Staufer
Драган Богдановски
- Член од
- 17 јануари 2008
- Мислења
- 16.626
- Поени од реакции
- 22.364
Значи не се согласуваме ама го разбирам сега твојот став. Не беше тешко. Иначе ја сега не ја отворив темата грб туку таа беше отворена од власта. Не е прв пат, имаше неколку обиди за промена од 1991ва навака. Ако веќе има иницијатива нека се затвори ова прашање еднаш во полза на Македонците. Мојата цел е Македонија да биде национална држава на Македонците. Тоа подразбира:OK.
Не гледам зошто е толку важен мојот став (за кој веќе напишав дека е ПРОТИВ), ама коа веќе прашваш еве да повторам уште еднаш.
Додека не биде поништен преспанскиот и вратено името Македонија не треба да се прават никакви измениособено не кај симболите.
Јас би прифатил било кој грб ако истиот биде прифатен од страна на Македонците на референдум.
Денешниот грб е донесен во едно друго време и сеуште е грб на Македонија, тоа што поединци го сметат симболот дека бил идеолошки е само обид за редефинирање на историјата и нејзино кривотворење. Факт е дека под тие симболи е создадена/ослободена Македонија и не гледам некоја голема причина за негово брзо менување од страна на политички субјекти кои повеќе пати покажаа и докажаа дека не можат да се носат со времето и предизвиците и дека се обични квислиншки инсталации.
Пример, човекот што беше премиер на оваа држава денес изјавува дека Македонците се Бугари дека самостојноста на Македонија ја извеле Македонски Бугари и уште еден куп глупости од кои јасно се гледа обид за РЕДЕФИНИРАЊЕ овој пат на Македонците.
Ќе извиниш ама јас таква игра не играм.
Немам фаворит, реков секој по враќањето на името донесен на референдум за мене е прифатлив.
Ох мори .... како не гледаш постојнава власт ПРОМЕНИ НАД 40 закони каде пишуваше Република Македонија со новото име Р Севреџганистан, зарем веруваш дека таква власт ќе донесе грб на кој ќе пишува Македонија? Оној министерот на МВР дава недоносени изјави морал да ги почитува законите дека оваа било северџганистан на прашање што ќе прави со превработени Арнаути во Команове вели е што да правам зарем да ги отпуштам од работа е не бе копито едно треба да им чешеш јајца... па нели изјавуваш дека мора да почитуваш закон па зошто во овој случај не почитуваш закони? ? ?
Зошто се цементира прашуваш. Добро да те прашам - кое има ќе стои на грбот? (во повеќе стари грбови или горе или долу пишува Македонија-оној копукот вели лентата не била важна ами што е важно???) Како ќе се вика законот?
Твоите одговори ќе бидат одговор и на твоето прашање.
Види вака, какви чувства имаш ти најдобро си знаеш, јас само потенцирам дека во време кога Бугаристан врши невидена пропаганда (поранешен премиер и лидер на ДПсНЕ јавно говори дека над 90% од оние што биле ви некакви раководства на партијата биле Бугари... дека тие Македонски Бугари ја донеле самостојноста на Македонија...) и ги купува Македонците на секој чекор да заговараш промена на грб под кој се истерани тие нацифашисти од Македонија е во нивни прилог, значи твоите чувства не играат улога ами твоите дела во случајов сакаш да речеш дека од незнаење тераш нивна агенда... во поглед на ова се согласуваш со профили кои говорат дека земањето на буграски пасош е македонски патриотизам и што да мислам јас или ти летнало тоа... или не знаеш што пишуваш.
Знам дека во 1992-та сите политички структури кои дојдоа на власт добија држава Македонија на тацна денес од таа држава останаа само Македонците полека и тие ќе исчезнат, со промена на грб со конструирани басни заради идеолошки е само уште еден чекор кон тоа.
За сега во јавни настапи само кај еден видов да спомне ако прават промена на грбот за да им помине северна тогаш тој не би подржал такво нешто, каде се другите
- Име: има за работење
- грб: има отворено прашање
- Химна: решена
- Знаме: се навикнавме ама не треба да изгубиме целта во подобро време да го вратиме државното знаме
Мислам не сме далеку со ставовите само што ти гледаш некој обид преку ова прашање сосема друго да се направи. Можеби е така, не знам. Ќе видиме. Дур не излезе владата со конкретен предлог, како во времето Груевски, ова е фантомска дискусија.
Околу тајмингот или дали немало побитни прашања. Сигурно има што не значи дека не треба и вакви отворени теми да се одработат. Мене јасно ми е дека ДПМНЕ не се ништо поарни од СДС уште кога беше Грујо на власт овде пишував, ама си патиме од тоа што голем дел слепо гласаат за овие партии.