Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.080
Поени од реакции
23.531
Епа еве вакви специјалки како тебе веќе се асимилирале во туѓа култура и проповедаат погрешни вредности, тотално спротивни на нашата оригинална култура.
Ај сега гони се од темава, и оди другарчињата да ти удрат една колоноскопија.
Sheki e be sitna riba, lokalno forumsko pederce sto bi rekol eden gragjanin na svetot tuka koj redovno se najduva povikan da gi brani pederskite i pravata na ostanatite nesfateni.
Arno ama ni toj, ni druskite negovi ne najdoja za shodno eden komentar tuka da napisat.
Izgleda ne mu e bitno ova, sepak tie se gragjani na svetot, ova e daleku pod nivno nivo.

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
:zver:

Мочаат по пресуда на Европскиот суда за правда, јасно се изјасниа дека ќе ни ги контролираат учебниците ама ти терај со оптимизмот.

Европа ќе ги спречела, одкако немо гледаа како 2 членки на ЕУ и НАТО се посраа на сите Европски вредности и (по стоти пат) ПРЕСУДИ НА ЕВРОПСКИОТ СУД ама неееееееее, овој пат сигурно ќе не заштитат.

100%

Сигурица.
Ова не е оптимизам. Буквално немаат моќ такво нешто да воведат во учебниците. Не викам дека ЕУ ќе ги спречи, туку нема да го прифати тоа како дел од договорот. Бугарија се разбира може да го врати ветото во тој случај, ама тоа не менува ништо за нас од моменталната ситуација пред договорот. Бугарите се разбира се свесни за ова - не се толку глупи ко тебе да мислат дека ќе се извлечат со „Македонија е Бугарија“ да побараат. Во таков случај, овој договор не би го прифатиле воопшто ни тие, знаат кои им се реалните граници на тоа што можат да го побараат.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.080
Поени од реакции
23.531
Добро е Шекспир Колозова.

Идентитетот исто бетон па не условуваат ко северномакедонци што јавно што по документи низ западниве земји.

Колку ви е саатница за продавање на образ и дигнитет?
Si ima toj crveni liniii, dosusa rozevi se ali sepak linii.
Ete probaj da mu kazis deka ne smee da se pisi nisto drugo osven toa sto e po ragjanje vo smisla na pol i ke vidis do kade mu se rozevite linii.
Ili cepni mu vo negovite zamisleni buljaski prava.

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Si ima toj crveni liniii, dosusa rozevi se ali sepak linii.
Ete probaj da mu kazis deka ne smee da se pisi nisto drugo osven toa sto e po ragjanje vo smisla na pol i ke vidis do kade mu se rozevite linii.
Ili cepni mu vo negovite zamisleni buljaski prava.
Не знам каква аналогија има тоа со ова. Бугарите не ни бараат да се пишеме како Бугари, се разбира ни јас не би го прифатил тоа.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.602
Поени од реакции
5.224
Не решава Бугарската амбасадата дали ке се прифати предавничкиот и самоубиствениот предлог туку владата.
Имаш право, може ќе ви ги одземат пасошите.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Не, уште учествувам во македонската култура. Политички мислења не ги сметам дел од култура.
И со „асимилирање“ мислев присилна асимилација. Тоа што доброволно имаме мешање на култури од разни земји е добра ствар.
Лошо е што уште те толерираат да пишуваш на форумов.

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
2.800
Не знам каква аналогија има тоа со ова. Бугарите не ни бараат да се пишеме како Бугари, се разбира ни јас не би го прифатил тоа.
А што бараат бе? До 45да дека сме биле бугари а јазикот дека ни е нивни дијалект. Како може бе јазик да ми биде дијалект на народ што имале канови и имиња ко Аспарух?

Колку ти е саатница,о ти освестен граЏанину?

Ај европски да ти дадам АНАЛогија.

Ако ти бапне некој кур у гз, кој има кур у гз тој или ти?

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
А што бараат бе? До 45да дека сме биле бугари а јазикот дека ни е нивни дијалект. Како може бе јазик да ми биде дијалект на народ што имале канови и имиња ко Аспарух?

Колку ти е саатница,о ти освестен граЏанину?

Ај европски да ти дадам АНАЛогија.

Ако ти бапне некој кур у гз, кој има кур у гз тој или ти?
Не, ни тие работи не ги бараат. Затоа викам дека ултранационалистите не го разбираат договорот.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.080
Поени од реакции
23.531
@Agda Beata ja pratela temata. Prijatno iznenaden bi rekol. Obicno ne se zamara so vakvi raboti posto neli gragjanka na svetot e taa.
Tuku Agde so gnev na postot moj, so se izgnevi do tolku.
Nikoi ne ti gi cepka buljasite vo dogovorot. Mirno mozes da pravis sto i da pravis, pederite pak pederi ke si bidat.

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
2.800
Не, ни тие работи не ги бараат. Затоа викам дека ултранационалистите не го разбираат договорот.
Ултранационалистички е да живееш со идејата на Сан Стефанска Бугарија, таа позиција е ултранационалистичка. Нашава не е. Не бараме да се пишат ко татари.

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Ултранационалистички е да живееш со идејата на Сан Стефанска Бугарија, таа позиција е ултранационалистичка. Нашава не е. Не бараме да се пишат ко татари.
И двете страни имаат ултранационалисти.

Член од
14 јули 2017
Мислења
662
Поени од реакции
1.344
VMRO-1582462806.png
По би го гледал воа знаме како се вее отколку знамето од Кутлеш, дека за мене воа знаме е многу поблиску отколку тоа од кутлеш. Башка добра комбинација има, црвено црна, доста моќна и како што вели во песната Везилка од Блаже Коневски.

“Два конца парај од срцето, драги,
едниот црн е, а другиот црвен,
едниот буди морничави таги,
другиот копнеж и светол и стрвен.„

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Што е ултранационалистички ако не се сметам за бугар/припадник на тој народ до 1945?
Не е тоа ултранационалистичко. Ултранационалистичко е да мислиш дека овој договор ќе го смени тој факт или дека би имал некакво влијание врз македонскиот идентитет (бидејќи тоа е дел од ултранационалистичката пропаганда во моментот). Ултранационалистите исто така обично го сметаат секој чекор кон прогрес на државата како закана за нивните вредности.

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.108
Поени од реакции
9.459
Имаш право, може ќе ви ги одземат пасошите.
Хех, ко Канада а? На непослушните граѓани замрзни им сметките и важноста на документите.

Немој ќе те чуе Ковачевски нема да може за Турска да одам на одмор.

Kajgana Shop

На врв Bottom