The xx
Russia state-affiliated bot. ☑️
- Член од
- 8 април 2013
- Мислења
- 7.525
- Поени од реакции
- 14.500
Европа е премногу хетерогена. Сите земји си имаат свои интереси. Сад им е гарантор за безбедност. Со тоа си имаат и обврски како сојузник на Сад да знаат дека со Кина нема бизнис во иднина. Незнам што тука не е јасно. Неможе како што кажав да си тераш бизнисот во Кина додека се надеваш дека Сад ќе плаќа за грмада воени бази и трупи. Поради тоа се барањата на Трамп. А и многу логично е. Кина им е број еден ривал за хегемонија.Нај-јакото Исламско... ова де Франко-Британско оружје е StormShadow, што не можеше да биде употребено во Украина без Американскиот ISR. Може да го преименуваат во ThunderTickler и да го употребуваат како дилдо за слонови без туѓ ISR.
Европа треба да си провери до кај и е чергата.
Кој е тој бизнис модел ? Крцкај си кеш од Кина додека Сад ти чува грб? Додека таложи енормен долг? Додека Кина инвестира во својата инфраструктура, Сад да има пристаништа што им се распаѓаат или поморските капацитети што им се во надолна траекторија.нас овде овој бизнис модел ни одговара. Ич уво не ме боли тоа што Трамп нема библии произведени во Сад да продава на МАГАрињата. Да се бориш против тоа и да живееш у Европа треба да си будала реално. Јас не сум будала, не плачам за руска чизма, ни пак за американска. Глобалната трговија мора да биде слободна за светот да просперира. Доколку се остварат ствариве на Мага тардите ќе имаш делови од светот каде што леб нема да јадат буквално. Тоа огромна диструпција што светот не смее да си ја дозволи.
При тоа што станаа делумно зависни од Кина? Па не оди тоа така за Сад. Што мислиш Кинезите нема да бркаат свои интереси покрај економските?
Па рака по рака одат и другите работи тука.
Јбг ти сакаш друго, ама за Сад други се интересите и нема тука ништо погрешно.