои симпатиите на мнозинството аудиториум. Негово е да донесе резултати и да испорача тоа што ветил.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.441
Поени од реакции
18.424
Американските граѓани го амнестираа.
Од политички прогон.

1730930549478.png

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Член од