Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.104
Поени од реакции
6.248
Nikogas ne se vikala Makedonska armija tuku Armija na Republika Makedonija ili ARM skrateno. Po novo treba da bidi ARSM pa zatoa si pokjuti najverojatno.
Прегледај го приврзокот 426734
Не е вистина, од независноста името и беше Македонска Армија, променета е во арм поради албанците, за мене арм или арсм е неприфатливо име.
Тие што слават ден на AРM се идиоти.
Се сеќавам во 90сетите кога се бунеа дека македонска армија значело дека е на македонците.

Последно уредено:
Член од
23 мај 2019
Мислења
4.573
Поени од реакции
5.297
Nikogas ne se vikala Makedonska armija tuku Armija na Republika Makedonija ili ARM skrateno. Po novo treba da bidi ARSM pa zatoa si pokjuti najverojatno.
Прегледај го приврзокот 426734
Може да будне затоа што НИКОГАШ и не била Македонска Армија!

Но тоа не е причина да не биде објавена честитка за “денот“ од страна на ОТАН сојузничка!

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.104
Поени од реакции
6.248
Беше Македонска Армија, чудно ми е што на интернет нема информации за ова, дури и на нашата википедија пишува дека називот бил АРМ што е лага. пред нос ни менуваат историја.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.573
Поени од реакции
5.297
Беше Македонска Армија, чудно ми е што на интернет нема информации за ова, дури и на нашата википедија пишува дека називот бил АРМ што е лага. пред нос ни менуваат историја.
не е лага туку вистина...
...имаше еден министер Поповски (инаку се говореше дека тој е еден од оние покрај мистер Жвака кој го пишуеле Уставот на Република Македонија) кој се противеше на носење на закон за служба во Армијата копукот сакал секој министер преку/со правилници да си прави своја армија имаше само Закон за Одбрана ... осамостојувањето на Македонија ги прележа сите знаени и незнаени болести.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.436
Поени од реакции
24.154
Не е вистина, од независноста името и беше Македонска Армија, променета е во арм поради албанците, за мене арм или арсм е неприфатливо име.
Тие што слават ден на AРM се идиоти.
Се сеќавам во 90сетите кога се бунеа дека македонска армија значело дека е на македонците.
Koga toa? Osven govorno imas nekoj zapis, dokument nesto, bilo sto. Od koga pamtam kako ARM ja znam.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.104
Поени од реакции
6.248
Koga toa? Osven govorno imas nekoj zapis, dokument nesto, bilo sto. Od koga pamtam kako ARM ja znam.
Барав и јас, но да знаеш дека сум сигурен дека имаше проблем со албанците околу именувањето, се сеќавам на тогашното собрание, првичното именување или беше или беше планирано за Македонска Армија, албанците го наказија во АРМ

Ако има некој снимки од архивите нека пушти, сигурен сум во ова.

Ова е 100% се сеќавам и на пцостите кои ги упатив кон албанците кон телевизорот.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.436
Поени од реакции
24.154
Барав и јас, но да знаеш дека сум сигурен дека имаше проблем со албанците околу именувањето, се сеќавам на тогашното собрание, првичното именување или беше или беше планирано за Македонска Армија, албанците го наказија во АРМ

Ако има некој снимки од архивите нека пушти, сигурен сум во ова.

Ова е 100% се сеќавам и на пцостите кои ги упатив кон албанците кон телевизорот.
Pa vidi, od denesna gledna tocka poloso ke bese posto oficijalniot naziv bi bil severnomakedonska armija.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.104
Поени од реакции
6.248
Pa vidi, od denesna gledna tocka poloso ke bese posto oficijalniot naziv bi bil severnomakedonska armija.
Тоа е погрешно толкување на преспанскиот договор, сите тие институции се преименуваат од Македонски во (името на институцијата) проследно со државното име, тоа не е дел на преспанскиот договор туку на рамковниот договор. Така да ако го нема рамковниот може Македонска Армија, Македонски Театар, Македонска опера и балет, Македонско собрание, и тн.
Заев лажеше дека поради преспа не може Македонска репрезантација, проблемот беше на друга адреса.
Сите три договори, со грција и бугарија и со малцинството се дополнуваат себеси за да удрат на идентитетот.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.220
Поени од реакции
5.452
Може да будне затоа што НИКОГАШ и не била Македонска Армија!
По моето сеќавање, армијата е именувана како „АРМ„, односно „Армија на Република Македонија„, без претходно поинако име за истата...

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.104
Поени од реакции
6.248
По моето сеќавање, армијата е именувана како „АРМ„, односно „Армија на Република Македонија„, без претходно поинако име за истата...
Можно е официјално да било АРМ од старт, може не бев во право, но сум сигурен дека АРМ не беше планирано за име, ова го гарантирам.
Затоа и сите овие години не го почитувам именувањето.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.573
Поени од реакции
5.297
Точно!
Добро ти е сеќавањето :)
Инаку името е според “приказните“ на инсистирање од подоцна едноокиот Претседател кој во тоа време, а и денес редикулите го сметаат за мудар.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.104
Поени од реакции
6.248
Дпне по навика, секогаш мава по пиунот наместо кралот
Дали има човек во државава што верува дека Паразит Паразити делувал по сопствено убедување и не добил насоки од командант шизо.
Разрешувањето ќе го реши проблемот:facepalm: Ова ВЕДНАШ многу силно делува:tvg:

Член од
12 август 2024
Мислења
107
Поени од реакции
155

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.220
Поени од реакции
5.452
Дека еден шќип (ќе) му суди на друг шќип...да виду, да не верују.

Во претходната власт, судството беше „напунето„ со судии од „другата националност„, така од комуњарско, стана и шќипериско.

Нема потреба од чудење за смешно малиот процент на доверба во судството или за начинот на кој се носат судските одлуки.

Kajgana Shop

На врв Bottom