Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.654
pa sigurno nema na tebe
Па нема зашто немам бугарски пасош. А ако прочиташ поубаво ќе видиш дека спомнав Мицко и компанија, мислејќи на покрупните риби. Сигурно дека некој баш за оваа ќе се фати што сите ја чувме дека постои пред одприлика месец дена. Значи прав е документот така да не замарајте.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.393
Поени од реакции
24.548
Па нема зашто немам бугарски пасош. А ако прочиташ поубаво ќе видиш дека спомнав Мицко и компанија, мислејќи на покрупните риби. Сигурно дека некој баш за оваа ќе се фати што сите ја чувме дека постои пред одприлика месец дена. Значи прав е документот така да не замарајте.
za falsifikat zborime de, nebino dali imas, pobitno deka si nebiten, ovaa moze im e bitna

Член од
19 февруари 2011
Мислења
566
Поени од реакции
660
Хехе, а по што тоа ти оцени дека документот е веродостоен односно дека потписот е на министерката. Таа не тврди дека немала бугарски пасош таа само тврди дека не потишала ништо ами тоа се го правеле адвокати. Зарем мислиш дека еден високообразован човек се потпишува со име и првата буква од презимето?

Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.654
za falsifikat zborime de, nebino dali imas, pobitno deka si nebiten, ovaa moze im e bitna
Да, како ланскиот снег. Него интересно е вака кога ги ловат квази патриотчињата, а уште поинтересно е кога никнуваат ваквите како тебе што бранат нешто што не треба да се брани, божем сестра ти е оваа па си земаш рипаш како прле пред магаре. А извини, ти изгледа битен си па затоа рипаш.
Автоматски споено мислење:

Таа не тврди дека немала бугарски пасош таа само тврди дека не потишала ништо ами тоа се го правеле адвокати
Кои таа ги овластила да потпишуваат во нејзино име, така? Исти кур различно паковање. Башка у реду е баце, сите имаме роднини и пријатели со бугарски пасоши и знаеме што потпишуваат.

Последно уредено:
Член од
12 август 2024
Мислења
178
Поени од реакции
440
Си има фино лепо изјавено дека е бугарка и нејзините родители се бугари. Штом има бугарски пасош мора и ова да го направи. Буквално сите што ги знам со бугарски пасош си имаат потпишано дека се бугари и нивните претци бугари. Не е ова фалсификат што мафтаат бугарите.

Џабе ментални гимнастики праат сега. Фалсификат е она на оној што сакаат на АНБ да го постават и тоа ги фатија. Толку да немаат барем минималрн ветинг на тоа што ставаат на битни функции...

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.393
Поени од реакции
24.548
Да, како ланскиот снег. Него интересно е вака кога ги ловат квази патриотчињата, а уште поинтересно е кога никнуваат ваквите како тебе што бранат нешто што не треба да се брани, божем сестра ти е оваа па си земаш рипаш како прле пред магаре. А извини, ти изгледа битен си па затоа рипаш.

Кои таа ги овластила да потпишуваат во нејзино име, така? Исти кур различно паковање. Башка у реду е баце, сите имаме роднини и пријатели со бугарски пасоши и знаеме што потпишуваат.
ma najintersno e koga sareni kurtoni zborat za patriotizam. mene ne mi pravi razlika dali ovaa ima ili nema bg pasos ama eve im pravelo na tie sto i ebaa majka na drzavata

Си има фино лепо изјавено дека е бугарка и нејзините родители се бугари. Штом има бугарски пасош мора и ова да го направи. Буквално сите што ги знам со бугарски пасош си имаат потпишано дека се бугари и нивните претци бугари. Не е ова фалсификат што мафтаат бугарите.

Џабе ментални гимнастики праат сега. Фалсификат е она на оној што сакаат на АНБ да го постават и тоа ги фатија. Толку да немаат барем минималрн ветинг на тоа што ставаат на битни функции...
dobro i?

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.732
Поени од реакции
5.664
Што се замарате со глупости дома, кога фокусот треба да биде на бугарија, тотално небитно е што они објавуваат и Никола Вапцаров бил редовен член на Бугарските писатели во 47 а бил стрелан 42ра од нив.
images.jpeg

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.157
Поени од реакции
22.728
Панче, министерот на МВР кога беше во техничка влада стегна две пријави за докторка во Дебар и наставничка во Драчево зошто имале фалц англиски сертификати од истата фирма од која има сертификат по англиски дечкото што сакаат да го прават шеф на АНБ. :ROFLMAO:

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.114
Поени од реакции
30.182
Тука уствари лежи причината зашто од ова лајно нема и не може да бидне ни полуозбилна држава.
Вакви ги има стотици, што држат високи и средно-високи позиции и за вакви глупости може, и често пати се уценувани од секакви петпарачки оперативци и агентури и секој што може да си приушти да плати било каков џандар да копа информации.
Може на кајгана форум си го извадила :toe:

Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.654
ma najintersno e koga sareni kurtoni zborat za patriotizam. mene ne mi pravi razlika dali ovaa ima ili nema bg pasos ama eve im pravelo na tie sto i ebaa majka na drzavata
Не знам дали збориш за мене ама јас со шарена револуција и нарочито со СДСМ имам врска колку ја и ти заедно со квантна физика. Кур ме заболе и за оваа и за ВМРО и за СДСМ, него само потенцирав дека ми е смешно кога ќе уловат вакви гниди и после како иде правдањето, како по шаблон. Трагикомично е кога ваквите глумат патриоти, ќе го враќале името и не знам што ти веќе, а уствари фино лепо си потпишала изјава дека се осеќа како бугарка. Би ја ркнал со најсочниот шлајм зачинет со здив од пола кутија Родео Меко, литро Кавадарка, шарска и 200 грама кромид.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.732
Поени од реакции
5.664
Какви глупости се изнапишаа денес, тотално непознавање на состојбите во бугарија и мислењето на бугарите околу давање на пасоши на македонци.
Да беа албанците вакви во 90сетите кога им се штанцаа пасоши од сдс кај ќе ни беше крајот, ниту еден албанец не се побуни што друг албанец земал странски пасош, но поради тоа се случи 2001.

Член од
24 август 2017
Мислења
553
Поени од реакции
1.248
Какви глупости се изнапишаа денес, тотално непознавање на состојбите во бугарија и мислењето на бугарите околу давање на пасоши на македонци.
Да беа албанците вакви во 90сетите кога им се штанцаа пасоши од сдс кај ќе ни беше крајот, ниту еден албанец не се побуни што друг албанец земал странски пасош, но поради тоа се случи 2001.
Колку шо знам никогаш немале услов да се изјаснет како Македонци до 3 колено, во јавнава администрација морат да се воведит закон кај шо ке се имат само едно државјанство и тоа е Македонското !!

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.732
Поени од реакции
5.664
Колку шо знам никогаш немале услов да се изјаснет како Македонци до 3 колено, во јавнава администрација морат да се воведит закон кај шо ке се имат само едно државјанство и тоа е Македонското !!
Исто и Македонците тоа што ќе го потпишат во Софија го анулираат во Скопје, знаеш колку вреди тоа што Софија го бара за државјанство? една голема НУЛА, затоа се чудам на паметот на некои луѓе тука што поврзуваат патриотизам со невадење бугарски пасош, сметам дека патриотски е баш спротивното.
Навистина се чудам, а треба по се што ни се случувало политички, да сме по свесни од соседните народи околу овие прашања.

Би додал дека тие што палеа бугарски пасоши по примерот на Палчо на Инфомакс се најретардираната сорта, што ни за момент не помислуваат за пиринска Македонија а паметот им е изгледа само во голема србија.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom