Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Ф

Флеш

Гостин
Ова глупо ми е веќе,пратеник од СДСМ збори,овие со свирење :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.150
Поени од реакции
83.850
Албанците искористија прва прилика (веднаш штом добија министер за надворешни) за да не напраат Бугари.

Албанското влијание во власта сега е како никогаш и САД и ЕУ побрзаа тоа да го искористат, ставајќи не во прв ред на анти-руските марионети.
Ова албанско држење на уздите (при клинички мртов СДСМ) секако се користи и за задоволување на албанските максималистички барања, но и за истите соседски барања. Све тоа фино лепо да се затвори, да нема безбедносни ризици тука, да нема дупки низ кои ќе тече источно влијание. Све тоа се знае на чија на сметка.
Со албанска власт во Македонија тоа би требало да биде овозможено, освен народот ако нешто не се побуни, али видовме тоа колку е можно тука. Не знам вие што очекувавте од Бујар.
Паралелно со тоа, ние (и Албанија) треба да сфатиме конечно (без да се буниме) дека све што ќе ни кажат да правиме, не е дека ни ветува членство.

Последно уредено:
Ф

Флеш

Гостин
Помили ми се Турците,барем поштуваат . Албанците се проклето саможиви

Член од
28 март 2006
Мислења
17.786
Поени од реакции
12.261
Точно дека опозицијата (дел) како намерно да не функционира на терен како опозиција. Вчера имаше многу малку народ посебно према она што се дешаваше во собрание. Барем на пладне кога можев да отидам, немаше некој голем број, повеќе не можеш да се пробиеш од полиција неголи од протестанти. А можеше опозицијата да ги повика членовите, не знам зашто не, знаејќи колкаво членство (без симпатизери и незадоволници од сегашната ситуација) имаат. Веројатно само на фб делуваат.
Наместо тоа, Левица со многу мало членство и малку функционери (и некои од Родина и сличните здруженија), се борат како никој, секоја им чест.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.209
Поени од реакции
30.401
I Dui i tamu drugite nekoj gi glasal. Nekoj koj e drzavjanin na republikata so pravo na glas kako i site drugi :toe: .
Toa sto sepak... SDS clenstvoto e taka kako da kazam... odrodeno, polno so otrov.. e druga rabota.
Samite tie vo Kichevo glasaat za dui samo Makedonec od VMRO da ne bide gradonacalnik.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.150
Поени од реакции
83.850
Ние треба сега да удриме мала кочница на ова куропушење што им го приредуваме на ЕУ, САД, Албанците, Грците, Бугарите...

Малце да се стрпиме. Мала пауза.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.067
Поени од реакции
23.511
Toa sto sepak... SDS clenstvoto e taka kako da kazam... odrodeno, polno so otrov.. e druga rabota.
Samite tie vo Kichevo glasaat za dui samo Makedonec od VMRO da ne bide gradonacalnik.
Jas oddamna imav napisano deka SDSM e kancerot na ovaa republika od osamostojuvanheto do den denes, no nebitno toa.
Kakvi se , takvi se, tie si se i tie si imaat dovolen broj na glasaci, da ne recam mnozinstvo koe im ovozmozuva da si formiraat vladi, da si izbiraat nivni kandidat za pretsedatel, mnozinstvo vo parlamentot itn itn.
Dali nekoj glasal cisto oti imal najdobri nameri, dali rusele rezimi, dali im se dopagja nivniit nacin na vodenje politika e sosem nebitno. Bitno e deka im ovozmozija togas 49 pratenici, sega neznam kolku se no sosem dovolno da formiraat vlada i da imaat mnozinstvo vo parlamentot i toa e toa. Tie se izbornata zelba na mnozinstvoto gragjani so pravo na glas, mu se dopagjalo toa nekomu ili ne.
A izvini Jas licno veruvam vo demokratija i ja postovam izbornata zelba na gragjanite na izbori, kakva i da bila taa i kolku i da ne mi se dopagjala istata.

Последно уредено:

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.993
Поени од реакции
5.141
Албанците искористија прва прилика (веднаш штом добија министер за надворешни) за да не напраат Бугари.

Албанското влијание во власта сега е како никогаш и САД и ЕУ побрзаа тоа да го искористат, ставајќи не во прв ред на анти-руските марионети.
Ова албанско држење на уздите (при клинички мртов СДСМ) секако се користи и за задоволување на албанските максималистички барања, но и за истите соседски барања. Све тоа фино лепо да се затвори, да нема безбедносни ризици тука, да нема дупки низ кои ќе тече источно влијание. Све тоа се знае на чија на сметка.
Со албанска власт во Македонија тоа би требало да биде овозможено, освен народот ако нешто не се побуни, али видовме тоа колку е можно тука. Не знам вие што очекувавте од Бујар.
Паралелно со тоа, ние (и Албанија) треба да сфатиме конечно (без да се буниме) дека све што ќе ни кажат да правиме, не е дека ни ветува членство.
Од Бујарчо очекував/очекувам:
1. Ништо.
2. Ништо добро.
3. Се‘ најлошо на Македонска сметка.

И види чудо, во право сум...

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Nema vrska... I ovaa rabota ke pomine, kako što pomina i Prespanskiot. Sekoe čudo za tri dni... Što i da napravat, pak ovie dve najgolemi partii ne pagjaat ispod dvesta/trista iljadi glasa na izbori. Kolku i da se neznam kvislinzi, predavnici, lopovi, korumpirani... ednostavno si imaat oni glasačko telo koe i pokraj se na izbori si gi glasa i ednite i drugite !

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.812
Поени од реакции
30.695
:pos:
За нив нема бугарски пасоши ќе си останат у Северџанистан со Таче и Аљи

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Na Pavleta ne mu svirat so zurli koga govori na sobraniskata govornica. Si go smetaat za svoj, vo idnina koga ke pravat DPMNE vlada, DS i DOM prvi ke skoknat vo skutot na Micko.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.825
Поени од реакции
40.154
Се расправаат овие у собрание, шиптаpите си тераат сеир. Битно ќе гласаат за нешто што не ги засега нив туку ги деградира каурите. Одличен соживот се тера во државава.

Kajgana Shop

На врв Bottom