Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.216
Поени од реакции
6.262

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.160
Поени од реакции
6.344
Што се карате бе едноставно е, секој што своеволно се пишал бугар кур да јаде.

А со тоа што се пишал и дедо му го пишал бугар кој ни крив ни дужен си живеел тука, леб и сол јадел али си живеел како македонец.

Е ваквите заслужуваат забрана за влез у државава, нека чистат гомна у Германија како Бугари ама нема што да бараат тука.
Но и прашање е кој се пишал таков, треба да се види детално пописот, да не испадне нешто друго.
Најсмешно ќе биде кога ќе секнат пасошите, таблетите како ќе паѓа бројката.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.160
Поени од реакции
6.344
Не е доволна нотата на МНР и Тимчо Тротинетот за именувањето,
Албанската држава поради ветото на бугарија дозволи поткупи и непречено агитирање на своја територија каде несомнено и албанци се пишувале за бугари но и целта на албанија е стравот од идна размена на територии која беше предложена од ману и властите во 2001, намалување на бројот на македонците во албанија е направено нарочно од довчерашните фашистички сојузнуци но тука може да има замешано прсти и грција поради нивното вето кон албанија, но албанија не изработи само за бугарија и грција туку и за самата себе затоа што има интерес да ги уништува македонците на својата територија.
Бројот на бугари е тотално небитен за нас.

Последно уредено:

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.452
Поени од реакции
30.971
Не може никој да ги одбрани тие што земале бг пасоши
Како да не.
Абе од индија или бангладеш ќе се шлепа илегално азилантски ама потеклото не си го мења.

Последно уредено:
Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.160
Поени од реакции
6.344

Ако нема репреговарање, тогаш треба да е јасно дека поделбата на народот не треба да е на припадност или симпатии на политички партии, туку поделба помеѓу народот и сите македонски политичари, јас признавам дека го гласав мицко но ако го помине бугарскиот диктат како што го нарекува ќе суди улицата.
images.png

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.248
Поени од реакции
5.492
Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.160
Поени од реакции
6.344
Уште еден очигледен доказ за тоа кој ни ја одредува власта и кон ни ја насочува државата...во погрешен правец.

Некој е незадоволен од старо-новава власт?...
Јас сум незадоволен уште од кога го поправи Гаши да не се чувствува Косовар, уште тогаш видов дека незнае кај тера.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.385
Поени од реакции
43.203
Мицко треба да игра како Орбан со еуроспииве, ни близу ни далеку. И ми се свиѓа до сега како иде, не сме опседнати со пропаганда да се биде или не ко со комуњариве.. Така да би рекол дека за сега е многу различно од што беше.

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.176
Поени од реакции
1.754
Никогаш северна! Мочање во фаца :pos:

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kajgana Shop

На врв Bottom