Scirea
ZARDOZ
- Член од
- 4 август 2010
- Мислења
- 27.491
- Поени од реакции
- 87.380
И никаквиот превоз е на некој начин бесплатен превоз...од бесплатен превоз дојдовме до никаков јавен превоз
Данела
И никаквиот превоз е на некој начин бесплатен превоз...од бесплатен превоз дојдовме до никаков јавен превоз
не знам што да речам, жената тешко комуницира со луѓе како што делува.И никаквиот превоз е на некој начин бесплатен превоз...
Данела
А никој не го споменува Димитров, човекот ни го смени името а сега плука по оваа влада како на времето што плукаше по Груевски.Заев: Немам намера да се вратам во политиката, немам намера да се кандидирам за претседател на државата - Либертас
Поранешниот премиер и претседател на СДСМ Зоран Заев нема намера да се враќа во политиката. Ова беше неговиот одговор на новинарско прашање во Тетово каде учествуваше на панел-дискусија поврзана со енергртската криза и инфлацијата. – Немам намера да се вратам во политиката и да им олеснам на...libertas.mk
Многу јасно. Ја исполни исполни агендата за која беше наместен и платен.
Проблемот е што некој да знаеше дека така лесно ќе се протурка сето тоа верувам секој, па и јас би се нафатил да си го одработам.
Онака лефтерно, без никакви реперкуси на личен и професионален план. Во очите на некои дури и херој... Ма Фантазија
Да си го продадеш сопствениот народ и тоа да ти го спакуваат како потег на прагматичен политичар со воља за промени.
ЗЗ има да се изучува во учебници.
Киро Глигоров па Борис Трајковски па Зоран Заев
Вмро од кога си земаа градоначалници, освен препуцавања не глеам ништо друго. Следно гласање пак нема да има бројка излезеност и пак ќе плачат.Какви дунстери се овие од Вмро, наместо да го искористат моментот што народот лани им го даде на локалните избори, и да ги збиршат комуњариве од лицето на земјата, тие земале ми се расправаат со Градоначалничката на Град Скопје, која патем ја поддржаа, за разни тендери. Толку не гледаат подалку од носот, и се провидни и глупи тоа е чудо.
Наместо да го спречат распродавањето на државата на секој можен начин, тие го зимаат фокусот на себе за најглупи работи, и им оставаат простор на комуњарите да си праат што сакаат во сенка.
Уствари вака кога ќе размислиш, и не за џабе Мицко го викаат министер за опозиција. Им го отвара патот кога им треба, и го гаси секој моментум што народов ќе го фати против оваа криминална власт.
Све да ти ебам Мицко говнару еден.
a sto eve ti predlagas? neli gledas deka sdsm + site sipci se dovolno za da go isteraat mandatot. dzabe se protesti, ovie ke imaat poddrska do krajot posto im e jasno slednoto glasanje sdsm ke izgubi pratenici i koalicija so sponovi ke bide teska...Какви дунстери се овие од Вмро, наместо да го искористат моментот што народот лани им го даде на локалните избори, и да ги збиршат комуњариве од лицето на земјата, тие земале ми се расправаат со Градоначалничката на Град Скопје, која патем ја поддржаа, за разни тендери. Толку не гледаат подалку од носот, и се провидни и глупи тоа е чудо.
Наместо да го спречат распродавањето на државата на секој можен начин, тие го зимаат фокусот на себе за најглупи работи, и им оставаат простор на комуњарите да си праат што сакаат во сенка.
Уствари вака кога ќе размислиш, и не за џабе Мицко го викаат министер за опозиција. Им го отвара патот кога им треба, и го гаси секој моментум што народов ќе го фати против оваа криминална власт.
Како прво со оглед дека не живееш во Македонија тебе можеби чекањето ти е океј опција, нас кои го живееме пеколот секој ден во него ни е премногу, губиме млади луѓе секој ден, таман повеќето бевме на чекор да изградиме нормален живот во татковината не враќаат се повеќе и повеќе назад, имаме млади генерации нови кои после мртвилото од кога ги изгазија мојава генерација се борбени, спремни да гинат, им врие крвта, не им се чека а и богами што би чекале кога за добар живот мора да се изборат самите, си требало лидерство кое ќе повлече и нема ни да веруваш што ќе се случува во Македонија, друго и по партиска логика се додека пичкиве од ДПМНЕ тактизираат овие од Левица пробиваат и ги зимат младите во својот табор.a sto eve ti predlagas? neli gledas deka sdsm + site sipci se dovolno za da go isteraat mandatot. dzabe se protesti, ovie ke imaat poddrska do krajot posto im e jasno slednoto glasanje sdsm ke izgubi pratenici i koalicija so sponovi ke bide teska...
samo gubenje vreme i pari e javno vojuvanje so sdsm, sega ostaj gi da se dounistat, ukazuvaj na problemite, davaj resenija kaj sto mozes i cekaj vremeto da pomine. za zal toa e.
Да дека гледаме кога ќе се приватизираат јавните претпријатија ( ЕВН, Телеком) тоа мед и млеко тече. Ниту се краде, ниту партиски се вработува.не знам што да речам, жената тешко комуницира со луѓе како што делува.
А па и од овие у ЈСП не ги сфаќам. Зборат владата им дужела 2 милиони за учениците, па сега ти толкава фирма што врти милиони патници месечно ли ќе се ослонуваш на парите од учениците да ги платиш шоферите?
Најубаво ова претпријатие да се расходува или да се продаде и транспортот да се приватизира. Пошо кој и да дојде за да собере нешто го користи само. Грујо да не им купеше автобуси уште у оние крнтиите ќе се возевме.
Какви дунстери се овие од Вмро, наместо да го искористат моментот што народот лани им го даде на локалните избори, и да ги збиршат комуњариве од лицето на земјата, тие земале ми се расправаат со Градоначалничката на Град Скопје, која патем ја поддржаа, за разни тендери. Толку не гледаат подалку од носот, и се провидни и глупи тоа е чудо.
па приватните пред да ги поврзат со ЈСП и ги плаќаат по километар нудеа поефтина и подобра услуга. Автобус, секои 10 минути, 25 денари карта. Сеа курац. Ја 10 години немав влезено у автобус на ЈСП пред тоа. Се возевме ко шефови у приватните кои ги имаше нон стоп. И немој сега да ми речеш ова скапано ЈСП е боље него тоа.Да дека гледаме кога ќе се приватизираат јавните претпријатија ( ЕВН, Телеком) тоа мед и млеко тече. Ниту се краде, ниту партиски се вработува.
Ги научија една финта во 90тите, "Да го приватизираме и тогаш нема да смеат да крадат" за нивните директори да си избегаат од одговорност и 30 години како папагали само истото го повторуваат.
ne bitno dali mene mi e ok ili tebe ne ti e ok. ednostavno takva e situacijata. imaat adekvatno mnozinstvo i rezervi u "demek" siрtarska opozicija koj sekogas ke se obedinat i krenat raka koga treba. takva opcija nema vo makedonskiot blok, ednostavno e denes da se bara ostavka ke glasaat samo vmro + levica drugite ko picki ke kutat. taa si e realnata situacija.Како прво со оглед дека не живееш во Македонија тебе можеби чекањето ти е океј опција, нас кои го живееме пеколот секој ден во него ни е премногу, губиме млади луѓе секој ден, таман повеќето бевме на чекор да изградиме нормален живот во татковината не враќаат се повеќе и повеќе назад, имаме млади генерации нови кои после мртвилото од кога ги изгазија мојава генерација се борбени, спремни да гинат, им врие крвта, не им се чека а и богами што би чекале кога за добар живот мора да се изборат самите, си требало лидерство кое ќе повлече и нема ни да веруваш што ќе се случува во Македонија, друго и по партиска логика се додека пичкиве од ДПМНЕ тактизираат овие од Левица пробиваат и ги зимат младите во својот табор.
А оваа влада беше на чекор да падне, а како опозиција да не ги обезбедиш пратенициве и да ти киднапират пратеник на сам ден, е само за тоа ова раководство на клоци треба да лета, не се толку јаки комуњариве со шипциве како што се мисли.
ЈСП никад не стана а ниту ќе стане саглам фирма, дури и да е/остане како „јавно претпријатие„. ЈСП е само бунар без дно, во кој само се фрлаа(т) пари, било од Влада, било од Град Скопје.па приватните пред да ги поврзат со ЈСП и ги плаќаат по километар нудеа поефтина и подобра услуга. Автобус, секои 10 минути, 25 денари карта. Сеа курац. Ја 10 години немав влезено у автобус на ЈСП пред тоа. Се возевме ко шефови у приватните кои ги имаше нон стоп. И немој сега да ми речеш ова скапано ЈСП е боље него тоа.
Дур е САД доминантен у светов/балкан вака ќе биде. Треба да се помириме со тој факт...Парно нема, ама плаќаш.
Автопат нема, патарина плаќаш.
Лифт не работи, катна гаража плаќаш.
Шпонови на работа не доаѓаат, ама ги плаќаш.
Струја не трошиш, ама плаќаш.
Билет имаш, автобус нема.
Лајка плата зема, џукели по улици владеат.
Џандари плаќаш, криминал царува.
Пратеници гласаш, држава нема.
Референдум гласаш, не те ебаваат.
Термоелектрана имаш, мазут нема.
Циганот Анѓушев го плаќаш, во загуба да не е.
Влада имаш, амбасади владеат.
Тенковите и авионите ги даваш, а за себе немаш.
Една жена ти е многу, ќе можело две да се има.
Езера имаш, вода немаат.
Пополнете понатаму...
Од Миленко Неделковски.
Не ти држи мисла .Дур е САД доминантен у светов/балкан вака ќе биде. Треба да се помириме со тој факт...