Политички случувања во САД: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
Има добра статија од WSJ за мажи од сите етникуми помеѓу 18-29 години (фамозната Gen Z генерација), дека Трамп ја тепа Камала со преку 14% разлика. Тоа се должи на фактот дека Демократите веќе со години немаат ништо да понудат за таа демографска група која е прилично големо гласачко тело.

Babylonian captivity
The Babylonian captivity or Babylonian exile was the period in Jewish history during which a large number of Judeans from the ancient Kingdom of Judah were forcibly relocated to Babylonia by the Neo-Babylonian Empire.[1] The deportations occurred in multiple waves: After the siege of Jerusalem in 597 BCE, around 7,000 individuals were deported to Mesopotamia. Further deportations followed the destruction of Jerusalem and Solomon's Temple in 587 BCE.[1]

Вавилон не е Персиja историчарину. :D

Има добра статија од WSJ за мажи од сите етникуми помеѓу 18-29 години (фамозната Gen Z генерација), дека Трамп ја тепа Камала со преку 14% разлика. Тоа се должи на фактот дека Демократите веќе со години немаат ништо да понудат за таа демографска група која е прилично големо гласачко тело.

Им понудија омраза, и тоа го разбраа мажите.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
ајде, поплачи си сеа
па ќе ти помине
Јас кога знаев за Трамп и го гледав неговото ријалити шоу пред 20 години вие гледавте емисии со Милошевиќ, Киро Глигоров, Бранко Црвенковски, и читавте за марксизам-ленинизам во школите. Сега стана мода да се употребува тој збор комуњар, па сите го употребувате без да го знаете вистинското значење, иако сите сте комуњари у душа без да знаете.

Така да нема јас што да плачам или да се радувам. Трамп си победи на чесен начин и ги освои симпатиите на мнозинството аудиториум. Негово е да донесе резултати и да испорача тоа што ветил.

Американските граѓани го амнестираа.
Од политички прогон.

1730930549478.png

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom