Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
23 август 2024
Мислења
119
Поени од реакции
200
Србите културолошки не утепуваат, цел медиумски простор е преплавен со српски музички емисии, турбофолкот го има во изобилие, итн.
Една од главните причини зошто голем дел од Македонците се селат од Македонија,еден фудбал не може да изгледа човек а да не го слуша нивниот јазик,да не зборуваме за обично излегување навечер.
И во супермаркетите е тука негде состојбата,преплавени од српски производи.

Член од
9 август 2014
Мислења
526
Поени од реакции
1.762
Член од
17 август 2011
Мислења
10.351
Поени од реакции
18.451
Една од главните причини зошто голем дел од Македонците се селат од Македонија,еден фудбал не може да изгледа човек а да не го слуша нивниот јазик,да не зборуваме за обично излегување навечер.
Pesmesno. Ova mora da e najglupata pricina so ja iam cueno za selenjeto. Mozhe da e 1000ta na listata. Duri i da sum Albanec ili hrvat ne bi me mrdnalo ova.

Член од
31 мај 2019
Мислења
340
Поени од реакции
1.087
Uste mi e misterija koja e poentata vo obicen makedonski market da ima 3 razlicni vida na srpska mineralna voda i 4 razlicni vida na srpski biskviti...nie neznaeme da proizvedeme jebena plazma keks?
Jas vo Srbija od makedonski produkti imam videno samo vino...
Ni treba Trumpova politika na tarifi i kvoti prema Srbija.

Член од
11 октомври 2024
Мислења
340
Поени од реакции
590
Од проста причина што стотици и стотици илјади Срби од царството на Цар Душан се претопиле на оваа територија, смениле име, но не и корен и културни навики. Средновековното културно наследство на Србите во Македонија е огромно. Само од цркви и манастири.

Исто како што и многу православни Албанци од Западна Македонија се претопија и словенизираа низ вековите. Во западна Македонија нема да знаеш кој е кој единствено ако не ти прозбори на албански или македонски.

За време на турско владеење освен бугарски егзархиски школи имало и многу српски училишта и културни друштва. Реално благодарение и на Србите до одредена мера заживеа македонизмот.

Многу македонисти беа убиени од раката на ВМРО, затоа што ги сметаа за слуги на српската кауза во Македонија.

Член од
2 април 2023
Мислења
285
Поени од реакции
647
27 шпонови и 17 бугари да се собраа немаше ваква глупост да кажат, кој делулу муабет чоече...
А после се чудиме дека не доминирале на секое поле...

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.906
Поени од реакции
50.577
од ова бетер е само она кога рече некој дека се селеле ради невозвратена љубов.
Замисли, ради коментатори спортски да се сели некој.
Тоа и не беше така глупо. Лошо беше формулирано оти Каракамишева е ментишче, ама јас знам еден куп разочарани ливадарки што фатија џенем во надеж дека ќе се мажат за германци, за да завршат и таму мажени за наши муфљузи. :icon_lol:

Член од
23 август 2024
Мислења
119
Поени од реакции
200
Pesmesno. Ova mora da e najglupata pricina so ja iam cueno za selenjeto. Mozhe da e 1000ta na listata. Duri i da sum Albanec ili hrvat ne bi me mrdnalo ova.
27 шпонови и 17 бугари да се собраа немаше ваква глупост да кажат, кој делулу муабет чоече...
А после се чудиме дека не доминирале на секое поле...
Ајде ајде,знаете дека таму е најголемата моќ на српската пропаганда па затоа дискредитирате,зошто ви одговара да има српска пропаганда во Македонија вие си знаете,ама за ваша жал не сите сакаат да живеат во српски свет.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.351
Поени од реакции
18.451
Ајде ајде,знаете дека таму е најголемата моќ на српската пропаганда па затоа дискредитирате,зошто ви одговара да има српска пропаганда во Македонија вие си знаете,ама за ваша жал не сите сакаат да живеат во српски свет.
Treba da si mentalen za glavna pricina za iseluvanje da ti e srbski proizvodi. Mentalen, bugar ili bugarifil.

Член од
16 октомври 2021
Мислења
689
Поени од реакции
1.578
lol what? Edna od glavnite pricini bila radi kulturata od srbija?

Majstore edna od glavnite pricini zosto lugjevo si idat od tuka e zdravstvoto, sudstvoto, obrazovanieto, ebaniot vozduh sto go diseme, nikakvi uslovi za zivot utepani so mizerni plati i sto ne. Mozam do utre vaka da ti nabrojuvam, e tek utre koga ke stignam do 1000ta tocka togas ke bide deka se iseluvale radi kulturata od srbija. Me boli kur za srbite iskreno, ama vakva glupost da kazes deka poradi toa si odele lugjeto od tuka treba ili da si maloumen ili da zivees u zabluda.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.906
Поени од реакции
50.577

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.623
Поени од реакции
88.178
Поштувам само Ex Yu поп рок од балканскава музика...EKV, Чорба, Парни, Казалиште, Азра, Дугме итн итн итн... Ама младиве генерации се палат на Теа Таировиќ, ако не на нејзе тогаш на разни турбофолк шабанерии. Штета.

Иначе...
Шеки за џабе дудлаше. Ај нека е за многу години

Ќе има ли сега средства да продолжи со емитување подкастот Радио Милева :( ? Како ќе живеат Ирена Цветковиќ, Бужаровска и таа третата? Мила Царовска на апарати ли е? Пакет Хелекси и Диазапами од Зегин до Хелсиншки Комитет на моја сметка ќе ве молам...

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.293
Поени од реакции
23.937
Ne ste salam zimi se.
Ova za muzikata de.
Kao ok e da slusas muzika od so znam anglisko govorno podracje, i franciska vrvi, spanska ok, ali ne daj boze da slusas lokalna, srpska, hrvatska, bosanska, grcka, bugarska. Odma toa po difolt nacionalnost menuvas.
Ste se se zaprasale nekogas kolku ste zabegani ?
Dijasporata tuka mi se najgolemi pacienti. Niv bioloskiot casovnik im zastanal ko se odselile.

Kajgana Shop

На врв Bottom